Lån på dagen med BankID – Slik går du fram

BankID er svært utbredt i Norge, og det er få som ikke bruker det i dag. Er du klar over hele funksjonsregisteret til denne oppfinnelsen? Vet du hvordan bruk av BankID kan forenkle og effektivisere en låneprosess, slik at den korter ned tiden fra du søker til du får utbetalt lånet?

eksempel lane penger med BankID og pin kode

Gjennom Norsk Kreditt kan du finne og søke lånene du ønsker, og faktisk er det slik at alle långiverne benytter seg av BankID ved undertegning av lånedokumentene. Det er derfor ikke så dumt å sette seg nærmere inn i hvordan den fungerer.

Dette er noen av stedene du kan bruke BankID:

Lån penger med BankID

Det er det siste punktet som gir oss mest interesse. Om du ikke kan få lån på minuttet med BankID, forenkler og effektiviserer det prosessen betydelig.

Sammenliknet med tidligere, da det ikke var mulig å ordne verken boliglån eller forbrukslån med BankID, sparer vi inn bortimot ei uke. Dokumentene som skulle undertegnes ble da sendt i posten, og måtte returneres med signatur på samme måte. Det gikk derfor et par dager begge veier. Søndager ble det ikke levert post, og det var alltid en risiko for at papirene ble borte.

I dag ordnes den formelle undertegningen av låneavtaler og pantedokumenter på nett. Med BankID er det mulig å identifisere deg kanskje enda bedre enn det dine egne kråketær ville gjort. Og du gjør det med noen få tastetrykk på PCen eller mobilen.

BankID og sikkerhet

Å erstatte pin kode med engangskode er det som utgjør den store forskjellen. Den som vil utgi seg for deg må altså både kjenne fødselsnummeret ditt, din personlige kode, og være i besittelse av gjenstanden som generer engangskoden. Det er derfor ingen risiko med mindre du selv velger å dele tilgangen din.

BankID er designet med tanke på sikkerhet. En økt servicefunksjon med online kommunikasjon mellom deg og långiver, samt raskere saksbehandling, er en ren bonus.

Det er imidlertid tilfeller hvor enkeltpersoner blir forledet til å logge inn på nettbanken over telefonen, slik at svindlerne kan foreta disposisjoner der.

Ellers er det mange som frivillig deler innloggingsinformasjoner med familiemedlemmer. Det kan synes praktisk i øyeblikket, men det kan også føre til komplikasjoner. Det er dessverre flere eksempler på folk som har tatt opp lån og kreditter i partnerens navn uten dennes vitende.

Derfor ber bankene om at du ikke deler din BankID med noen, ikke engang dine nærmeste.

Eksempel: Folk som søker om et online lån med BankID

Søk lån og signer med BankID på Norsk kreditt

Hvis du ønsker å søke om forbrukslån, blancolån eller refinansieringslån, finner du et stort antall interesserte långivere og låneagenter her på Norsk Kreditt. Du kommer lett videre herfra til de respektive banker eller utlånere og deres søknadsskjemaer.

Vi anbefaler alltid at du søker minst tre steder for å sammenlikne betingelser på lånet du blir tilbudt.

Det er kostnadsfritt og uforpliktende å søke.

Spørsmål og svar om lån BankID

Hva er BankID?

BankID er en form for elektronisk signatur ved hjelp av en kodebrikke eller mobilapp, i tillegg til ditt personlige passord.

Hvordan får jeg BankID?

Hvis du ikke allerede har BankID, kan du be om det i den banken der du har et kundeforhold. Første gang må du møte opp personlig og ta med passet for identifikasjon. Da går de gjennom en BankID-registrering sammen med deg.

Hva er lån med BankID?

Lån med BankID betyr at du signerer låneavtalen med denne funksjonen. Den er like gyldig og forpliktende som din personlige signatur. Det er derfor trygt for banken å overføre pengene til deg etter at de har mottatt dette.

Hvordan fungerer BankID?

Med BankID får du en kodebrikke eller installerer en mobilapp som generer en engangskode hver gang du bruker den, som du må oppgi i tillegg til ditt personlige passord. En svindler må altså kjenne både passordet og være i besittelse av den fysiske gjenstanden som lager engangskoden.

Er det noen BankID aldersgrense?

Bankene opererer med aldersgrenser på 13 eller 15 år for utstedelse av BankID. Hør med banken din hva som gjelder der. For å kunne ta opp et lån, må du imidlertid være myndig, det vil si at du må ha fylt 18 pr.

Har alle norske banker Bank-ID?

Ja.

Kan jeg signere lån med BankID på mobil?

Ja, det kan du.

Hva er BankID 2.0?

Tidligere måtte vi ha programmet Java installert på datamaskinen for å bruke BankID. Det skapte litt problemer for mange at de måtte installere det for å komme inn i nettbanken fra en annen maskin enn sin personlige. Med BankID 2.0 er det ikke lenger nødvendig med Java. Men har du en gammel datamaskin kan det hende du bør oppdatere nettleseren din.

Er det noe som heter forbrukslån BankID?

Du kan søke forbrukslån gjennom Norsk Kreditt. Når du får et lånetilbud, kan du signere med BankID og få pengene utbetalt til kontoen din.