Låneformidlere

En av de mer populære måtene å tilby forbrukslån på i Norge i dag, er via en låneformidler. Nordmenn er svært prisbevisste og ønsker helst å betale så lite som mulig i ekstrakostnader for lånet, noe som nok er hovedårsaken til at låneformidlerne har blitt så populære her i landet. Vi sammenligner for øvrig lånene, slik at du i vår oversikt får se hvilke forbrukslån som er billige.

Vi har flere omtaler av denne typen låneagenter, og ser at det stadig dukker opp nye. Les videre for å finne ut hvordan en låneformidler jobber og hvordan de tjener pengene sine.

Vi henviser også til de vi vurderer som de beste låneformidlerne i høyrekolonnen vår.

AnbefalteOmtale
LendoLes mer
Aconto CapitalLes mer
CompareKingLes mer

PS. Vi skriver her om «låneformidler» fordi man har kalt det for det de siste årene. Noen steder omtales de også som finansagenter.

Hva er en låneformidler?

LaneformidlerEn låneformidler er altså rett og slett en instans som er mellom deg og selve banken. Låneformidleren har med andre ord ingen penger å tilby deg direkte, men tar på seg jobben med å videresende søknaden din til en rekke ulike banker. På denne måten kan du spare mye tid og bry på at du selv bare må fylle inn en søknad. Til gjengjeld får du kanskje hele ti forskjellige lånetilbud i retur rett i innboksen din. Dette er naturligvis svært praktisk.

Ettersom alle rentetallene som oppgis på nettsidene til de ulike bankene kun er veiledende, så kan du umulig vite hvilken rente du kommer til å få før du har sendt en søknad og fått et tilbud i retur. Derfor er det svært gunstig å bruke en låneformidler, ettersom du får oppgitt din personlige rente hos hver enkelt bank som svarer på søknaden din. Å sammenligne priseksempelet hos bankene er en grei måte å sammenligne forbrukslån på, men å bruke en låneformidler gir et raskere og mer presis bilde av dine muligheter.

Rådgivning og hjelp

En låneformidler har flere oppgaver enn dette. De kan også bidra med gratis rådgivning om hvor stort lån du bør søke, og kan også hjelpe deg med å velge hvilken bank du bør gå for. Låneformidlerne tjener ikke noe på å anbefale den ene banken fremfor den andre. Slik sett kan de anses som en uavhengig part som vil hjelpe deg med å skaffe deg det forbrukslånet som er best.

For deg som er usikker på hvor mye du faktisk tåler å låne og ikke skjønner bæret av de ulike opplysningene og vilkårene som oppgis hos bankene, så kan det være meget fornuftig å bruke en låneformidler. Vi minner igjen om at slike tjenester er fullstendig gratis, både når det kommer til søknaden, rådgivningen og ikke minst selve oppstarten av lånet. Alle avgiftene du betaler går direkte til banken du låner hos. De avgiftene måtte du jo betale uansett.

Hvordan er den kommersielle avtalen?

Låneformidleren tjener penger på at de skaffer banken en ny kunde, og mottar således en provisjon for det. Derfor har det også blitt attraktivt å drive låneformidling i Norge. Mange nordmenn søker forbrukslån nettopp via slike nettsider.

Provisjonen for låneformidleren skal være den samme uansett hvor du til slutt tar opp lånet. Det gir en trygghet for deg som kunde at om at formidleren ikke framhever enkelte långivere i strid med dine interesser.

Søkekriterier hos låneformidlerne

Søkekriteriene hos låneformidlerne er ikke noe mer kompliserte enn hos bankene selv – kanskje tvert imot. De fleste banker har sine faste krav som de mener at kunden må oppfylle dersom de skal innvilge søknaden, men vi har flere ganger sett at det kan være enklere å få gjennomslag for søknaden dersom man sender den via en låneformidler.

Dette kan ha å gjøre med den økende konkurransen å gjøre, og at banken ikke vil «slippe» deg over til en konkurrent bare på grunn av for strenge søkekriterier.

Vil du heller gjøre jobben selv?

Noen vil ha full kontroll over hele prosessen. I så fall må det fylles ut og sendes søknader til her enkelt långiver. Hvis du vil ha noe å velge mellom, må det sendes flere steder.

Men selv om banken i så fall slipper å gi provisjon til långiver, vil det neppe komme deg til gode. Det er ingen som helst praksis for å gi noe avslag der kunden sender søknaden selv. Kanskje synes de også at det er mer jobb der søknaden ikke allerede er silt gjennom en låneagent.

De fleste har derfor gode erfaringer med at låneagenten sparer dem for både tid og arbeid, og i tillegg lettere finner fram til de beste tilbudene.