Avdragsfrie lån

Mange av oss vil komme i en situasjon i løpet av livet der man har behov for å låne penger. Og har man dette behovet, så er det ikke sikkert at man har den økonomien som skal til for å nedbetale gjelden. I alle fall ikke på det tidspunktet man søker lån. Mens de fleste långiverne krever at du betaler tilbake både renter og avdrag nærmest umiddelbart etter at lånet har blitt innvilget, så er det faktisk mulig å skaffe seg avdragsfrie lån i Norge i dag.

Akkurat nå er det lånet Fokuslån som gir deg rente- og avdragsfrie perioder på 30, 60 eller 90 dager. Les mer om vilkår og finn link til søknadsskjemaet i vår omtale av Fokuslån.

Anbefalte Omtale
Ekspresskreditt Les mer
Fokuslån Les mer

Slik fungerer et avdragsfritt lån

Avdragsfrihet på lån

Avdragsfrie lån er i praksis det samme som et helt vanlig forbrukslån, bare at banken er noe hyggeligere enn en bank som ikke tilbyr deg å la være å betale avdrag. I enkelte tilfeller kan man la være å betale avdrag i flere år, mens man i andre igjen er nødt til å jevnlig betale avdrag pluss renter. Sistnevnte er nok absolutt det beste, ettersom du ved å ikke betale avdrag aldri kommer til å bli kvitt gjelden din.

Avdragsfrie lån er til for at man skal klare seg igjennom en hard, økonomisk hverdag. Meningen er at man skal kun betale rentekostnadene dersom man enkelte måneder ikke har råd til å betale noe ekstra. I så fall bør man spytte inn litt ekstra de månedene man faktisk har ekstra råd, for eksempel når feriepengene kommer eller tilsvarende. Selv om enkelte banker tilbyr deg å kun betale avdrag over lengre tid, så er dette som regel en dårlig idé. Det er kun banken som tjener på det, og ikke deg.

Fordeler og ulemper med avdragsfrie lån

Den største fordelen med avdragsfrie lån er naturligvis at du får mindre utgifter. Har du et forbrukslån som du driver og betaler ned på, og dere skal på en dyr ferie, så kan det være greit å «skru av» avdragene for de neste to månedene. Det koster deg ikke noe ekstra, men du blir ikke kvitt gjeld, og vil derfor betale mer i renter over tid. Allikevel er det svært gunstig når økonomien ikke er slik den skal.

En av ulempene er som nevnt at du ikke blir kvitt gjeld. Det betyr at den totale kostnaden for lånet blir større for hver gang du ikke betaler avdrag, ettersom renten beregnes fra den summen du har utestående. Derfor er det ekstremt viktig å ikke fortsette med trenden dersom man har forhåpninger om å bli kvitt gjelden.

Du får full kontroll

De beste bankene som tilbyr de beste avdragsfrie lånene, lar deg selv bestemme når du skal betale avdrag og ikke. På den måten kan du betale som vanlig med avdrag i 10 måneder av året, og heller ta et par måneder der du tar deg bedre råd til andre ting. Fordelen med slike lån er at du ikke behøver å kontakte banken hver gang du har behov for en måned eller to uten avdrag, men at du selv kan styre hele nedbetalingen. Vi tror at dette også gjør folk mer bevisste, slik at man behandler lånet på en fornuftig måte.