Tilbake til nyheter

Bank Norwegian skyter til værs

www1

Det er ikke bare flyselskapet Norwegian som flyr høyt til værs. Det gjør også en av Norges absolutt fremadstormende banker, Bank Norwegian. Et selskap som vi har omtalt både i forhold til kredittkort og forbrukslån her på NorskKreditt tidligere. Mange kan nok nesten mene at det å gå glipp av aksjekjøp i selskaper har vært litt som å gå glipp av Apple-aksjen, da flyselskapet sitt søsterselskap har bare i år hatt en helt ekstrem prisstigning som nå viser 145 prosent. Mange av kjendisinvestorene som sitter i bakkant av banken kan dermed juble stort og unna seg litt ekstra til årets jule- og nyttårsfeiring.

Nesten like store

Norwegian som flyselskap er fortsatt den største delen av konsernet med Bjørn Kjos i spissen, og er pris satt av markedet til knappe 11 milliarder kroner. Men like hakk i hel, nå med den eksplosive veksten i år, kommer Bank Norwegian med en verdi på Oslo Børs som tilsvarer 8,4 millarder norske kroner. Den største eieren bak det fortsatt relativt nystartede selskapet i banksammenheng, er Norwegian Air.

Mange kjente nordmenn med stor gevinst

Et av fondene som har vært med Bank Norwegian helt ifra starten av har vært Pareto. Og på tross av at mange skulle mene en prisstigning på 145 prosent bare i år ville være en god grunn til å selge aksjene og høste noe av profitten, så mener forvalter i fondet Tore Været at det fortsatt er gode muligheter for videre prisstigning for banken. Og her er det ekspandering til utlandet han ser for seg som kan være en av de viktigste driverne for videre vekst, sammen med den gode inntjeningen som banken allerede kan vise til. Det virker med andre ord som det er lite som kan stanse banken fra å  sveve enda høyere i tiden fremover.

Det er imidlertid ikke bare store fondsforvaltere som har fått ta del i den store prisstigningen heller, for det er høy kjendisfaktor på mange av de individuelle investorene. Her finner vi blant annet Norges alpinstjerne Aksel Lund Svindal, som nå sitter på aksjer for 45 millioner kroner. Torstein Tvenge gjør det heller ikke så gale med 170 millioner kroner i aksjer. Bare to av de mange som har nytt godt av et eksplosivt år for Bjørn Kjos & co.