BN Bank

Omtale
Nominell rente
Effektiv rente
Nedbetalingstid
2,95%
3,02
30 år

BN Bank startet opp i 1961 under navnet Næringskreditt. Men det fikk ikke sitt endelige nåværende navn før i 2009. Siden oppstarten har selskapet vært under den islandske banken Glitnir til de gikk under offentlig administrasjon i 2008. Da gikk Sparebank1 inn på oppkjøpsiden og er i dag BN Banks største eier.

BN driver primært med banktjenester mot privat og bedriftsmarkedet. I denne artikkelen skal vi ta for oss hva for et boliglån banken tilbyr, og andre hensyn som er viktig å ta når du vurderer ulike lån.

Lån fra 2,85%

Den laveste nominelle renten som tilbys på boliglån starter fra 2,85%, og er på lån over 2 millioner kroner. I tillegg vil det kun være forbeholdt for lån som tas innenfor 75% av boligens verdi. Når man forsøker å sette seg inn i ulike lånetilbud er det verdt å merke seg forskjellen på nominell og effektiv rente. Den nominelle renten vil ikke ta hensyn til eventuelle gebyrer, terminbeløp og administrative kostnader. En rente som inkluderer alle slike utgifter, i tillegg til renten på det belånte beløpet, kalles en effektiv rente. Derfor vil den nominelle renten på 2,85% øke til 2,91% når vi nevner den effektive. Men sistnevnte er hva du til slutt må betale, og er hva du stort sett bør forholde deg til.

Løpetiden på ett boliglån hos BN kan strekkes til 30 år, og det er muligheter for at deler av den perioden kan gjøres avdragsfri.

Ulike renter

Den endelige rentesatsen du får tilbudt vil som oftest være noe forskjellig fra den veiledende. Det er flere faktorer som dras inn når banken skal komme med et tilbud på en boligrente. Selve detaljene rundt lånet, som lånets størrelse og løpetid kan være avgjørende. I tillegg vil en evaluering av kunden sin økonomi og betalingsevne også gjennomgås. Det er derfor man alltid må sende inn opplysninger som lønnsslipper og selvangivelse, samt gi tillatelse til at en kredittvurdering blir gjort når man søker om lån. Som regel vil en mer stødig og god økonomi føre til en lavere rentesats, mens en noe trangere betalingsevne vil kunne føre til en høyere rente. Føler du at rentesatsen du har fått er for høy som kunde, kan du be om en revaluering etter hvert som kundeforholdet utvikler seg. For å ha en sjanse for å bedre vilkårene, vil det i slike tilfeller være viktig at du kan vise til punktlig betaling over tid.

Fastrentelån

Ønsker du en mer forutsigbar nedbetaling på et boliglån, tilbyr BN Bank det. Der kan du låse deg til en fast månedlig sum i opptil 10 år. Dersom du er i en økonomisk situasjon som ikke gir rom for en eventuell renteøkning, bør du velge en fastrente. Over tid vil det som regel være noe mer lønnsomt å velge en flytende rente, men forutsigbarheten med fastrente vil for mange være positiv.

Siden du binder deg for en periode mellom 3 til 10 år, vil du gjennom nedbetalingstiden kunne variere og velge mellom både fast og flytende rente ut ifra hva som passer deg best.

Husk at å be om tilbud på ulike lån er helt uforpliktende, og du trenger ikke binde deg til noe som helst. Er du på jakt etter boliglån kan du dermed helt fint ta kontakt med BN Bank for å høre hva de kan tilby deg.

BN Bank screenshot
Kundeservice
Hverdager: 09:00-15:00
Lørdager: Stengt
Søndager: Stengt
Adresse
Navn/mottaker: BN Bank ASA
Gateadresse: Tordenskiolds gate 8/10
Postnummer: 0160
By: Oslo
Vurdering
BN Bank
84/100
Omtale
Nominell rente
Effektiv rente
Nedbetalingstid
2,95%
3,02
30 år