Centum Finans

Velg lånebeløp:
85000 kr
1000 kr 500000 kr
Velg nedbetalingstid:
5 År
1 År 20 År
Omtale
Kostnad
Nom.rente
Gebyrer
Centum Finans
Månedlig kostnad: 2097 kr
Totalkostnad: 40822 kr
6.99% 26.90%
Etablering: 950 kr
Termin: 30 kr
Eksempel: 65.000 kr o/5 år gir eff.rente på 16,6%. Etabl.geb. 950,- Totalt: 93 730 kr Annonse

Centum Finans er en låneformidler som hjelper deg med å skaffe deg et så billig som mulig forbrukslån. Ved å sende inn søknaden din til Centum, så sparer du deg for mye bry og får samtidig det tilbudet som ekspertene mener er mest gunstig for deg i retur. Tjenesten er gratis og uforpliktende – så da behøver det kanskje ikke noe nærmere forklaring på hvorfor Centum Finans er såpass populær? De samarbeider med hele 9 norske banker, der velkjente merkevarer som yA Bank, GE Money Bank, Komplett Bank og Santander står på listen.

Søkekriterier

Å søke forbrukslån er ikke alltid linke enkelt og greit som det er hos Centum Finans. Men selv om tjenesten er meget populær og gir gunstige betingelser, så er det langt fra alle som kan søke hos lån her. Aldersgrensen på 25 år utelukker nemlig en stor del av befolkningen som ønsker å skaffe seg forbrukslån, samtidig som et krav om en minimum årsinntekt på hele kr 250 000 absolutt er blant det strengeste i bransjen. Dette gjør riktignok at andelen misligholdte lån blir mindre, og er nok med på at de som faktisk slipper igjennom nåløyet får gunstigere betingelser enn hos andre låneformidlere.

Andre søkekriterier innebærer at man må ha et fast arbeidsforhold og at man ikke kan ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. For utenlandske statsborgere så gjelder det at man må ha betalt skatt til Norge de siste tre årene.

Trygghet og service

Centum Finans er en kjent aktør både i Norge og resten av Europa generelt, og er således en pålitelig aktør innenfor forbrukslån og finans. De har i mange år fokusert på det norske markedet og har kontorer i Bergen. Som vi nevnte i avsnittet om søkekriterier, så er kravene for å få lån via Centum ganske strenge, slik at de kan tilby lånebetingelser som er ganske mye hyggeligere enn hva en del av konkurrentene kan by på.

Lånevilkår og kvalitet

Med såpass strenge søkekriterier som Centum Finans har, så må de virkelig slå til med gode lånevilkår for at det skal være interessant å søke om forbrukslån via de. Og her scorer de absolutt høyt – med en effektiv rente så lav som 8,6% dersom man får den beste avtalen om lån. Gjennomsnittsrenten for et forbrukslån som er søkt via Centum er på lave 14,99%, noe som er flere prosentpoeng lavere enn hva andre låneformidlere kan by på. Med andre ord er oppfordringen grei – oppfyller du søkekriteriene, så kan vi absolutt anbefale deg å søke forbrukslån via Centum Finans.

Maksimal lånesum er helt i taket i forhold til hva norsk lov tillater for slike lån, altså kr 500 000. Men du kan også søke om langt mindre summer hos Centum Finans, da minstegrensen er så lav som kr 5000. Nedbetalingstiden bestemmer du selv, men den må være minimum 15 år. Signerer du søknaden med BankID, så har du garantert at både søknad er godkjent og pengene er utbetalt innen 48 timer.

Centum Finans screenshot
Mer. Info
Minste alder: 18 år
Minimumsinntekt: 120 000 kr
Etableringsgebyr: 950 kr
Kundeservice
Hverdager: 08:00-20:00 (17:00 fre)
Lørdager: 10:00–15:00
Søndager: 10:00–15:00
Adresse
Navn/mottaker: Centum Finans AS
Gateadresse: Øvregaten 25
Postnummer: 5003
By: Bergen
Vurdering
Centum Finans
85/100