CompareKing

Velg lånebeløp:
85000 kr
1000 kr 500000 kr
Velg nedbetalingstid:
5 År
1 År 20 År
Omtale
Kostnad
Nom.rente
Gebyrer
CompareKing
Månedlig kostnad: 2142 kr
Totalkostnad: 43548 kr
6.99% 37.30%
Etablering: 900 kr
Termin: 30 kr

Eksempel: 65.000, o/5år, etabl.geb. 900,-,Totalt: 94.540 Annonse

CompareKing er en såkalt låneformidler eller finansagent. Det betyr at de videreformidler en lånesøknad til flere forskjellige banker de samarbeider med. En stor fordel med slike finansagenter er at de gjør jobben med å hente inn tilbud for deg, uten at det koster deg som forbruker noe ekstra. Det er nemlig banken selv som vil betale en finansagent en provisjon om du velger å akseptere et lån. Det er derfor i låneformidleren sin beste interesse å finne det beste tilbudet, slik at det er størst sjanse for at du aksepterer et lånetilbud og at de dermed vil tjene inn en provisjon.

CompareKing samarbeider med BB Finans, Svea Finans og AS Financiering.

Søkekriterier

For å kunne søke om forbrukslån må man oppfylle visse krav, og de fleste slike krav går igjen hos nær sagt alle tilbydere da de i stor grad er regulert av Finanstilsynet. Minstealder er satt til 20 år, og på tross av at enkelte tilbydere gjerne også tillater at alle over 18 år kan søke, vil det som regel i praksis være vanskelig for en som akkurat er blitt myndig å få lån. Så i realiteten er det ikke så stor forskjell på en aldersgrense på 18 eller 20 år. For å kunne forvente å få tilslag på lånesøknaden må man også kunne vise til en bruttoinntekt på 120 000 kroner, være norsk statsborger og ikke ha noe betalingsanmerkninger eller problemer knyttet til inkassosaker.

Søknadsprosessen i seg selv foregår elektronisk, og du vil få svar på dagen. Har du gitt fra deg alle opplysningene du trenger kan pengene bli utbetalt så fort som i løpet av 1 til 2 virkedager. Alt av lånepapirer signerer du gjennom BankID.

Trygghet og service

Det kan kanskje for noen føles litt usikkert å søke gjennom en tredjepart, for som vi så er CompareKing en finansagent og gir ikke selv ut lånene. Men det er det absolutt ingen grunn til å bekymre seg over. Alle slike finansagenter er fortsatt underlagt retningslinjer fra Finanstilsynet og er helt trygge å bruke. De samarbeidende bankene bak er også store kjente navn. En positiv ting er at det på hjemmesiden ikke bare er fokus på å hente inn søknader, men at det også vies stor plass til opplysende artikler om forskjellige aspekter ved privatøkonomien.

Dersom du ønsker litt mer informasjon om hvordan søknadsprosessen foregår, eller har noe andre ting du ønsker å få klarhet i, er det mange muligheter du kan benytte deg av for å komme i kontakt med kundeservice. Du kan nå dem både på telefon 23851014 og på epost kundeservice@compareking.no. En egen livechat er også tilgjengelig på hjemmesiden.

Lånevilkår og kvalitet

Forbrukslånet du kan søke om er det som ofte er kjent som et lån uten sikkerhet, og betyr at du ikke trenger å stille noe pant eller sikkerhet for å få utbetalt beløpet. Har man flere forskjellige smålån eller kredittkort som betales ned samtidig, kan det å refinansiere alle lånene og samle de sammen i et lån være fornuftig. Det er også kjent som en refinansiering. Ikke bare fører det til en mer oversiktlig økonomi, men det kan ofte også føre til at renteutgiftene blir lavere.

Om pengene skal brukes til en slik refinansiering eller forbruk er opptil søkeren selv, og man kan søke om lån fra 5000 kr til 500 000 kr. Den nominelle renten starter på 7,9 % og en nedbetalingstid kan strekkes opptil 15 år. Husk at den nominelle renten vil være uten avgifter og gebyrer, så den effektive, som er den renten man må betale vil ligge noe høyere. Det er også vanskelig å si akkurat hva tilbud og rentesats som vil bli tilbudt når man søker. Hver bank vil nemlig ta en individuell gjennomgang av din økonomi og betalingsevne, og ut ifra den vil renten bli satt. Som regel vil en mer solid økonomi kunne føre til en lavere rente enn hos en person som kanskje ikke kan vise til like sterk betjeningsevne. Men husk at alle søknader er helt uforpliktende, så du kan alltids sende inn en søknad og sjekke selv hva tilbud du kan få.

CompareKing screenshot
Mer. Info
Minste alder: 20 år
Minimumsinntekt: 120 000 kr
Etableringsgebyr: 900 kr
Kundeservice
Hverdager: 08:00-16:00
Lørdager: Stengt
Søndager: Stengt
Adresse
Navn/mottaker: CompareKing.no AS
Gateadresse: Strandgaten 209
Postnummer: 5004
By: Bergen
Vurdering
CompareKing
80/100