DigiFinans

Velg lånebeløp:
85000 kr
1000 kr 500000 kr
Velg nedbetalingstid:
5 År
1 År 20 År
Omtale
Kostnad
Nom.rente
Gebyrer
DigiFinans
Månedlig kostnad: 2023 kr
Totalkostnad: 36368 kr
7,4% 33,30%
Etablering: 950 kr
Termin: 45 kr
Eksempel: 65 000 kr o/5 år, m/ 950,- i etabl.gebyr gir eff. rente 14,9% Annonse

DigiFinans er en låneformidlingstjeneste som ikke bare jobber i Norge, men også i de andre nordiske landene. Som en formidler har de direkte tilgang til en rekke långivere. Det gjør det igjen mulig for deg som søker lån å rette søknaden mot flere på en gang. Da øker muligheten til å få innvilget lånet, og å få flere tilbud hvorved du kan velge det gunstigste for deg,

DigiFinans samarbeider med følgende banker og finansinstitusjoner

 • Komplett Bank
 • Santander Consumer Bank
 • My bank
 • Instabank
 • Avida
 • Nordax Bank
 • Easybank
 • Ikano Bank
 • Gjensidige Bank
 • Credits
 • Monobank
 • yA-lånet
 • Resurs Bank
 • Optin Bank
 • BB Bank

Søkekriterier hos DigiFinans

Inngangsporten til en låneformidler kan være noe upresis, ettersom de jobber med en rekke långivere som hver og en kan ha forskjellige vilkår eller begrensninger. Men følgende er hva de oppgir på sin nettside:

For det første er du helt utelukket dersom du har betalingsanmerkninger eller inkassosaker gående. En betalingsanmerkning vil bli oppfanget umiddelbart ved en kredittsjekk og medføre kontant avslag. I så fall er det neppe verdt å kaste bort tiden på å sende en søknad. Dette gjelder så godt som alle långivere. Du bør derfor i stedet konsentrere energien din om å få en ordning på den fordringen som ligger bak registreringen,

Aldersgrensene som oppgis er at du må være mellom 20 og 75 år. Her vil flere långivere operere med høyere minstealder, gjerne 23 eller 25 år. Du kan derfor ikke forvente tilbud fra samtlige av de samarbeidene bankene.

Det er ikke alltid låneformidlerne eller låneinstitusjonene oppgir en øvre alder. Det er kanskje av høflighethensyn, men like fullt er det mindre sannsynlig at du får innvilget et forbrukslån desto mer du overstiger pensjonsalder. Et forbrukslån har ingen sikkerhet, og hvis du faller fra før du har tilbakebetalt, får banken problemer med videre inndrivelse. Har du egen bolig, er det et godt alternativ å ta pensjonistlån med pant i denne.

Når det gjelder din betjeningsevne, er det ikke oppgitt andre krav enn at du skal ha en fast inntekt og at den framkommer av likningen. Det utelukker blant annet deg som er arbeidsledig. Det er klart at flere långivere også har beløpsgrenser oppgitt på sine egne sider, og med inntekter under 200 000 kroner i året vil du neppe høre noe fra dem

Utover det vil automatiske kredittvurderinger avgjøre lånesøknaden din og hvilke betingelser (lånebeløp, rentesats m.v.) de eventuelt vil kunne tilby deg. Viktige ingredienser i denne er selvfølgelig inntektens størrelse og hvor mye gjeld du har fra før.

Trygghet og service

Antallet samarbeidspartnere borger for at DigiBank har en god tjeneste. Det er flere av de best renommerte långivere som har akseptert å bruke dem. At de opererer i flere i land i Norden gir tillit til at de har opparbeidet nyttig erfaring og vil være i stand til å yte god sevice til sine brukere.

På data- og personvernsiden er vilkårene oppdatert i henhold til de siste instruksene fra Datatilsynet. Opplysninger du oppgir skal først og fremst brukes ved behandling av søknaden.  Hvis du ikke reserverer deg, vil kontaktopplysningene du legger inn benyttes til å sende deg flere tilbud eller reklame. Men hvis du ikke har motsatt deg dette under registreringen, kan du på ethvert tidspunkt forlange at det opphører.

Når det gjelder muligheten for direkte kontakt med DigiFinans er de tilgjengelige på virkedager mellom klokka 9.00 og 16.00. Du kan ringe, sende spørsmål på chat eller bruke et kontaktskjema. Bemerk at de er en låneformidler og de som sådan ikke har noe mer ansvar etter at du har tatt opp lånet. Den videre kontakten vedrørende dette overføres til banken eller låneinstitusjonen som har gitt deg det.

Lånevilkår og kvalitet

Gjennom Digifinans kan du søke lån fra 25 000 kroner og opptil 500 000 kroner. Hvor mye du maksimum kan låne, vil nok en gang avgjøres av en kredittvurdering.

Det samme gjelder rentesatsen. Spekteret er ganske stort her. Den laveste renten du kan få er 7,4 % p.a., mens den høyeste er 33,3 %. At søknaden din sendes flere steder, betyr at du får flere tilbud å velge mellom.

Lengste løpetid som tilbys er 15 år. Her bør det imidlertid legges til at Finanstilsynets rundskriv fraråder lenger løpetid enn 5 år på forbrukslån. Det betyr at kun et begrenset antall vil kunne få tilbud om så lang løpetid.

DigiFinans tilbyr også usikrede lån til refinansiering av usikret gjeld. Her tilbyr de utvidet bistand til deg som trenger hjelp til dette. Finanstilsynet ser mer velvillig på denne typen lån som ikke forøker låntakerens totale gjeld, og det øker muligheten for innvilgelse.

DigiFinans screenshot
Mer. Info
Minste alder: 20 år
Minimumsinntekt: Registrert liknet inntekt
Etableringsgebyr: 950 kr
Kundeservice
Hverdager: 09.00-16.00
Lørdager: Stengt
Søndager: Stengt
Adresse
Navn/mottaker: Salus Group OY
Gateadresse: Runeberginkatu 5B, 9. floor
Postnummer: 00100
By: Helsinki
Vurdering
DigiFinans
90/100