DnB

Omtale
Nominell rente
Effektiv rente
Nedbetalingstid
2,45%
2,64
30 år

DNB-konsernet er Norges største, så vel som en av Nordens største, samling av finansselskaper. De tilbyr et bredt spekter av tjenester for alle typer kunder på både bedrifts og privatmarkedet. DNB har filialer over hele landet og under konsernet finnes også ting som postkontorer, post i butikk og bank i butikk. De tradisjonelle banktjenestene som sparing, forsikring og lån tilbys selvsagt også, og vi skal nå se litt nærmere på boliglånet de tilbyr, og hva prosess du må gjennom for å søke etter lån.

Søk finansieringsbevis

Det første steget for de fleste som er på jakt etter bolig er å skaffe et finansieringsbevis. Noe vi har skrevet om i noen av de andre omtalene vi har. Fordelene med et slikt bevis er at du har full klarhet i hvor mye lån du får, og hva vilkårene vil være. Å legge inn bud på leilighet eller hus blir da en enklere prosess, og selger kan også få en bekreftelse på at betalingsevnen bak et bud er til stedet. Et finansieringsbevis hos DNB kan du søke om gjennom hjemmesidene til banken. Fra du mottar beviset vil det ha en gyldighet på 3 måneder. Har det gått lenger enn 3 måneder kan du ta kontakt med kundeservice for å få det fornyet.

Boliglån

Som flere andre banker operere DNB med ulike boliglån. Det som kan sees på som en standard, tradisjonelt boliglån, vil ha en rente som ligger fra 3,25% nominell (for 2 millioners lån), med en nedbetaling som kan strekkes inntil 30 år med muligheter for avdragsfrihet. Hvor lenge den avdragsfriheten vil være på vil bli satt individuelt ut ifra hvor stor finansiering du har, og de generelle vilkårene på lånet.

Boliglån Ung

Er du mellom 18 til 33 år kan du søke om boliglånet Ung. Der kan du få en finansiering inntil 85% av boligens verdi, og har du tilleggsikkerhet kan den økes til 100 %. Selv med 100 % finansiering vil renten bli den samme. Den nominelle renten på et slikt lån starter på 2,90 % nom. Vilkårene på lånet vil ikke endre seg når du er over den maksimale alderen, og renten og andre betingelser vil holdes til hele lånet er nedbetalt. Søker du lån sammen med en annen person, vil den yngste alderen gjelde. Så har du tippet over 34 år, kan du på den måten fortsatt skaffe deg et slikt lån.

Husk når du sender inn søknad å legge ved dine to seneste lønnsslipper og en kopi av selvangivelsen. På den måten vil banken, i tillegg til den andre spesifiserte informasjonen, ha nok opplysninger til å gi deg et svar på om søknaden vil bli godtatt eller ikke med en gang.

Fleksibelt boliglån

Det som blir kalt for en kredittramme for bolig hos andre har fått navnet fleksibelt boliglån hos DNB. Men i praksis fungerer det på en lik måte som kredittramme for bolig som vi har skrevet om tidligere. I forhold til et vanlig lån, vil du i stedet få en øvre låneramme på 70 % av boligens verdi. Det er kreditt som vil gjøres tilgjengelig for deg. Om du ikke trenger hele beløpet til boligen, har du derfor ekstra kreditt igjen som du kan bruke som du selv ønsker. Det gir mer fleksibilitet enn hva et vanlig lån kan tilby. Du betaler også kun renter for det som er brukt av kredittrammen. Et slikt fleksibelt boliglån har i dag en rente som starter fra 3,25 % nom.

DnB screenshot
Kundeservice
Hverdager: Døgnåpent
Lørdager: Døgnåpent
Søndager: Døgnåpent
Adresse
Navn/mottaker: DnB Bank ASA
Gateadresse: Dronning Eufemias gate 30
Postnummer: 0191
By: Oslo
Vurdering
DnB
80/100
Omtale
Nominell rente
Effektiv rente
Nedbetalingstid
2,45%
2,64
30 år