DnB Mastercard

Navn
Maks kreditt
Eff.rente
Rentefrie dager
DnB Mastercard
100 000 kr
24,25%
45 dager

AnnonseEksempel: 24,25%, 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.839,-

Dnb Bank ASA er Norge største bank for privatkunder. De tilbyr følgelig hele spekteret av banktjenester og en nettbankløsning hvor du samtidig har oversikt over alle dine produkter.

Dnb tilbyr følgende kredittkort:

 • Dnb Mastercard som du kan få selv om du ellers ikke er kunde i banken
 • Sølv Mastercard som forutsetter at du har et kundeforhold
 • Hvitt Mastercard til deg som er mellom 18 og 33 år og studerer, er lærling eller avtjener førstegangstjenesten
 • Saga Mastercard med høyere kredittgrense og flere tilbud enn Sølv Mastercard
 • Private Banking Mastercard gir den høyeste kredittrammen og flest tilbud, men forutsetter at du er Private Banking-kunde. For å bli det må du ha minst 2 millioner på konto.

Fordeler

For mastercardene fra Dnb gjelder det at det ikke er noe gebyr for varekjøp, og du har 45 dager på deg til å betale før rentene begynner å løpe.

I tillegg markedsføres en rekke kundefordeler knyttet til kortene, som

 • Reiseforsikring
 • Eurobonusopptjening
 • Drivstoffrabatt
 • Faste rabatter
 • Supertilbud
 • Mulighet for medlemskap i Avis President’s Club (kun Private Banking Mastercard)

Reiseforsikringen

Betaler du mer enn halvparten av reisekostnadene med mastercardet, er du forsikret. Den kan omfatte inntil fire personer på samme reise.

Kostnader som forsikringen kan dekke er tap eller ekstra kostnader forbundet med reisegods, forsinkelse, reiseansvar, reisesyke, hjemtransport, reiseavbrudd, reiseulykke, avbestilling og forsinket bagasje.

Merk at forsikringen ikke gjelder for dagsreiser.

Eurobonus

Eurobonus er et poengsystem som gir uttelling for reiser med SAS. Når du betaler med mastercard fra Dnb, får du ytterligere poeng. Poengene du tjener opp kan du bruke på flyreiser, hoteller eller leiebiler.

For å utnytte Eurobonus-programmet må du melde deg inn i Eurobonus og oppgradere mastercardet ditt. Det har en kostnad på kr 49 per måned.

Drivstoffrabatt

Med Sølv eller Hvitt mastercard får du 3 % rabatt på drivstoff inntil et samlet kjøp av 50 000 kroner. Ved en oppgradering til Saga eller Private Banking øker avslaget til 4 %.

Det gjelder alle bensinstasjoner, også i utlandet. Det inkluderer også andre varer du kjøper i butikkene deres, som pølser eller kaffe.

Faste rabatter

Dnb Mastercard gir deg 10 % rabatt på kjøp i nærmere 80 butikker, kjeder eller nettforhandlere. Det inkluderer så forskjellige produkter som klær, bildeler, smykker, briller, interiør, sport og fritid og skjønnhet og velvære.

Blant kjente merkevarebutikker i utvalget finner vi Helly Hansen, Swix, Timberland, Ferner Jacobsen og Gullfunn.

Rabatten er trukket fra når du får regningen på mastercard-kortet.

Supertilbud

I tillegg til de faste rabattene har Dnb en overraskelse på lur hver måned. Da lanseres et «Supertilbud» på 20-30 % avslag i utvalgte butikker. Dette avslaget gjelder også allerede nedsatte varer.

Her kreves det imidlertid litt oppmerksomhet fra deg for at du skal få det med deg. Men du kan melde deg på en varslingstjeneste som sender deg en tekstmelding et par dager før supertilbudet starter.

Betingelser

Mastercard, Sølv Mastercard og Hvitt Mastercard selv koster ingenting i anskaffelse eller årsavgift. Alle kortene bortsett fra Dnb mastercard fordrer et kundeforhold i banken. Som kunde vil du måtte blant annet betale for det medfølgende visakortet.

Mastercard Saga og Private Banking har en årsavgift på kroner 275.

Mastercardet til Dnb har, i likhet med de fleste kortene på markedet i dag, gebyrfrihet for varekjøp i Norge og i utlandet, samt 45 dagers rentefri kreditt.  Uttak i minibank belastes med 40 kroner i tillegg til 1 % av beløpet du tar ut.

Kredittgrensene er knyttet til de forskjellige kortene. Sølv Mastercard har en grense på 100 000 kroner, Saga 150 000 kroner og Private Banking 225 000 kroner. Du søker om utvidet kredittramme eller oppgradering av mastercardet ditt gjennom nettbanken.

Følgende effektive rente er oppgitt for bruk av de enkelte kortene

 • Hvitt Mastercard: 23,87 %, 5.000 kroner o/12 mnd
 • Dnb Mastercard: 24,25 %, 30.000 kroner o/12 mnd
 • Sølv Mastercard: 24,19 %, 25.000 kroner o/12 mnd
 • Saga: 20,21 %, 150.000 kroner o/12 mnd
 • Privat Banking: 19,60 %, 225.000 kroner o/12 mnd

Søkekriterier

For alle kortene bortsett fra Dnb Mastercard må du ha et kundeforhold i banken. Det innebærer i alminnelighet at du også har minimum brukskonto der.

Du vil uansett måtte regne med å bli kredittvurdert når du søker om kredittkort. Fremfor alt gjelder det selvfølgelig for kort med høye kredittrammerr. Det betyr i disse tilfellene at du bør ha stabil og tilstrekkelig inntekt og ikke for mange gjeldsforpliktelser. For det hvite studentkortet kan de se bort fra kravet om inntekt.

Kommer det imidlertid fram en betalingsanmerkning, vil det føre til avslag. Det bør du ordne opp i før du søker kreditt.

Ellers gjelder de alminnelige vilkårene om at du må være fylt 18 år og ha bosted i Norge.

DnB Mastercard screenshot
Kundeservice
Hverdager:00.00-23.59
Lørdager:00.00-23.59
Søndager:00.00-23.59
Adresse
Navn/mottaker:DnB Bank ASA
Gateadresse:DNB, Postboks 1600 Sentrum
Postnummer:0021
By:Oslo
Vurdering
DnB Mastercard
83/100
Navn
Maks kreditt
Eff.rente
Rentefrie dager
DnB Mastercard
100 000 kr
24,25%
45 dager

AnnonseEksempel: 24,25%, 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.839,-