Ferratum

Omtale
Lånebeløp
Løpetid
Gebyrer
Ferratum
1 000-30 000 kr
12 mnd
Etablering: 0,- kr
Termin: 0,- kr
Annonse Eksempel: Eff. rente 258,02% - 20 000,- over 1år - Tot. 33 550,-

Det er Ferratum Bank som tilbyr lånene Ekspresskreditt og Fleksikreditt. Banken en del av Ferratum Group som opererer i over 22 land. De er blant annet kjent for å være først på markedet med mikrolån gjennom mobil, en tjeneste som de lanserte i 2005. Hele organisasjonen består i dag av 220 ansatte som har hjulpet over 1,5 millioner kunder få lån under mottoet «More money to everyone».

Søkekriterier

Ønsker du å søke om et lån gjennom Ekspresskreditt og Ferratum må du oppfylle visse krav. Det er såkalte mikrolån du kan søke om i størrelsesordenen 1 000 kr til 30 000 kr. Så kravene er gjerne ikke like høy om man sammenligner med andre tilbydere av forbrukslån hvor lånebeløpet kan gå opptil 500 000 kr.

For å søke om lån må du være 20 år eller eldre. Hele søknadsprosessen skjer på nett, så du må derfor ha tilgang til BankID for å kunne signere låne- og gjeldspapirer. I tillegg må du også ha norsk mobilnummer og bankkonto. Kan du krysse av for alle de boksene, kan du søke om lån.

Ferratum Fleksikreditt

Ferratum Fleksikreditt er en alternativ låneform – en fleksibel kredittløsning hvor du kan ta uttak på inntil 30 000 kroner. Merk at den første fakturaen du betaler må minimum være på 1250 kroner.

Ellers betaler du kun for det du bruker av kreditten. Du velger selv hvor mye du vil betale tilbake utover et obligatorisk minstebeløp. Utover det kan du innvilges inntil to gebyrfrie betalingsutsettelser i løpe av året.

Trygghet og service

Ferratum Group er en stor aktør i flere europeiske land. Når de nå er i Norge må de følge alle personvernregler som gjelder for utlånere, og de må da påse at alle dine detaljer blir fortrolig og sikkert behandlet. Du kan derfor trygt søke om lån via Ekspresskreditt.no. Det er for øvrig lenket til personvernreglene i en avkrysningsboks i selve søknadsskjemaet. Ser man på disse vil man også finne en epost-adresse til den databehandlingsansvarlige.

Har du andre spørsmål kan du ta kontakt med kundeservice som er tilgjengelig mellom klokka 9 og klokka 17 på hverdager. De når du enten via kundeservice@ferratumbank.no eller via telefon 800 24 526.

Lånevilkår og kvalitet

Som vi var inne på tidligere er det mikrolån Ferratum leverer gjennom produktet Ekspresskreditt. Tjenesten er derfor beregnet for de som kun trenger et mindre lån for en liten periode. Lånene begynner fra 1 000 kr og det maksimale lånebeløpet er 6 000 kr. Som ny kunde har du imidlertid kun muligheten til å låne opptil 4 000 kr. Nedbetalingstiden er mellom 15 til 45 dager.

Fleksikreditt har som nevnt en låneramme på 30 000 kr.

Renten oppgis å begynne fra 8,5 nominelt, men vil fastsettes individuelt etter en kredittvurdering.

Tar vi et eksempel med et lån på 3 000 kr og en nedbetalingstid på 30 dager, vil du i løpet av den perioden måtte betale rentekostnader på 810 kr. Det vil representere en årlig effektiv rente på hele 1732 %. Det er altså enkelt å forstå at slike lån ikke er billige, og at det kan være greit å se seg om etter alternativer før en ta opp lånet. Har man imidlertid ikke noe valg, er det viktig at du er innforstått med hvilke kostnader som lånet har, og sørge for at du kan betale tilbake hele beløpet uten problem. Ønsker du å innfri lånet før tiden nedbetalingstiden du har valgt står du fritt til det. Det vil også gjøre det noe rimeligere for deg da du kutter ned på rentekostnadene.

Ferratum screenshot
Mer. Info
Minste alder: 20 år
Minimumsinntekt: Registrert liknet inntekt
Etableringsgebyr: 0,-
Kundeservice
Hverdager: 09:00-17:00
Lørdager: Stengt
Søndager: Stengt
Adresse
Navn/mottaker: Ferratum Bank Ltd
Gateadresse: Tagliaferra Business Center, 14 High Street
Postnummer: SLM1551
By: Sliema (Malta)
Vurdering
Ferratum
97/100