Finanstipset

Velg lånebeløp:
85000 kr
1000 kr 500000 kr
Velg nedbetalingstid:
5 År
1 År 20 År
Omtale
Kostnad
Nom.rente
Gebyrer
Finanstipset
Månedlig kostnad: 1688 kr
Totalkostnad: 16297 kr
4.95% 9,95%
Etablering: 0 kr
Termin: 45 kr

Eksempel: Eff. rente 6.79% v2mill o/25år, kost kr.1.895.969, tot 3.895.969 Annonse

Finanstipset er en aktør som tar imot din lånesøknad og formidler den videre til flere banker eller finansieringsinstitusjoner i håp om å finne lånet med de beste betingelsene. Dette kalles låneformidling. Låneformidlere tar ikke betalt for sine tjenester til deg som søker lån, men vil få en fast provisjon fra långiver for hvert lån som blir innvilget.

Det som er spesielt med Finanstipset er at de ikke bare formidler vanlige forbrukslån, men også lån til refinansiering av gjeld og boliglån. Under visse omstendigheter kan de også formidle lån (refinansiering og boliglån) til deg som har en eller flere betalingsanmerkninger.

Finanstipset samarbeider med disse långiverne:

  • Bank 2
  • BlueStep Bank
  • Balanse
  • Pexx
  • KraftBank
  • Resurs Bank
  • Optin Bank

Søkekriterier

I henhold til de innledende søkekriteriene til Finanstipset må du være fylt 23 år for å søke om lån. Du må videre være norsk statsborger og registrert med norsk adresse i Folkeregisteret. Minsteinntekten er 250 000 kroner i året.

Utover dette avhenger det av en kredittvurdering. Hver enkelt bank kjører deg og de informasjonene de har om din økonomi gjennom en analyse, hvorved de avgjør om du får lån, hvor mye du får i lån og hvilken rentesats de i så fall vil gi deg.

I motsetning til de fleste aktører vil de imidlertid fortsatt kunne vurdere deg dersom du har betalingsanmerkning. Det gjelder vel å merke ikke i forbindelse med opptak av nye forbrukslån. Er det derimot snakk om refinansiering av gjeld eller et boliglån, er det mulig å gå inn på det dersom øvrige vilkår er tilfredsstillende oppfylt.

Trygghet og service

Gjennom samarbeid med kjente aktører på finansmarkedet burde tryggheten være ivaretatt på en tilfredsstillende måte. Du må selvfølgelig være klar over at opplysningene du oppgir vil bli formidlet til samtlige institusjoner som samarbeider med Finanstipset. Men de har alle oppdaterte personverninstrukser i henhold til de siste direktivene. Det må de også ha for å kunne drive bankvirksomhet i Norge,

Finanstipset egne opplysninger om personvern kan du lese i forbindelse med utfylling av søknaden. Her står det blant annet at de har et eget personvernombud som kan kontaktes.

Når det gjelder service har Finanstipset lange åpningstider. De kan kontaktes på hverdager fra kl. 8.00 til kl. 20.00, på lørdager mellom kl. 10.00 og kl. 16.00 og på søndager mellom kl. 14.00 og kl. 18.00. Du kan ringe eller bruke chatten. Hvis du oppgir telefonnummer, lover de at en kundebehandler ringer tilbake til deg i løpet av ti minutter.

Lånevilkår og kvalitet

For et vanlig lån uten sikkerhet tilbyr Finanstipset fra 10 000 til 500 000 kroner. Søker du boliglån eller lån med pant i bolig, kan de strekke seg til ti millioner.

Løpetid for et forbrukslån er inntil 5 år. Dette er i overenstemmelse med et rundskriv fra Finansdepartementet hvor de uttrykker at det ikke er ønskelig at bankene gir lenger løpetid på denne typen lån. Hvis det er snakk om refinansiering av eksisterende gjeld, kan den strekkes til 15 år.

Finanstipset har valgt å ikke gi noen antydninger om renter på sin hjemmeside. Det henvises til at det er bankene som etter sin kredittvurdering vil komme med et konkret tilbud i hvert enkelt tilfelle. For forbrukslån på dagens marked varierer disse fra 7 % og opp til 34 %.

På søknadssiden deres kan du simulere kostnadene på et lån ved å legge inn beløp, løpetid og effektiv rente.

Finanstipset screenshot
Mer. Info
Minste alder: 23 år
Minimumsinntekt: 250 000 kr
Etableringsgebyr: 0 kr
Kundeservice
Hverdager: 08:00-20:00
Lørdager: 10:00-16:00
Søndager: 14:00-18:00
Adresse
Navn/mottaker: Finanstipset AS
Gateadresse: Sandakerveien 138
Postnummer: 0484
By: Oslo
Vurdering
Finanstipset
78/100