Folkia

Omtale
Lånebeløp
Løpetid
Gebyrer
Folkia
1 000-20 000 kr
12 mnd
Etablering: 350,- kr
Termin: 30 kr
Annonse Eksempel: Eff.rente fra 79%, kr 15 000 o/1 år, totalt kr 20 195.

Folkia er helt klart Norges soleklare nummer én når det kommer til forbrukslån av små størrelser, ofte bare omtalt som smålån eller SMS-lån. Med en maksgrense for lån på kr 20 000 retter Folkia seg mot en helt annen målgruppe en de store bankaktørene på markedet, og tjenesten ser i utgangspunktet ut til å være en slags nødløsning for deg som behøver penger på dagen. Det viser seg å være svært mange i Norge, for Folkia utbetaler et titalls nye smålån hver eneste dag. Selv om de vanlige bankene også tilbyr forbrukslån med små summer, ser Folkia ut til å være en ganske ettertraktet aktør i denne bransjen (jmfr tall fra Proff.no).

Søkekriterier

Det er selvsagt strenge rammer og søkekriterier for forbrukslån, og slik er det selvsagt også hos Folkia. Dog mener vi det kanskje ser litt for enkelt ut å få lån fra denne aktøren. Det eneste fastsatte kriteriet hos selskapet er at man må være 20 år når man søker. Oppfyller man dette, så er sjansen stor for at du får innvilget søknaden.

Heldigvis er det kredittsjekken som avgjør om du blir godkjent eller ei. Det betyr at du må ha en inntekt som samsvarer med ønsket lånestørrelse, samtidig som du ikke kan ha betalingsanmerkninger fra før av. Vi vil likevel påstå at det er litt enklere enn det kanskje burde være å få lån hos Folkia.

Trygghet og service

Folkia er en av Norges største tilbyder av smålån og forbrukslån på under 20 000 kroner, og er således en meget pålitelig kilde for slike lån. Selskapet er regulert av Finanstilsynet og har de lisensene som kreves for å tilby slike lån.  De er dessuten en av få tilbydere i landet som tilbyr lån på under 5000 kroner, og ser altså ut til å være designet for et akutt behov for penger – til for eksempel regning til dyrlege, strømregning eller annet som ikke har tid til å vente.

Du kontakte deres rådgivere på telefon 73 10 33 00 eller via e-post på post@folkia.no.

Folkia AS er et aksjeselskap med en rekke banker, privatpersoner og bedrifter på eiersiden. Av banker kan vi nevne Danske Bank, Nordnet og Handelsbanken med nokså store poster.

Lånevilkår og kvalitet

Lånevilkårene hos Folkia er tilpasset de små summene man ofte søker om, og derfor er de noe vanskelig å omtale. Det vi kan si på generelt grunnlag, er at renten blir lavere jo høyere lånesum det er snakk om, og det samme gjelder for nedbetalingstiden. Ønsker man å låne bare 1000 kroner, så er man nødt til å tilbakebetale beløpet etter 30 dager. Da blir den effektive renten på hele 5641%, selv om totalkostnaden er på 350 kroner.

Ønsker man å låne kr 20 000, så kan nedbetalingstiden strekkes til det maksimale på 12 måneder. Lånet vil uansett ha høye effektive renter. De fleste lignende behov kan dekkes med for eksempel et kredittkort, hvor du også kan få rentefrie dager dersom du klarer å nedbetale kreditten på kort tid.

Folkia screenshot
Mer. Info
Minste alder: 20 år
Minimumsinntekt: Registrert liknet inntekt
Etableringsgebyr: 350,-
Kundeservice
Hverdager: 09:00-17:00
Lørdager: Stengt
Søndager: Stengt
Adresse
Navn/mottaker: Folkia AS
Gateadresse: Kronprinsensgate 1
Postnummer: 0251
By: Oslo
Vurdering
Folkia
95/100