Gjensidige

Omtale
Nominell rente
Effektiv rente
Nedbetalingstid
2,25%
3,33
30 år

Gjensidige Bank er en del av storkonsernet Gjensidige Forsikring ASA som tilbyr forsikringer i Skandinavia og Baltikum. Det er et konsern med store historiske røtter som strekker seg helt tilbake til 1816, og etableringen av de første såkalte brannkassene. Det var en innsamling blant lokalbefolkningen som delte på de økonomiske kostnadene ved gjenoppbygging etter brannskader. En tidlig form for forsikring med andre ord.

Gjensidige Bank er selskapet som leverer forskjellige banktjenester til privatmarkedet i dag, og tilbyr også alt fra forsikringer til sparing og lån. Vi skal her fokusere på boliglånet du kan søke om.

Forskjellige lån

Hvilke rente du vil kunne oppnå er først og fremst avhengig av hvilke lånetype du velger, og hvor stor belåningsgrad av boligen du trenger. Jo mer kapital du har selv, dess lavere rente. Men maksimalt kan du få finansiert 85 % av boligens verdi. Skal du kjøpe ditt første hjem, kvalifiserer du for et eget lån som er nettopp kalt førstehjemslån. Per i dag ( februar 2015) vil du der også kunne få finansiert 85 % av boligens verdi, til en effektiv rente fra 2,92 %. Kan du stille ekstra sikkerhet i tillegg til boligen du skal kjøpe, som for eksempel foreldres bolig, vil du kunne få finansiert 100 %. En ordning som gjør det lettere for unge å komme seg inn i et tøft boligmarked. Et vanlig tradisjonelt boliglån med 85 % finansiering hos Gjensidige vil ha en effektiv rente som ligger på 3,51%.

Finansieringsbevis

Har du ikke gått til anskaffelse av boligen enda, men er på jakt, bør du skaffe deg et finansieringsbevis. Et slikt bevis er ikke et lån, men det det kan gjøres om til det. Det betyr at når du legger inn bud på leilighet eller hus, vil du kunne legge fram finansieringsbeviset som grunnlag for betalingsevne. Får du tilslag på budet ditt, trenger du kun kontakte Gjensidige og de vil omforme det til et boliglån.

Kostnader for å sette opp lånet

I tillegg til å beregne rentekostnadene over en hel nedbetalingstid, kan det også være lurt å sette seg inn i andre mer administrative kostnader som følger med et lån. I de fleste tilfeller vil et etableringsgebyr forekomme, og det samme vil både termingebyr og offentlige tinglysningsgebyr. Hos Gjensidige vil sistnevnte koste 525 kr, etableringsgebyr for selve lånet være 759 kr og terminomkostningene være på 50 kr.

Fastrente

For å få en mer forutsigbar nedbetaling på lånet ditt kan du velge et fastrente alternativ når du tar boliglån. Gjensidige tilbyr også det for de som har mer enn 25 % egenkapital på lånet sitt, og er villig til å binde seg i minst 3 år. I forhold til en del andre tilbydere er den maksimale tiden du kan binde renten satt til 5 år. Men spesielt for de som har en stram økonomi, og ønsker en bedre forutsigbarhet, er det en god løsning.

Gjensidige screenshot
Kundeservice
Hverdager: 08:00-21:00 (18:00 fre)
Lørdager: Stengt
Søndager: Stengt
Adresse
Navn/mottaker: Gjensidige Bank ASA
Gateadresse: Schweigaards gate 14
Postnummer: 0185
By: Oslo
Vurdering
Gjensidige
82/100
Omtale
Nominell rente
Effektiv rente
Nedbetalingstid
2,25%
3,33
30 år