Tilbake til nyheter

Handle alkohol på ferie?

vin

Er du en av dem som tar sjansen og reiser til varmere strøk når kulda setter inn? Kanskje du skal dit nå før julen setter inn for fult? Mange som reiser til utlandet passer på å fylle opp kvoten sin med alkohol når de skal hjem til Norge. I Norge er vin og sprit veldig dyrt, så det kan være penger å spare på mange ulike destinasjoner. Et spørsmål her er hvor det er billigst å kjøpe alkohol. Er det på vanlig butikk, på flyplassen i utlandet, i tax free i Norge, eller kanskje til og med om bord på flyet?

Fly eller flyplass?

Man skulle kanskje tro at det er mer eksklusivt og dyrt å handle på flyet enn på tax free på flyplassen, men det viser seg ofte å ikke være tilfelle. Det er faktisk stort sett billigere å handle alkohol på flyet enn på flyplassen. Dette gjelder ikke bare for alkohol, men også for kremer og parfyme. Du må heller ikke la deg lure til å tro at alt du kjøper på tax free er billig. Godteri kan f.eks. være billigere å kjøpe i vanlig dagligvarebutikk. Det lønner seg altså å gjøre litt research hvis man faktisk skal spare penger på handlingen.

Butikk i utlandet

Dinside.no har sammenlignet prisene på vin og sprit i vanlig butikk og på flyplass  i Spania og Norge. De har kåret en klar vinner som i mange tilfeller er ganske mye billigere enn de andre alternativene. Det er dagligvarebutikker i Spania (Gran Canaria). Her er vin og sprit ganske mye billigere enn på flyplassene både i det samme landet og (kanskje ikke uforventet) i Norge. De fant også ut at det er billigere å kjøpe alkohol på flyplassen på destinasjonen enn på flyplassen i Norge. Forskjellene som dinside har funnet er til tider ganske ekstreme. Noen typer vin er f.eks. 282 prosent billigere i butikk i Spania enn på Oslo lufthavn. Noen typer sprit var hele 96 prosent billigere i butikken i Spania enn på flyplass i Norge.

Her er det altså viktig å være bevisst på hvor man handler dersom man ønsker å spare penger.