Ikano Visa

Navn
Maks kreditt
Eff.rente
Rentefrie dager
Ikano Visa
100 000 kr
20,10%
50 dager
Annonse Eksempel: eff.rente 20,10%, 15.000 o/12 mnd, totalt 16.572,76.

Ikano Visa er kanskje ikke Norges mest kjente kredittkort, men du har helt sikkert kjennskap til den opprinnelige tilbyderen av kortet. Det utstedes nemlig av Ikano Bank, et selskap som eies av den svenske Kamprad-familien. Og hvilket annet selskap står denne gjengen bak? Jo, det gigantiske møbelkonsernet IKEA. Med andre ord har Ikano Visa og Ikano Bank en skikkelig gigant i ryggen, noe som gjør at kortet kan by på omfattende rabattavtaler med store, norske forhandlere, samt en god bonusordning der du faktisk kan tjene penger på å bruke kredittkortet.

Fordeler og bonuser

Hvis du skal velge dette kredittkortet, bør du være glad i å dra kortet i butikker. For du kan nemlig spare inntil kr 5000 i året på å handle med dette kortet, igjennom bonusavtaler og et cashback-program som er et av markedets bedre. For Ikano Visa gir deg hele 2% i bonus når du handler på norske Shell-stasjoner, noe som gir en gunstig mulighet til å spare penger på bensin eller diesel. Med dagens bensinpriser på 15 kroner/literen tilsvarer denne bonusen en besparelse på 30 øre/literen, men du får også rabatter på alt annet du handler på stasjonene – enten det er snakk om hamburgere eller spylervæske.

Ytterligere bonuser innebærer 1% rabatt hos alle andre bensinstasjoner, samt den samme bonusen i alle dagligvarebutikker. Bytter du ut bankkortet med et kredittkort fra Ikano Visa når du handler, kan du med andre ord spare store summer hvert eneste år.

Kortet har også et bonusprogram som heter «månedens bonus». Disse bonusene er mye mer omfattende, som for eksempel august-bonusen der man sparer 10% på alle kjøp innenfor musikk og bøker. Kortet har ikke reiseforsikring.

Betingelser

Om du trenger et kredittkort med høy kredittgrense og relativt lav rente, er dette et godt valg. Den effektive renten på kun 20,10% er en del lavere enn andre kredittkort, og gjør det følgelig mulig å handle ting på avbetaling. En rentefri periode på hele 50 dager er dessuten svært gunstig når man skal utsette betalingene. Kortet har ikke gebyrer på bruk i butikk eller på nettet, men det koster ekstra når man skal gjøre uttak i minibanker.

Søkekriterier

Dette er et kredittkort som ikke er like «lett å få tak i» som mange andre på det norske markedet, noe som skyldes relativt strenge søkekriterier. Aldersgrensen på 23 år er svært høy i forhold til andre kort på markedet, og gjør at unge nordmenn ekskluderes fra kortets fordeler. I tillegg til å være eldre enn dette, så må du også ha en eller annen form for fast inntekt, som bør være tilpasset den kredittgrensen du søker om. Betalingsanmerkninger er naturligvis fy-fy og vil føre til avslag på søknaden.

Ikano Visa har automatiske systemer som behandler søknader, slik at man får svar umiddelbart på om man blir godkjent for kortet eller ei.

Ikano Visa screenshot
Kundeservice
Hverdager: 09:00-18:00
Lørdager: Stengt
Søndager: Stengt
Adresse
Navn/mottaker: Ikano Bank AB
Gateadresse: Postboks 295
Postnummer: 1372
By: Asker
Vurdering
Ikano Visa
89/100
Navn
Maks kreditt
Eff.rente
Rentefrie dager
Ikano Visa
100 000 kr
20,10%
50 dager
Annonse Eksempel: eff.rente 20,10%, 15.000 o/12 mnd, totalt 16.572,76.