LandKreditt Bank

Omtale
Nominell rente
Effektiv rente
Nedbetalingstid
2,50%
2,53
30 år

En norsk bank med lange tradisjoner er Landkreditt Bank, som startet helt tilbake i 1915. Det var først en bank som i hovedsak var ment å dekke de finansielle behovene for bønder og andre i landbruket, men har i dag utviklet seg til å bli en av de ledende selvbetjeningsbankene i Norge. Under slagordet «Sunt bankvett» leverer Landkreditt Bank tjenester som dekker alt fra fond og forsikring, til sparing og lån. I denne artikkelen får du en bedre innføring i hva banken tilbyr av boliglån.

Kriterier for å få lån

Å låne til bolig hos Landkreditt er enkelt og gjøres på nett. Det rimeligste lånealternativet starter fra 2,79% (effektiv rente) og gjelder på boliglån som er på over 2 millioner kroner. For vanlige lånetakere kan du få inntil 80% finansiering, mens førstegangskjøpere kan få den grensen hevet opptil 85%.

Lankreditt stiller noen krav for å kunne oppnå den laveste mulige renten imidlertid. En brukskonto må være tilknyttet banken, og den må det være et minimum av 10 transaksjoner på månedlig. Får du automatisk overført lønnen din må du også knytte lønnskontoen din til banken. Av andre kriterier er at du må opprette en egen spareplan. Der vil du enten måtte automatisk overføre minst 500 kr månedlig, eller til enhver tid ha 20 000 kroner stående. Som hos alle andre banker vil en sjekk også bli gjort av betalingsevnen før et lån blir innvilget, og du kan ikke har noen betalingsanmerkninger eller utestående inkassosaker for å få lån.

Finansieringsbevis

Å legge inn bud og leite etter bolig uten et finansieringsbevis vil fort bli til en vanskelig affære. Et finansieringsbevis viser ovenfor en eventuell selger at du har dekning for bud du legger inn, og er et bevis på at du har et stående lån som kan aktiveres hos en bank. De fleste banker vil alle tilby et slikt bevis, og Landkreditt er intet unntak. Det er heller ingen kostnader eller forpliktelser ovenfor banken å skaffe seg beviset, og det vil være gjeldene for boligkjøp i opptil 3 måneder etter det er gitt ut.

Søknad

Siden Landkreditt er primært en nettbank vil også søknaden for boliglån foregå elektronisk. Når alle skjemaene er fylt ut vil du få tilbakemelding umiddelbart. Får du tilslag på søknad, og et tilbud blir sendt, vil du måtte dokumentere opplysningene du gav gjennom både lønnslipper og selvangivelse. Når alt er godkjent og du har underskrevet gjeldspapirene vil lånet bli utbetalt.

Boligkreditt

Som et alternativ til tradisjonelle boliglån tilbyr Landkreditt det som heter boligkreditt. Det er en løsning som passer bedre for de med solid økonomi, og som gjerne kun trenger å finansiere 60% av boligkjøpet. En boligkreditt vil i stedet for å gi deg et lånebeløp, gi deg en kredittramme med pant i boligen. Så lenge du da holder deg innenfor den avtalte rammen vil du selv kunne bestemme hvor mye og når du skal gjennomføre nedbetalingen. Med en innvilget kredittramme på over 2 millioner vil den effektive renten starte fra 2,93%, og du vil kun betale renter på beløp du har benyttet deg av. Det er altså en god måte å raskt kunne få tilgang til ekstra penger om behovet skulle dukke opp.

LandKreditt Bank screenshot
Kundeservice
Hverdager: 08:00-16:00
Lørdager: Stengt
Søndager: Stengt
Adresse
Navn/mottaker: LandKreditt Bank AS
Gateadresse: Karl Johans g 45
Postnummer: 0162
By: Oslo
Vurdering
LandKreditt Bank
85/100
Omtale
Nominell rente
Effektiv rente
Nedbetalingstid
2,50%
2,53
30 år