Tilbake til nyheter

Nå blir det enklere å låne med BankID

asdsa

For alle som har tatt opp forbrukslån vet at det å bruke BankID til å signere søknadspapirene gjør ting veldig mye lettere. Man slipper å få papirene tilsendt per post, de kan underskrives elektronisk og pengene kan bli utbetalt i løpet av noen få dager. Utviklingen med BankID virker nå å ta et nytt steg videre, hvor man i fremtiden kan bruke tjenesten med bare et lite fingeravtrykk.

Enklere alternativ

Det finnes i dag godt over 3 millioner som bruker BankID i dag i Norge, men det eneste som er tungvint for mange er engangskodene fra kodebrikken man må benytte seg av. En måte som kan gjøre det lettere på er å benytte seg av BankID på mobil, men det er kun et mindretall som ønsker å benytte seg av en slik løsning.

Det nye alternativet som det nå jobbes med nå vil gå via en egen dedikert mobilapp. Når den er klar vil man bare trenge å gå til nettstedet man ønsker å logge seg inn på, gå på mobilappen, identifisere seg via et fingeravtrykk eller en egen PIN-kode, og appen vil så kommunisere med BankID  og du blir automatisk logget inn. Helt uten at du trenger å skrive inn noen ekstra koder.

Les mer: Informasjonsartikkel om lån med BankID

Starter i sommer

BankID har allerede utviklet systemet og holde nå på med den siste finpussen. Mest sannsynlig vil de i samarbeid med enkelte banker tilby løsningen allerede fra august. Det er Sparebank1 og Danske bank som kommer til å være først ute med det nye tilbudet ikke lenge etter lanseringsdatoen.

At kodebrikkene går mot en langsom død virker å blir mer tydelig. Det er også noe som BankID selv har vært inne på tidligere. Men til slutt er de kun utvikleren av programmet, og det er bankene selv som vil ha det siste ordet om når de blir fjernet for godt. Men med slike enkle nye løsninger blir det logisk å tenke seg at kodebrikken vil forsvinne innen relativt kort tid.

BankID forsikrer også alle brukere om at det å gå over til en slik ny løsning uten kodebrikke vil fortsatt være like sikkert som dagens alternativer.