Tilbake til nyheter

Netthandelen øker

nett

Det er stadig flere som får øynene opp for netthandel. Spesielt i disse juletider kan det være deilig å ta hele julehandelen på nettet. Da slipper man å bevege seg ut døren og i kaoset som er i butikkene i juletider. Ikke rart at det er populært. Totalt så viser statistikk fra Statistisk Sentralbyrå at Nordmenn i løpet av tiden mellom januar og august handlet for omtrent 308 milliarder kroner i detaljhandelsbutikker. Blant dette så var rundt 11 millioner brukt på nettet. Dette er en økning på omtrent 14 prosent fra i fjor. Det er likevel et område der vi nå handler mindre op nett enn tidligere – IKT-utstyr.

Nedgang i salg av IKT-utstyr

Mens de aller fleste områdene av netthandel øker som bare juling, går salget av IKT-utstyr, IKT er informasjons- og kommunikasjonsteknologi, og består hovedsakelig av datautstyr. Salget av dette har gått ned 2,5 prosent siden i fjor. Det er ikke godt å si hva dette skyldes.

Hvorfor handle på nett?

Det er mange gode grunner til å handle julegaver (eller andre ting) på nett. For det første, som nevnt, trenger du ikke å forlate sofaen. Du kan legge deg godt til rette med kaffekoppen og bare ta det med ro. Du slipper unna alle de slitsomme menneskene som ellers er i butikkene. Stressede foreldre, butikkansatte og andre. En annen fordel er at internett aldri stenger. Du kan handle når du vil, 7 dager i uken, 24 timer i døgnet.

I tillegg til disse fordelene er det også ofte at man får varene billigere på nett enn i butikker. Selv varer som selges fra en og samme butikkjede kan ha andre priser på nett enn i butikk. Det er også lettere å sammenligne priser når man handler på nett. Det er svært sjeldent at man orker å fysisk gå fra butikk til butikk for å sammenligne priser på en vare man har tenkt til å kjøpe. Stort sett så kjøper man den i den første og beste butikken som har varen inne. På nettet er de ulike butikkene bare et tastetrykk unna hverandre. På internett har man også ofte større pristester tilgjengelig som kan gi deg oversikt over mange butikker på en gang. På den måten blir det lett å finne den billigste varen.