OBOS

Omtale
Nominell rente
Effektiv rente
Nedbetalingstid
2,45%
2,52
30 år

OBOS er en medlemsorganisasjon som har eksistert i over 85 år, og har i dag nesten 400 000 medlemmer i hele Norge. Gjennom OBOS får medlemmer rabatter på alt fra forsikring til kulturarrangementer, og forkjøpsrett på boliger. I Oslo, hvor den største kundemassen er sentrert, drifter OBOS hver tredje bolig. Gjennom OBOS Bank tilbyr organisasjonen nå også boliglån, og det er disse vi skal fokusere på i denne artikkelen.

Vanlig boliglån

OBOS tilbyr tre forskjellige typer boliglån, og vi skal se nærmere på alle sammen. Men først ut er det vi kan se på som et tradisjonelt lån. Her kan du låne inntil 80 % av verdien på boligen du ønsker å kjøpe, og den effektive renten du får på et slikt lån vi starte fra 2,98%. Den rentesatsen tar utgangspunkt i et lån på 2 millioner kroner med en nedbetalingstid på 25 år. Den lengste nedbetalingen du kan få er 5 år lenger, altså 30 år. Ønsker du en periode med avdragsfrihet tilbys også det og kan strekkes inntil 10 år av nedbetalingsperioden.

En vanlig situasjon som kan oppstå når man kjøper ny bolig, er at man fortsatt sitter med den gamle. Den kan enten ikke ha blitt solgt enda eller det går en periode før de nye eierne tar over. Det betyr at man vil kunne sitte å betale på to boliglån samtidig, noe som naturlig nok kan føre til ekstra økonomisk press. En slik situasjon kan løses ved å inngå på en mellomfinansiering som OBOS tilbyr. Det er et midlertidig lån som blir gitt med samme vilkår som det vanlige boliglånet, og blir innfritt når den eldre boligen blir solgt. Et slikt lån kan gjøres avdragsfritt i opptil ett år.

Boliglån Ung

Er du medlem i OBOS og mellom 18 til 33 år kan du kvalifisere for en boligslånstype som er kalt Boliglån Ung. Den har den laveste effektive renten av de ulike lånetypene OBOS tilbyr, og starter ifra 2,77%. Du kan også få en økt finansieringsgrad på 85 % av boligens verdi. Du kan også få finansiert 100 % av kjøpssummen dersom du kan stille en ekstra garanti i tillegg til boligen du selv kjøper. Vanlig da er foreldres bolig. Nedbetalingstiden er lik som det tidligere omtalte tradisjonelle boliglånet, og kan strekkes inntil 30 år med inntil 10 års avdragsfrihet.

Nyboliglån

Et nyboliglån er en egen ordning for de som ønsker å kjøpe ny bolig gjennom enten OBOS selv, eller samarbeidspartneren Block Watne. Det er et lån beregnet for bygg som er under oppføring. Renten på et slikt lån vi være den samme uavhengig av lånestørrelsen, og den effektive renten starter på 2,82 %. Av den helhetlige kjøpesummen kan du låne inntil 85 %. Normalt vil slike nybygg kreve en betaling på 100 000 kr når kontrakten inngås, samt 10 % av totalprisen når selve byggingen settes i gang. Du kan også få lån til slike utgifter ved behov til samme vilkår som boliglånet. Nedbetalingstiden her er som for de andre 30 år, med avdragsfrihet inntil 10 år.

OBOS screenshot
Kundeservice
Hverdager: 08:00-21:00
Lørdager: Stengt
Søndager: Stengt
Adresse
Navn/mottaker: OBOS BBL
Gateadresse: Hammersborg Torg 1
Postnummer: 0179
By: Oslo
Vurdering
OBOS
81/100
Omtale
Nominell rente
Effektiv rente
Nedbetalingstid
2,45%
2,52
30 år