Optin Bank

Velg lånebeløp:
85000 kr
1000 kr 500000 kr
Velg nedbetalingstid:
5 År
1 År 20 År
Omtale
Kostnad
Nom.rente
Gebyrer
Optin Bank
Månedlig kostnad: 2117 kr
Totalkostnad: 42022 kr
7.90 19.90
Etablering: 950 kr
Termin: 50 kr
Eksempel: Effektiv rente fra 16,11%. kr 65 000,- o/5 år blir totalt kr 92 842,- Annonse

Optin Bank er en ny stjerne som funkler på himmelen av forbrukslån. Den åpnet sine digitale porter i mars 2018.

De satser stort og har et internasjonalt nettverk som strekker seg over 20 land. I tillegg til forbrukslån tilbyr de sparekonto og nettbank. De vil med det ha fullverdige løsninger for blant annet fakturabetaling.

Optin samarbeider med en rekke finansagenter i Norge. Det dreier seg om Eminentor, Centum Finans, Telefinans, Liber Finance, Sales Group, Sambla, STK Finans og Vende Finans. Alle disse er sertifisert til å tilby forbrukslån fra Optin. De fleste av dem er også omtalt her på Norsk Kreditt.

Søkekriterier

Optin har klare og uttrykte føringer for hvem som kan søke, eller snarere for hvem som ikke får lån hos dem.

Aldersgrensen er satt til 23 år. Det er i likhet med en rekke andre seriøse aktører, som blant Norwegian Bank. De er restriktive overfor unge lånesøkere ettersom disse har en høyere risikoprofil.

Du skal videre ha en bruttoinntekt på 250 000 kroner årlig for at søknaden din skal rulle videre i systemet deres. Inntekter som er lavere enn dette, vil også normalt få avslag de fleste andre steder.

Betalingsanmerkninger er dessverre en rød klut i kredittvurderingen. Søknaden vil påføres et avslagstempel umiddelbart etter kredittsjekken. Hvis du skulle være så uheldig å være belastet med dette, anbefaler vi at du leser vår artikkel om lån med betalingsanmerkning.

Utover dette vil utfallet av din lånesøknad avhenge av en helhetsvurdering hvor din totale inntekt og øvrige gjeldsopptak vil spille en betydelig rolle.

Trygghet og service

Optin er en ny aktør, så vi har foreløpig ikke opparbeidet så mye erfaring vedrørende deres tjenester. På trygghetssiden ser vi at de har konsesjon fra Finanstilsynet. De er også medlem av Bankenes Sikringsfond og FINFO (Finansieringsselskapenes Forening). Dette tyder på en solid forankring i det norske finansieringssystemet og på forbrukslånssiden.

De går også for full åpenhet i og med at årsregnskaper og kvartalsrapporter ligger til direkte nedlastning fra nettsiden deres.

Det er stort fokus på personvern i disse dager. Vi må si at Optins informasjonsside om personvern er en av de mest oversiktlige og lettleste vi har sett til nå. Her ligger en meny bestående av hvilke opplysninger de registrerer om deg, hvordan og hvor lenge de oppbevares. Lydopptak av kundesamtaler vil for eksempel oppbevares i tre år i henhold til dette.

Når det gjelder kundeservice, er den åpen på telefon på virkedager mellom 09.00 og 17.00. Ellers er det tilgang på nettbankløsning og epostkontakt.

Lånevilkår og kvalitet

Optin kan innvilge forbrukslån helt opp til 400 000 kroner. Det er en forholdsvis høy maksimumsgrense. Lån under 75 000 kroner betegnes som «smålån». Det tas ikke etableringsgebyr eller termingebyr for smålån. Normalt vil imidlertid små lån gis med en høyere rente enn større lånebeløp.

Spekteret på den nominelle rente som tilbys er fra 7,9 % til 19,9 %. Generelt ligger dette lavt i forhold til konkurrerende banker. Men uansett vil den renten du blir tilbudt være et resultat av en individuell vurdering.

Nedbetalingstiden vil normalt strekke seg til 5 år. Det er i tråd med rundskrift fra Finanstilsynet. I spesielle tilfeller, som refinansiering av allerede eksisterende gjeld, kan løpetiden utvides til 15 år.

Optin har også mulighet til å gi deg betalingsutsettelse eller avdragsfrihet en periode dersom du ber om det. Behandling av en slik forespørsel vil bli belastet med et ekstra gebyr.

Ettersom forbrukslån er en svært konkurranseutsatt næring, må Optin som alle andre sørge for en rask og effektiv behandling av din lånesøknad. De lover å gi en bekreftelse umiddelbart når din søknad er mottatt, og at behandlingen begynner med en gang.

Blir lånet innvilget, vil du få tilsendt en egen signaturlink du klikker deg inn på. Herfra kan du bekrefte låneopptaket med din Bank ID. Utbetaling av lånebeløpet til din konto skal da skje i løpet av 1-2 virkedager.

Optin Bank screenshot
Mer. Info
Minste alder:23 år
Minimumsinntekt:250 000 kr
Etableringsgebyr:950 kr
Kundeservice
Hverdager: 09:00-17:00
Lørdager: Stengt
Søndager: Stengt
Adresse
Navn/mottaker: Optin Bank ASA
Gateadresse: Munkedamsveien 53B
Postnummer: 0250
By: Oslo
Vurdering
Optin Bank
84/100
Omtale
Kostnad
Nom.rente
Gebyrer
Optin Bank
Månedlig kostnad: 2117 kr
Totalkostnad: 42022 kr
7.90 19.90
Etablering: 950 kr
Termin: 50 kr
Eksempel: Effektiv rente fra 16,11%. kr 65 000,- o/5 år blir totalt kr 92 842,- Annonse