Tilbake til nyheter

Pass på skattetrekket ditt for 2016

rea

Skatteetaten har allerede begynt utsendelsen av skattetrekksmeldingen for det nye året. Det betyr at du allerede nå bør sjekke om skattekortet ditt stemmer overens med den forventede inntekten du kommer til å ha i 2016.

De som har gått over til å kun motta elektronisk post, vil få grunnlaget sendt til Altinn, og de om har valgt å motta informasjonen per postgang skal du ha det mottatt før 9. januar. Ved å sjekke at alt er som det stemmer før året setter i gang, kan du unngå en kjedelig baksmell.

Blir hentet elektronisk

Det er ikke bare brev fra Skatteetaten som nå blir sendt ut elektronisk, det samme blir skattekortet også. Nå trenger du ikke lenger fysisk levere det til arbeidsgiveren din, men det blir lastet opp på nett og arbeidsgiveren vil hente det direkte derfra.

Har du hatt eller forventer store endringer i inntekten din for året, som a
t du for eksempel har begynt i en ny jobb med høyere lønn, er det svært viktig at du sjekker tallene dine. Ellers kan du fort ende opp med en dyr skatteregning. Det samme gjelder om du har gått ned i lønn. Ved å oppdatere skattekortet ditt vil du da unngå at en større del en nødvendig av inntekten din går vekk i skatt.

Du kan sjekke skattekorter ditt ved å besøke Skatteetaten sine nettsider her.

Spar penger ved å skatte for mye

Hvor mye man ønsker å skatte er også til en vis grad opptil en selv. Man har sin faste skattesats som skal betales, og betaler man for lite kommer det en regning fra Skatteetaten som en baksmell, men har man betalt for mye får man pengene tilbake. Du kan selv kreve at arbeidsgiveren trekker deg en høyere skatt dersom du ber om det. Det kan i visse tilfeller være en lur måte å spare penger på, da skatten blir trekt automatisk. Så om du tidligere har hatt problemer med å manuelt sette av penger fra hver lønnsslipp, kan det å bli trekt litt ekstra i skatte være en lur måte å spare på.