Tilbake til nyheter

Prisraset har startet

Vi ser det hver desember. Varene som først kom inn med kjempehøy pris er nå veldig billig.  Folk går amok og hamstrer de billige varene. Til slutt står butikkhyllende igjen tomme og de ansatte i butikken må gå rundt og beklage at de er solgt ut. Prisraset på julevarene har begynt.Alt fra grøt til julesjokolade og smågodt blir veldig billig i enkelte butikker. Men hvilke priser er det du egentlig bør følge med på? Og er det egentlig noen vits i å hamstre billige julevarer?

Hva er det som er billig nå?

I år ser det foreløbig ut til å være den kjente og kjære julegrøten og surkålen som er satt aller mest ned i pris. I tidligere år har det gjerne vært ribbe, men årets trend ser ikke ut til å følge etter det, hvis vi ser på prisene per i dag. Kiwi og Rema 1000 er veldig like i pris på de nedsatte varene, fordi de konkurrerer mot hverandre om å være billigst. Her er varer som julepølse, kanel, grøtris og surkål billigst. En pakke med surkål fra Nora kan du f.eks få helt ned i fire kroner. En pakke med grøtris kan du få for 4,80 kroner. Gløgg ser også ut til å ha gått kraftig ned i pris. En flaske med gløgg kostet rundt 50 kroner når den kom i butikken tidligere i år. Nå koster de rundt 30 kroner hos både Rema 1000 og kiwi.

En ting som er verdt å tenke over er om prisene på andre varer justeres opp når julevarene skrus så veldig kraftig ned. Butikkene skal jo tross alt fortsette å tjene penger, så det er absolutt en mulighet for at andre varer blir dyrere i julen. Det er i hvert fall lurt å følge med på prisutviklingen året rundt, ikke bare i julen.

Bør man hamstre julevarer?

Spørsmålet man så kan stille seg er om man burde sette inn støtet og virkelig hamstre inn på disse gode tilbudene. For det er jo ingen tvil om at dette faktisk er veldig lave priser. Spørsmålet du bør stille deg før du slår deg løs og kjøper inn masse julevarer er følgende: har du virkelig bruk for det? Hvor mye surkål kommer du egentlig til å spise denne julen? Svaret er sannsynligvis ikke 10 stykker. Og dersom du kjøper inn ferskvarer er det fare for at disse blir dårlig og at du da ender opp med å måtte kaste masse mat.