Tilbake til nyheter

Refinansier smålån og spar penger

penger

Mens vi i dag opplever rekordlave renter på boliglån, vil renter på kredittkortgjeld og forbrukslån kunne være mange ganger høyere, og gjerne opptil 25 % i enkelte tilfeller. Det er Dagbladet som har skrevet om de store forskjellene i en nye artikkel. Spesielt om man betaler på flere slike smålån samtidig vil det for de fleste kunne være mye å hente på å gjennomføre en refinansiering. Det kan man i all hovedsak gjøre på to ulike måter. Den ene måten man kan gjøre det på er å bake alle smålånene inn et et boliglån. Da får man det største kuttet i renteutgifter, men det er gjerne ikke alltid den beste løsningen som vi skal se på seinere. Det andre alternativet er å gjennomføre en refinansiering med et nytt forbrukslån som har en lavere rente enn det man har nå.

Refinansiner av smålån gjennom lån i bolig

Som vi nevnte tidligere er det rekordlave boliglånsrenter man kan få tak i nå, enkelte kan faktisk havne på rundt 2%. Så om man har muligheten til det vil det gjerne høres naturlig ut å bake inn ulike forbrukslån og kredittkortlån her. Ved å gjøre det kutter man drastisk ned på rentenivået, men problemet er at man også øker nedbetalingstiden betraktelig. Et boliglån har gjerne en nedbetalingstid på over 20 år, mens forbrukslån kan betales tilbake mye raskere. Så på tross av at man minsker den månedlige nedbetalingen, vil man kunne totalt sett ende opp med å betale tilbake en større sum. Det er derfor viktig at man ikke automatisk benytter seg av en refinansiering gjennom boliglån før man har sett på hvor mye man må totalt tilbakebetale.

Refinansiering gjennom forbrukslån

Dersom man betaler ned på både kredittkortgjeld og/eller flere forbrukslån, er en annen måte å refinansiere på å samle alt i et nytt lån uten sikkerhet. For det første vil man da gjøre ting mer oversiktlig for en selv med kun en faktura å forholde seg til, men rentenivået vil normalt også kunne senkes ganske mye med det riktige tilbudet. I dag er det helt uforpliktende å søke om en slik refinansiering, og du har rett på å motta en enkel oversikt over rentenivåe og hvor mye du må totalt tilbakebetale. Det betyr at du enkelt kan hente inn flere ulike tilbud og se objektivt og konkret hva du kan spare får du går videre med noe.

Mer om refinansiering: Få full oversikt over hva refinansiering er og hvor du kan få det i Norge!