Sambla

Velg lånebeløp:
85000 kr
1000 kr 500000 kr
Velg nedbetalingstid:
5 År
1 År 20 År
Omtale
Kostnad
Nom.rente
Gebyrer
Sambla
Månedlig kostnad: 2107 kr
Totalkostnad: 41422 kr
7,50% 21,90%
Etablering: 0 kr
Termin: 40 kr
Eksempel: Effektiv rente 16,24%, 65.000, o/5 år, kostnad: 28.068, totalt: 93.068 Annonse

Sambla er en svensk aktør som har etablert seg på det norske markedet av forbrukslån. De fungerer som en såkalt låneformidler. Det innebærer at de ikke låner ut penger selv, men samarbeider med diverse finansinstitusjoner.

Når du fyller ut informasjon om dine inntekter og hvor mye du ønsker å låner, videreformidler Sambla dette videre og innhenter tilbud fra flere institusjoner. Det fritar deg for å søke flere steder og fylle inn de samme opplysningene gang på gang. Få du flere tilbud, kan du diskutere det med rådgivere i Sambla før du aksepterer.

Alle tilbudene er uforpliktende og du betaler ikke Sambla noe for denne jobben. Men de får selvfølgelig provisjon fra den banken eller finansinstitusjonen som ender med å gi deg lån.

Søkekriterier

Sambla følger lovens myndighetsalder og gir deg rett til å søke lån gjennom dem fra du er fylt 18 år. De opererer ikke med noen øvre aldersgrense. Legg dog merke til at flere av dere partnere har aldersgrenser på 23 og 25 år, og dersom man er under dette får man ikke tilbud fra disse.

Noe inntekt skal du ha for å få lån. Den minste satsen som oppgis fra Sambla for at de skal ta imot en søknad er 12 500 kroner i måneden, eller altså ca. 150 000 kroner i året. Men det er selvfølgelig ingen garanti for at du vil få noe lån med en så lav inntekt. Vi snakker da helst om mindre lånebeløp i deres bunnsjikt som starter på 5 000 kroner.

En viss tilknytning til riket må det være for å benytte nasjonale kredittgivere. Hos Sambla er dette nedfelt i vilkåret om at du må være folkeregistrert som bosatt i Norge i minst i ett år før du får søke lån.

Har du betalingsanmerkninger er det normalt avslag på blankt papir når du søker lån. Det gjelder uansett hvor lite beløpet saken gjelder er. Sambla gir imidlertid en mulighet for at du kan søke selv om du har en slik uoppgjort sak mot deg. Et nærmere kriterium som står anført, er at du ikke skal ha en sak fra et inkassoselskap.

Trygghet og sikkerhet

Hvis vi tenker på datasikkerhet, har Sambla alle lisenser i orden. De oppgir at de har SSL-sertifisering, og at de benytter kryptering av data.

Når man formidler lån fra andre, er imidlertid ikke sikkerheten bedre enn det som kommer inn fra den andre flaskehalsen. Når vi ser listen over samarbeidende finansinstitusjoner, finner vi stort sett vel innarbeidede aktører som Gjensidige Bank og Ya-bank. Vi finner heller ingen andre selskaper vi kunne hatt grunn til å anse som tvilsomme.

Utbetaling av lån skjer i henhold til bransjens øvrige praksis og inkluderer signering med BankID.

Alt i alt har vi gode grunner til å anse tjenestene fra Sambla som trygge. Vi har dog fått flere indikasjoner på at de kan være noe aggressive når det gjelder telefonsalg. Dette er imidlertid ikke noe vi vurderer, og har uansett ikke noe å si for selve anbudstjenesten de tilbyr.

Vilkår og kvalitet

Med en rentefot som begynner på 7,5 % og strekker seg til i overkant av 20 %, befinner Sambla seg på samme nivå som de øvrige seriøse aktørene på området.

Ellers er det klart at lånetilbudene fra Sambla aldri kan være bedre enn det den enkelte samarbeidende långiver kan gi, og må knyttes til de vilkår som gjelder for denne. Fordelen for deg er at du ikke trenger å bruke tid til å sette deg inn i vilkår eller begrensninger som gjelder den enkelte bank. De stedene du ikke fyller vilkårene, vil du bare få et avslag uansett.

Behandlingstiden på 24 timer er rimelig rask når du tenker på at samme søknad skal behandles opptil ni steder. Utbetaling kan finne sted inntil tre dager etter at lånet er innvilget.

Kundekonsulentene på Sambla er lett tilgjengelige. Det er oppgitt så vel e-postadresser, telefonnummer og enn dog en godt gammeldags postadresse du kan nå dem på. Opplysninger om klageadgang er tydelig klargjort med henvisninger til både Forbrukerombudet og Kreditttilsynet.

Sambla screenshot
Mer. Info
Minste alder:18 år
Minimumsinntekt:150 000 kr
Etableringsgebyr:0 kr
Kundeservice
Hverdager: 09.00-20.30
Lørdager: Stengt
Søndager: Stengt
Adresse
Navn/mottaker: Sambla AS
Gateadresse: Arbins gate 2
Postnummer: 0253
By: Oslo
Vurdering
Sambla
89/100
Omtale
Kostnad
Nom.rente
Gebyrer
Sambla
Månedlig kostnad: 2107 kr
Totalkostnad: 41422 kr
7,50% 21,90%
Etablering: 0 kr
Termin: 40 kr
Eksempel: Effektiv rente 16,24%, 65.000, o/5 år, kostnad: 28.068, totalt: 93.068 Annonse