Santander smålån

Omtale
Lånebeløp
Løpetid
Gebyrer
Santander smålån
10 000-70 000 kr
5 år
Etablering: 0,- kr
Termin: 0,- kr
Annonse Eksempel: 45 000 o/3 år, eff. rente 15,96%, tot 55 818 kr.

Santander Consumer Bank er en del av det store Santander-konsernet, en av verdens største banker. Med sine 1,5 millioner kunder og mer enn 1 500 ansatte har de så menn midler til å tilby både små og store lån til sine norske kunder. Bare i Norden har de en forvaltningskapital på over 170 milliarder kroner.

Her i Norge opererer de selvsagt med norsk banklisens, på godkjenning av det norske Finanstilsynet og er medlem av bankenes sikringsfond.

Trygghet og service

Santander Consumer Bank er ikke en aktør som plutselig har dukket opp på markedet for å putte sugerøret inn og suge saftene av norske forbrukeres kjøpelyst. Som en etablert bank i megaklassen, er den gjennomført profesjonalisert i alle ledd. Med sin langvarige tilstedeværelse i Norge og Norden for øvrig har de inkorporert norsk lovverk i sine tjenester, hva gjelder kunderettigheter og sikring av midler.

Personvern er heller ikke ukjent for denne banken. Da mesteparten av virksomheten er underlagt EU-regler, er de langt framme på dette punktet. Deres egen side om hvordan personvernet ivaretas for sine kunder, er for øvrig en av de mest ryddige vi har lest.

Det er relativt lett å komme i kontakt med kundeservice på Santander. Med en åpningstid på hele 12 timer fra mandag til fredag, er de forholdsvis tilgjengelige. Kontakt kan skje over telefon eller ved bruk av chatten på siden. De har også en egen nettbankløsning som gjør det lett for eksisterende kunder å ordne det meste selv.

Søkekriterier

Inngangskriteriene for å få innvilget smålån hos Santander Consumer Bank er til forveksling lik de øvrige på det norske markedet. Men i forhold til hva som oppgis hos andre formidlere av smålån, virker de relativt strenge på minimumskriteriene. Disse inngangsvilkårene er som følger:

  • Du må være bosatt i Norge
  • Du må være 23 år eller eldre
  • Du må dokumentere en brutto årsinntekt på minimum 200 000 kroner
  • Du kan ikke ha inkassosaker eller betalingsanmerkninger

Ut over oppfyllelsen av søkekriteriene, kommer selvfølgelig også en del restriksjoner utarbeidet av Finanstilsynet for innvilgelse av forbrukslån, og selskapets egen kredittvurdering.

Lånevilkår og kvalitet

Santander Consumer bank definerer sine smålån til lån mellom 10 000 og 70 000 kroner. Renter opplyses å være mellom 11,9 % og 17,9 %. Dette er en relativ lav maksimumsrente sammenliknet med konkurrentene. Smålån vil ofte prises høyere enn forbrukslån på større beløp.

Santander beregner heller ikke gebyrer på sine smålån. Det betyr at den oppgitte renten også vil være det samme som effektiv rente på lånet.

Du kan få en betalingstid på inntil 5 år. Det tilsvarer lovgivers anbefalte maksimale nedbetalingstid for forbrukslån.

Andre lån fra Santander Consumer Bank

Du kan søke ordinære forbrukslån på opptil 350 000 kroner. Her vil det imidlertid belastes etableringsgebyr.

Foruten dette tilbyr Santander Consumer bank en rekke banktjenester som refinansieringslån, bil- og båtlån, kredittkort, handlekonto og sparing.

Santander smålån screenshot
Mer. Info
Minste alder: 23 år
Minimumsinntekt: 200 000 kr
Etableringsgebyr: 0,-
Kundeservice
Hverdager: 08.00 - 20.00
Lørdager: 09:00-16:00
Søndager: Stengt
Adresse
Navn/mottaker: Santander Consumer Bank
Gateadresse: Strandgata 28
Postnummer: 1325
By: Lysaker
Vurdering
Santander smålån
89/100