SAS American Express

Navn
Maks kreditt
Eff.rente
Rentefrie dager
SAS American Express
Ubegrenset kr
23 %
45 dager

Annonse Eksempel: Effektiv rente fra 23,00%, kr 15 000 o/12 mnd blir totalt kr 16 530.

Sjansen for at du har hørt om SAS er naturligvis ganske stor, ettersom det skandinaviske flyselskapet har vært Norges største i en hel mannsalder. Kanskje har du også hørt om American Express – et av USAs mest populære kredittkort som lenge har vært svært ettertraktet blant nordmenn, uten at vi har fått kloa i slike kort. Nå har derimot flyselskapet SAS inngått et samarbeid med den amerikanske bankkjeden, noe som gir deg som norsk kunde tilgang til et helt unikt og eksklusivt kredittkort spesialtilpasset for deg som flyr mye med nettopp SAS.

Fordeler og bonuser

Først og fremst må vi nevne at SAS American Express er et kredittkort tilpasset deg som reiser med SAS, ettersom du først og fremst får fordeler for bruk ved reiser med flyselskapet. Andre som ikke flyr så ofte bør heller se etter et annet kredittkort. Videre så finnes det tre forskjellige typer SAS American Express, og vi skal naturligvis omtale alle tre. Obs! Alle kredittkortene fra SAS har et årsgebyr.

Classic: Dette er den «enkleste» utgaven av SAS American Express, som koster kun 150 kroner i året. Fordelene her ligger i at du opptjener 10 EuroBonus-poeng hver gang du handler for 100 kroner. Handler du for 10 000 kroner på et par måneder, så har du opptjent 1000 EuroBonus-poeng som kan brukes på flyreiser over hele verden. I tillegg gir kortet tilgang til reiseforsikring, 2-for-1-reiser og diverse fordeler med SAS som flyselskap.

Premium: Et noe mer eksklusivt kredittkort som har en årspris på 1200 kroner. Allerede ved oppstart får du hele 6000 EuroBonus-poeng, samtidig som du med dette opptjener 15 poeng per 100 kroner du handler for. Du får også en del eksklusive tilbud og rabatter på hotell og leiebil, samt reiseforsikring, kjøpsforsikring og så videre.

Platinum: Det mest eksklusive kredittkortet fra SAS American Express, som har en årspris på 1800 kroner. Ved oppstart får man hele 12 000 EuroBonus-poeng (nok til en tur/retur-reise innenlands), samt at man tjener hele 20 poeng per 100 kroner man handler for. Andre fordeler innebærer VIP-tjenester som Concierge Service hos SAS, prioriterte billetter og tilgang til ulike lounger rundt om i verden.

Betingelser

De ulike kredittkortene fra SAS American Express har altså mange fordeler ved seg dersom man aktivt reiser med flyselskapet. Det faktum at man kan tjene poeng til flyreiser bare ved å handle i hverdagen er fristende for mange, men husk at kortene har et årsgebyr. Videre så er den effektive renten på samtlige kredittkort på 26,8%, og derfor noe dyr for å handle ting på avbetaling. Men man har alltids en 45 dagers rentefri periode, som man bør utnytte for å spare mest mulig penger.

Den største fordelen ligger nok i at alle American Express-kredittkort ikke har noe øvre bruksgrense. Med andre ord kan du i praksis bruke den kreditten du trenger! Selskapet anbefaler uansett at man kontakter dem hvis man skal gjøre en spesielt stor transaksjon.

Søkekriterier

Å søke om et SAS American Express er ikke noe verre enn å søke om et annet kredittkort – faktisk tvert imot. Aldersgrensen for kredittkort fra SAS er bare 18 år, slik at de er tilgjengelige for folk flest. Utover dette er det ingen kompliserte søkekriterier. Så lenge man har en ryddig økonomi og er fri for betalingsanmerkninger så vil man som regel passere kredittsjekken med glans, og kan man signere med BankID tar det ikke mange dagene før ditt nye SAS American Express ligger i postkassa.

SAS American Express screenshot
Kundeservice
Hverdager: 08:00-22:00
Lørdager: 08:00-22:00
Søndager: 08:00-22:00
Adresse
Navn/mottaker: DNB Bank ASA
Gateadresse: Nedre Skøyen vei 26
Postnummer: 0206
By: Oslo
Vurdering
SAS American Express
64/100