Tilbake til nyheter

Selge smykkene dine?

gull

 

Mange av oss har masse smykker hjemme som man ikke bruker. Kanskje du har fått noen av en eks-kjæreste og det føles rart å gå med det nå, eller kanskje du har fått et smykke av svigers som du ikke likte, men som du aldri byttet. Uansett er det ikke noen vits i å beholde smykker som du ikke har noen intensjoner om å bruke, eller gi videre. Nå kan du få ganske gode penger for å selge gull, så kanskje det er på tide å gå gjennom smykkeskuffen?

Stigning i gullprisen

I 2011, på denne tiden av året, nådde prisene på gull sin topp i Norge. Etter det falt prisene igjen, og det ganske kraftig. I flere år har prisnivået vært lavt, men nå ser det ut til å stige igjen. Når vi ser på tallene nå, er de faktisk nesten oppe på samme nivå som det de var i 2011! Det gjør mange fristet.

Hvor mye penger kan du vente deg?

Det er likevel ikke så mange kroner å tjene, med mindre du har veldig store mengder med gull. Prisene varierer noe. For eksempel kan man hos Gullbrev.no få 343 kroner for hvert gram med 24 karat gull. 24 karat regnes som rent gull. Dette er ikke så vanlig å ha, 14 karat er mer vanlig, og prisen vil da altså bli lavere.

Råd dersom du skal selge

Dersom du ønsker å selge smykkene dine er det flere råd det er lurt å følge. Forbrukerrådet kom i 2014 ut med informasjon til private gullselgere. Rådene er fortsatt gjeldene i dag. Noen av rådene går ut på at man bør forhøre seg om priser med flere gullsmeder, og også søke hjelp fra andre. Andres erfaringer kan være verdifulle i jakten på de mest seriøse gullsmedene som vil gi deg en god pris. Man bør også sjekke at vekten som blir brukt av de som vil kjøpe gullet er godkjent av Justérvesenet.

Det siste tipset er å aldri sende verdisaker i posten uten å forsikre dem godt. Dette gjelder ikke bare gull, men også andre verdifulle gjenstander. Blant annet Bjørklund tilbyr at kunder kan levere gullet direkte i butikken i stedet for over post. Det kan absolutt være å foretrekke dersom man har muligheten til det.