Tilbake til nyheter

Sjekk hvor mye du sløser her

aer

Nå når januar og et nytt år har ankommet, er det selvsagt mange nyttårsforsetter som er i full gang. For mange handler det nye året om å kutte ned på unødvendige kostnader og bruk, slik at en gjerne kan bruke sparepengene på noe mer fornøyelig. For å opprettholde motivasjonen, eller bare sjekke hvor mye penger en bruker på ting som ikke akkurat er helt nødvendig eller som en har særlig glede av, så kan nå sløsekalkulatoren til DinSide være noe å forsøke seg på. 

Kalkulatoren er ganske så selvforklarende, og her kan du legge inn alt fra hvor mye du bruker på godterier, til kjøpekaffe og alkohol. Og har man daglige innkjøp som gjerne ikke koster mer enn noen småkroner, så kan det i løpet av et år tilsvare noen tusen kroner. Kjøper du deg bare noe godis eller en brus til 20 kroner om dagen tilsvarer det faktisk hele 7300 kroner i året. Det tilsvarer enkelt en god tur til utlandet. 

Del på facebook

Kalkulatoren gir deg også muligheten til å dele hvor mye du sløser i året på Facebook. Å offentlig gå ut med tallet ditt kan være en god motivasjon for å kutte ned på unødvendige kostnader. Kanskje kan du forplikte deg til å publisere hva du bruker nå, og så komme med en oppdatering om noen måneder? Det er alltid lettere å holde seg til forsettene og målene sine dersom man vet at andre kommer til å holde øye med hva man gjør. Så å benytte sosiale medier som hjelp til å kutte ned på sløseriet kan nok for mange være en god ide. Og som kalkulatoren gjerne viser, så skal det ikke så mye til for å spare ganske mye penger i 2016. Bare ved å være litt mer bevist på hvordan pengene blir brukt, og kutte ut enkelte dårlige vaner, så har man plutselig litt ekstra å rutte med. I tillegg ved å kutte ut daglige innkjøp som en brus eller en sjokolade, hjelper det i tillegg på helsen, og du får gjerne en sydentur ekstra i året i tillegg. En vinn vinn situasjon med andre ord!