Skandiabanken

Omtale
Nominell rente
Effektiv rente
Nedbetalingstid
2,80%
2,76
40 år

En av de første rendyrkede nettbankene uten noen fysiske filialer i Norge var Skandiabanken. De startet opp i april 2000 og blir ofte kåret til den banken med de mest fornøyde kundene. Banken er en del av Skandiakonsernet som har jobbet innen finans i over 150 år, og er blitt en av de største bank og forsikringskonsernene i Norden.

Her får du en gjennomgang på boliglånet som Skandiabanken tilbyr.

Om lånet og søknadsprosessen

Som en nettbank vil naturlig nok hele søknadsprosessen rundt det å skaffe seg boliglån foregå elektronisk. Fordelen med det er at du vil få svar på om søknaden er godkjent eller ikke i løpet av noen få minutter. Det er ingen gebyrer knyttet til verken det å søke eller etablere ett nytt lån, og lånerenten du kan få starter fra 2,90 % effektiv rente. Det er på lån som er over 2 millioner kroner. Løpetiden på lånet kan strekkes til 40 år, hvor halvparten av tiden, altså 20 år maksimalt, kan gjøres avdragsfrie. Du må være 21 år for å søke om lån og du vil måtte være folkeregistrert i Norge.

Dersom du tror du kan få problemer med å få innvilget lån, kan det være lurt å ta med en medlånetaker om du har muligheten til det. Det betyr at dere begge er solidarisk ansvarlig for tilbakebetalingen. Og siden banken da har to personen som er ansvarlig, vil det ikke bare være lettere å få innvilget et lån, men det vil også gjøre det lettere å oppnå gode vilkår.

Om du får tilslag på søknaden din vil du måtte kunne dokumentere lønnsinntektene som er oppgitt. Ha derfor klar en kopi av både selvangivelse og lønnsslipper for å få prosessen til å gå så raskt som mulig. Det vil, avhengig av mengden søknader til behandling, kunne ta opptil en eller to uker å få ett godkjent lån utbetalt.

Finansiering av kjøpsummen

Du kan få finansiert inntil 85% av boligens markedsverdi gjennom et boliglån hos Skandiabanken. Verdien på eiendommen du ønsker å kjøpe vil bli hentet inn automatisk fra bankens side, men om de ikke kan innhente den informasjonen selv, vil du måtte dokumentere taksten gjennom en takstmann. Har du takstpapirer liggende kan de ikke være eldre enn 12 måneder for å være gyldig. Taksten på boligen vil være være med på å bestemme lånevilkårene du blir tilbudt. Skal du ha lån til å bygge egen bolig vil du ikke kunne søke om lån i banken, da det ikke vil bli godkjent. Det samme gjelder for for lån hvor panten og sikkerheten er i en aksjeleilighet, gårdsbruk eller næringstomt.

Boligkreditt

Dersom du har en solid økonomi kan du vurdere å velge boligkreditt i stedet for et tradisjonelt boliglån. Det vil kunne gi deg både mer økonomisk handlefrihet og fleksibilitet. En boligkreditt er nemlig en kredittramme du kan få innvilget som vil bestå av 70% av verdien til boligen. I forhold til et vanlig lån vil du selv bestemme hvordan tilbakebetalingen skal skje, og du kan fritt bruke den innvilgede kreditten som du selv ønsker. Du vil også bare betale renter for kreditten som faktisk er brukt.

Skandiabanken screenshot
Kundeservice
Hverdager: 06:00-00:00
Lørdager: 06:00-00:00
Søndager: 06:00-00:00
Adresse
Navn/mottaker: Skandiabanken AB (NUF)
Gateadresse: Folke Bernadottes vei 38
Postnummer: 5147
By: Fyllingsdalen
Vurdering
Skandiabanken
83/100
Omtale
Nominell rente
Effektiv rente
Nedbetalingstid
2,80%
2,76
40 år