Tilbake til nyheter

Tjen penger i ferien!

Dele

Høstferien nærmer seg med stormskritt for mange. Det å spare penger er kanskje ikke det første folk flest tenker på når de hører ordet «ferie», men uansett om du skal dra bort eller være hjemme er det mange måter du kanskje ikke har tenkt over å tjene penger på. Såkalte «delingstjenester» der man kan leie ut alt fra et kamera til hus og bil har blitt veldig populært i det siste, og dersom man er flink å benytte seg av tjenestene, kan man tjene flere tusen kroner i måneden.

Leie ut bolig

Det å leie ut en bolig er nok det man kan tjene aller mest penger på. Dersom du skal reise bort i ferien, hvorfor ikke la noen andre bo i leiligheten eller huset ditt? Dersom man ikke leier ut veldig ofte eller til veldig høye summer, trenger man heller ikke betale skatt for det man tjener. Man kan faktisk leie ut en bolig og få 20.000 i inntekt – helt skattefritt! For korttidsutleie av boliger er Airbnb den største tjenesten.

En annen idé er å leie ut hytten. Her er det også gode penger å tjene! Å bli kvitt den dårlige samvittigheten som følger med det å ikke bruke hytten hver gang man har mulighet er også en bonus for mange.

Lei ut diverse ting

Mange tenker at det bare er de store tingene man kan leie ut: hus, hytte, bil osv. Det man ikke tenker så mye på er at det faktisk er en ganske stor etterspørsel etter mindre ting også, som kamera, verktøy, telt, hagemøbler osv. Kort sagt: bare fantasien setter grenser. De aller fleste av oss har en del ting som bare støver ned i skuffer eller på et loft. Det kan være andre som ønsker å ta dette i bruk!

En populær nettside for utleie av diverse ting er leieting.no.

Lei ut bilen

Mange, spesielt de som bor i byen, føler til daglig ikke noe behov for bil, eller at de har ikke råd til det. For de fleste er det likevel enkelte situasjoner der det er veldig praktisk, eller til og med helt nødvendig å ha en bil til rådighet. Man kan i dag leie ut bilen for 10.000 kroner i året, uten å måtte betale skatt på det. Et eksempel på en nettside som tilbyr deling av bil er nabobil.no.