Tilbake til nyheter

Vet du når du får de beste tilbudene?

Man kan spare mye penger på å finne et godt tilbud og en vare som har et stort prisavslag eller rabatt. Tilbud og salg dukker opp med jevne mellomrom i løpet av hele året. Så spørsmålet blir jo da, når på året kan man handle billigst? Dinside har prøvd å besvare nettopp det spørsmålet, men helt lett å finne et konkret svar er det ikke.

Vi nærmere oss nå en tid på året hvor det begynner å lukte svidd av bankkort og terminaler. Juleshoppingen er her og mange butikker frister med ulike tilbud. Den amerikanske handelsdagen «Black Friday» har også fått sitt fotfeste i Norge, og vil skje 27. november. Det har blitt en stor dag for mange butikker, og tall fra Elkjøp peker på at dagen ifjor var den nest beste dagen for kjeden, bare 3. juledag var bedre. Av andre store handleperioder så kan vi selvsagt heller ikke glemme at rett over jul så begynner det tradisjonelle nyttårssalget i tillegg. Så hva bør du som forbruker gjøre, vente til en av salgsdagene, eller er det egentlig ikke noe særlig billigere?

Ikke alt er billigere

Ser man på en prisoversikt på de klassiske salgsdagene og periodene, og så sammenligner hvordan prisene er ellers i løpet av året, så ender man ikke opp med den store forskjellen. I perioder med masse tilbud og salg må man huske på at det fortsatt som regel kun er enkelte produkter som har nedsatt pris, og andre varer kan i noen tilfeller også bli dyrere. Skal du gå til innkjøp av flere ting bør du derfor passe godt på, og ikke tenke at alt er mye rimeligere enn vanlig i en periode eller dag. Statistisk sett er det nemlig ikke tilfellet.

Så hva gjør man?

Når prisene ikke helhetlig sett er billigere i salgsperioder enn de er andre perioder i året, finnes det da ingen gulltid hvor man bør slå seg løs med alle innkjøpene? Er det flere ting som skal kjøpes inn er nok svaret på det nei. Men skal du kun gå til innkjøp av en ting, vil det kunne være lønnsomt å holde et øye med tilbudsaviser og ta en tur til ulike butikker når salgsplakatene er satt frem. Du kan nemlig fort spare mye penger på å kjøpe inn på tilbud, men du må gjerne smøre deg med litt tålmodighet for vente på at en spesifikk vare havner rabattert til salgs.

Det lureste du kan gjøre, uavhengig av når på året du skal handle, er å sjekke prisene på varen du er ute etter på nett. Selv om det kan være satt frem tilbudsskilt og at varen er nedsatt i pris, betyr ikke det noe særlig om andre steder selger den billigere til ordinær pris. Søk derfor opp varen på forhånd slik at du har verdien klart for deg før du går til innkjøp og unngå overpris.