yA Bank

Velg lånebeløp:
85000 kr
1000 kr 500000 kr
Velg nedbetalingstid:
5 År
1 År 20 År
Omtale
Kostnad
Nom.rente
Gebyrer
yA Bank
Månedlig kostnad: 2097 kr
Totalkostnad: 40822 kr
6.99% 26.05%
Etablering: 900 kr
Termin: 30 kr

Eksempel: eff.rente 16,7 %, 65.000, o/5 år, kostnad: 28.908, Totalt: 93.908 Annonse

Om du allerede har hørt om yA Bank, er det kanskje ikke så rart. Dette er en av landets absolutt mest populære banker når det kommer til forbrukslån, og de huker til seg en stadig større andel av markedet hvert eneste år. Dessuten har banken vunnet norgesmesterskapet for banker hele åtte år på rad, noe som definitivt er en imponerende bragd. Med andre ord er du neppe alene om det dersom du søker forbrukslån hos yA Bank, noe som indikerer at både søkekriterier og vilkår for lånet er i toppsjiktet. Og som du skal få lese videre om, så stemmer det absolutt.

Søkekriterier

Til tross for at internettbanken yA Bank er en av landets mest populære, så har de ganske strenge søkekriterier sammenlignet med en del av konkurrentene. Dette ligger nok i at banken ønsker å yte det lille ekstra til kundene sine, og krever derfor litt ekstra igjen av de som søker. For eksempel så er aldersgrensen her satt til 23 år, noe som er relativt strengt sammenlignet med for eksempel Bank Norwegian, der aldersgrensen er på lave 18 år. I tillegg må man ha en årsinntekt på minimum 200 000 kroner i året for å søke lån – uavhengig av sum. Uansett så egner lånene fra yA Bank seg best for de store summene, og da vil en slik inntekt kanskje være nødvendig for å behandle lånet.

Betalingsanmerkninger er også ikke tillatt dersom man vil søke forbrukslån hos banken, men det er på ingen måte unikt og gjennomgående for hele bransjen. Positivt for innvandrere og utelandske arbeidere, er at banken ikke har noe krav om at du må være norsk statsborger for å søke lån.

Trygghet og service

Som vinner av Bank-NM så mange år på rad, så er det ingen tvil om at yA Bank er et trygt valg når du skal søke forbrukslån – det mener både eksperter og kundene. Banken er forholdsvis ny på markedet med sin oppstart så sent som i 2006, men som du kanskje har skjønt har de rukket å gjøre mye suksess på den korte tiden. I skrivene stund er over 100 000 nordmenn kunder hos yA Bank, der forbrukslån og kredittkort er de absolutt to mest populære tjenestene. Andre ting som peker på god sikkerhet er at banken er medlem av det norske banksikringsfondet, noe som gir alle kunder en innskuddsgaranti fra staten.

Er du enda ikke overbevist om at det er trygt og bra å søke forbrukslån hos yA Bank, så kan du selv sjekke ut nettsidene deres, eller kontakte kundeservicen på telefon 09292 eller e-post på post@ya.no.

Lånevilkår og kvalitet

Men selv om lånet er både populært og trygt, så er det jo selve kostnadene som betyr noe for din del. Også på dette punktet scorer yA Bank høyt. Med en gjennomsnittsrente på 17,68% er det absolutt mulig å få et billig forbrukslån her, samtidig som den maksimale lånesummen på hele kr 500 000 gjør det mulig å finansiere både det ene og det andre her. En liten ulempe er at man minimum må låne kr 25 000, slik at man må se på smålån hos andre banker. Banken har forholdsvis lave gebyrer, og nedbetalingstiden bestemmer man selv innenfor en tidsramme på 15 år.

Men den største fordelen med et forbrukslån fra yA Bank er nok at man kan velge å ha en avdragsfri periode. De færreste tilbydere av slike lån gir et slikt tilbud, så her er det bare å slå til. Du kan velge å ha inntil 3 år uten å betale avdrag, slik at du kan ha en fleksibel økonomisk hverdag til tross for at du har lånt penger.

yA Bank screenshot
Mer. Info
Minste alder: 20 år
Minimumsinntekt: 250 000,-
Etableringsgebyr: 900 kr
Kundeservice
Hverdager: 08:00-16:00
Lørdager: Stengt
Søndager: Stengt
Adresse
Navn/mottaker: yA Bank AS
Gateadresse: Fridtjof Nansens vei 19
Postnummer: 0369
By: Oslo
Vurdering
yA Bank
88/100