Zen Banking

Velg lånebeløp:
85000 kr
1000 kr 500000 kr
Velg nedbetalingstid:
5 År
1 År 20 År
Omtale
Kostnad
Nom.rente
Gebyrer
Zen Banking
Månedlig kostnad: 2052 kr
Totalkostnad: 38129 kr
6.99% 26.05%
Etablering: 640 kr
Termin: 30 kr

Eksempel: 65.000,- over 5 år - eff. rente: 15,8% - etabl. geb. 640,- totalt: 92.309,- Annonse

Zen Banking samarbeider med flere forskjellige banker og låneformidlere, og fungerer som et bindeleddet mellom lånetaker og lånetilbyder. De er en finansagent som vil ta en søknad sendt gjennom dem til alle sine samarbeidende partnere for å hente inn flere tilbud. Selskapet startet i 2008 rundt finanskrisen, og har hjulpet kunder med å skaffe seg både forbrukslån og refinansiering av gjeld gjennom privatbolig siden den tid. Er du ute etter et forbrukslån kan det godt være Zen Banking kan hjelpe deg.

Søkekriterier

Inngangsdøren for å søke lån er noe høyere enn hos andre, og man må være fylt 25 år for å kunne levere en søknad. Det gjør at de yngste potensielle lånetagerne ikke har mulighet, men er du over aldersgrensen og har i tillegg ingen betalingsanmerkninger eller inkassosaker, er du en god kandidat for å få tilslag på en søknad. Har du problemer med uoppgjorte regninger og har egen bolig, vil du med pant i den kunne få refinansiert gjeld og søke om lån. Du bør også kunne vise til inntekt som viser betjeningsevne av lånet i søknaden.

Det er en kjensgjerning at de med en solid økonomi ofte oppnår bedre vilkår på sine lån enn de med svakere økonomi. Grunnen til det er at banken ser på det som mindre risiko å gi ut lån til en person som har god økonomi, enn en som ikke har det. Er man i den siste kategorien kan det derfor være lurt å legge til en medsøker når man er på utkikk etter lån. Å ha en medsøker betyr at begge vil være solidarisk ansvarlig for tilbakebetalingen av lånet. Det gjør banken mer trygg på at det ikke vil bli problemer med nedbetaling, noe som fort kan føre til en lavere rente og bedre betingelser.

Trygghet og service

Zen Banking ble som sagt starter rundt finanskrisen i 2008, og arbeider etter prinsippet at det er bankene som skal jobbe for å få deg som kunde, og ikke omvendt. På samme måte jobber de også for at alle samarbeidspartnerne skal ha gode etiske retningslinjer, og skal for eksempel gå aktivt ut å anbefale en kunde som kan få problemer med nedbetalingen å unngå å ta et lån, og heller se på andre alternativer.

Alle såkalte fjernsalg, som også inkluderer avtaler inngått over nett vil ha en lovfestet 14 dagers angrerett. Alle tilbud du får tilsendt er også helt uforpliktende, så du trenger ikke bekymre deg for at du binder deg til noe som helst ved å sende inn en søknad. Er det andre spørsmål eller problemstillinger du sitter inne med kan du alltids kontakt kundeservice på kundeservice@zb.no.

Lånevilkår og kvalitet

Når en søknad blir sendt ut gjennom en finansagent vil det alltid være vanskelig å forutsi hva tilbud som kan komme i retur. Det vil naturligvis variere i stor grad ut ifra egen personlige økonomi og hvilken bank som gir deg et tilbud. Et tilbud vil alltid være individuelt for hver søker, siden en lånetilbyder vil gjøre en vurdering av din betalingsevne. Men gjennom Zen Banking kan du søke om opptil 500 000 kr i lån, og en nedbetalingstid som kan strekkes til 15 år. Den laveste nominelle renten er fra 7,9 %, mens den effektive renten som inkluderer administrative kostnader, gebyrer og terminbeløp vil ligge noe høyere. Et etableringsgebyr er vanlig praksis på slike lån uten sikkerhet, men hva den kommer på vil være avhengig av hvilke bank du velger, og også som regel størrelsen på lånet. Er du på jakt etter et forbrukslån kan derfor ofte det beste være å sende inn en søknad for å sjekke konkret hva tilbud du faktisk kan få.

Zen Banking screenshot
Mer. Info
Minste alder: 25 år
Minimumsinntekt: 250 000,-
Etableringsgebyr: 640 kr
Kundeservice
Hverdager: 08:00-16:00
Lørdager: Stengt
Søndager: Stengt
Adresse
Navn/mottaker: Prefer Finance AS
Gateadresse: Strandgaten 7
Postnummer: 5013
By: Bergen
Vurdering
Zen Banking
83/100