Tilbake til nyheter

Slik betaler du regning med kredittkort

Å betale en regning med kredittkort er en av mange anvendelsesmuligheter det har. Her vil vi se nærmere på hvordan du foretar en betaling med kortet ditt, hvilke fordeler som ligger i det og hva du må være spesielt oppmerksom på.

I gamle dager, ikke for så veldig mange årene siden, måtte vi gå i banken eller til postkontoret, for å betale regningene våre. Det var et enormt framskritt den dagen vi kunne sende dem i en konvolutt til banken med fullmakt til å foreta de nødvendige overføringer. I dag foregår alt på nettet. Uten å se snurten av pengene har vi i dag full tillit til at de kommer fram og benyttes til de formål det skal.

Du kan selvfølgelig fortsatt gå i banken og betale regningen fysisk, men det er ekstraarbeid for banken. Derfor tar de gebyr for det. Det vanlige er at vi ordner det i nettbanken. Det er så enkelt at til og med bestefar og bestemor klarer dette i dag.

Men det fordrer selvfølgelig at det er penger på den aktuelle kontoen til at regningen kan betales. Skulle det være problemer den aktuelle måned, er det mulig å betale regningene med kredittkort. Det er riktignok ikke alle kort som har denne muligheten. Du må selv sjekke ut hva ditt kredittkort tilbyr i den retningen.

Sammenlign kredittkort: Se rentefrie dager, maks kredittgrense med mer i vår oversikt

Slik betaler du regning med Bank Norwegians kredittkort

Betale regninger med Bank Norwegians kredittkortBank Norwegian sitt kredittkort har for eksempel lagt inn denne muligheten. Bruker du deres kort og vil betale en regning skal du ganske enkelt logge deg inn på «min side». Deretter velger du «kredittkort» og «regningsbetaling». Du fyller ut beløp og kid-nummer på vanlig måte. Er det ikke kid-nummer på regningen, skriver du hva beløpet gjelder i meldingsfeltet, samt gjerne et fakturanummer. Andre kredittkort med nettbankløsninger har gjerne tilsvarende løsninger for å betale regninger.

Hvis kredittkortet ikke inkluderer regningsbetaling, har du fremdeles muligheten til å overføre penger fra kortet til din bankkonto, for deretter å betale fra nettbanken. Vær da obs på eventuelle gebyrer, da dette vil variere fra aktør til aktør.

Når skal du betale regninger med kredittkort?

Hvis du ønsker å utnytte mulighetene som ligger i kredittkortet, må dette benyttes. Det gjelder for eksempel hvis det gjelder en reise og du ønsker å aktivere reiseforsikringen som er knyttet til betaling med kredittkort. I så fall må det betales direkte med kortet, og ikke via en overføring til din vanlige brukskonto i banken.

Ellers er jo kreditt noe du benytter når du ikke har penger. Det kan være presserende betalinger som ikke kan utsettes i påvente av at lønn kommer inn på kontoen. Det kan være husleie eller det kan være en regning som er i ferd med å gå til inkasso. Inkasso betyr høye ekstragebyrer og registrering av betalingsanmerkninger som vesentlig vil begrense din økonomiske handlefrihet.

Det ligger også en buffer mot uforutsette utgifter i kortet. Da tenker vi på et akutt behov for reparasjon av bil eller utbytting av hvitevarer som er ødelagt.

Hva koster det?

Merk at du ikke har noen rentefri utsettelse når du betaler regninger med kortet. Kredittkort-renta løper fra det øyeblikk du overfører beløpet. Det kan også være et eget gebyr for denne transaksjonen.

Det er med det en forholdsvis dyr måte å betale regningene på, sammenliknet med bruk av vanlig nettbank. Det bør derfor ikke benyttes i andre tilfeller enn de som er nevnt ovenfor, altså når det er regninger som ikke kan vente og du ikke har penger på konto til å dekke dem.

Ettersom løpende rente på kredittkort er høy, bør det betales så fort som mulig. Helst med en gang lønn kommer inn på konto.

Dersom regningsbetaling med kredittkort har blitt en vane, kan du ha et problem. Hvis det er økonomisk mulig, bør du snarest bryte dette mønsteret. Beveger kreditten seg opp mot kredittgrensen bør du undersøke muligheten for refinansiering. Det er mulig å søke forbrukslån eller utvidelse av boliglån, dersom du har ledig sikkerhet. I begge tilfeller vil renta være betydelig lavere enn du betaler på kredittkortgjelden.