Kredittkort

Finn de beste og billigste kredittkortene i Norge

Kredittkort i Norge har vært et populært betalingsmiddel i en årrekke. Mange av dem tilbyr rabattavtaler og samt rettferdige betingelser ved bruk. I oversikten under kan du sammenligne flere norske kredittkortene med renteeksempler og rentefrie dager.

Du har sikkert vært i situasjoner hvor du har tenkt at det hadde vært greit med litt ekstra penger i bakhånd. Kanskje var det et godt tilbud om en flyreise, et kjøleskap eller salg på merkeklær.

Et lån kan være en grei løsning om du behøver litt ekstra penger, men dette koster selv om du ikke bruker pengene. Imidlertid kan du ved å ha et kredittkort ha penger i bakhånd helt kostnadsfritt. Faktisk kan det være gratis å bruke dem også om du er fornuftig i bruken av kredittkortet ditt.

Få oversikt over kredittkort med Norsk Kreditt

eksempelbilde av det beste kredittkortet

Det finnes hundrevis av kort med kreditt, så i denne jungelen er det ikke enkelt å finne ut hva som er beste kredittkort. Det er stadig nye kort på markedet så vi dekker sannsynligvis ikke alle kredittkort, men bruker du vår kalkulator så finner du enkelt og greit en vurdering av de mest vanlige kredittkortene som utstederne tilbyr i Norge.

På Norsk Kredit finner du mange kredittkort som kan søkes på nettet. Vårt kredittkort test tar en nærmere titt på de ulike aspekter av kortutsteder, som for eksempel vilkår, rabatter eller forsikring.

Dermed får du en vurdering av kortene og en kredittkortoversikt som hjelper deg å finne det kortet som passer dine behov best når du skal søke kredittkort.

Dette er et kredittkort

En kredittkortdefinisjon er et kort som gir deg en ramme med penger du kan bruke som du ikke har. En slik kredittramme innvilges du eventuelt etter søknad. Fordelen med dette er at du har penger til disposisjon uten at du (stort sett) betaler for dette. Noen slike kort har fremdeles en årsavgift, men de fleste er gratis å ha.

Bruker du kortet har du en rentefri periode frem til forfall for regningen din. Betaler du ved forfall har dette vært et rentefritt lån. Betaler du ikke hele beløpet ved forfall begynner rentene å løpe.

For noen kort beregnes rentene fra forfallsdatoen, mens andre bruker datoen du handlet med kortet som rentedato. Jevnt over er det også slik at om du tar ut kontanter med kredittkortet så beregnes det renter fra uttakstidspunktet.

Fordeler med kredittkort

De to største fordelene med kredittkort er altså at du har en fleksibel rammekreditt eller gratis har penger i bakhånd, samt at bruk av kortet er rentefritt hvis du betaler tilbake alt ved forfall. Imidlertid er det forskjell på kortene.

kredittkort

Noen har beste kredittkort for studenter eller kredittkort for bedrift. Andre har beste kredittkort for reise.

Andre har det som totalt sett er billigste kredittkort, mens andre har beste kredittkortrente og dermed gir deg den laveste effektive renten.

Det er mye som ligger i et kredittkort utover tilgjengelig kreditt og et visst antall dagers rentefri betalingsutsettelse. Mange av kortene har forskjellige fordelsprogrammer som gir deg kickback, cashback, rabatter og bonuser.

Har du for eksempel et kort fra American Express får du eurobonus hos SAS når du bruker det. Et kredittkort hos bensinselskapene gir deg bonus når du fyller drivstoff.

Fordeler får du også om du søker om Visa- eller Mastercard-kredittkort hos banker som Santander Consumer Bank, Ikano og Norwegian Bank. Du kan få Santander-bonus på de varekjøpene du selv velger, slik at du tjener opp bonus raskest mulig ut fra hvordan du bruker kortet ditt.

I hvert enkelt kredittkort er det nesten standard med en kredittkortreiseforsikring. Det vil si at om du kjøper reiser med kortet så er reise og avbestillingsforsikring inkludert.

Dette er en fordel da slike forsikringer supplerer eller utvider en ordinær helårsforsikring, slik at du totalt sett har en mer gunstig forsikringsdekning.

Kostnader ved å ha og bruke et kredittkort

De aller fleste kredittkort du kan søke om er tilknyttet enten Visa eller Mastercard. Enten du søker om et kort hos din bank eller andre som tilbyr kredittkort.

I tillegg finner du kredittkort fra Diners og American Express. Hvordan du bruker dem i praksis er helt likt enten du handler på nett eller bruker pin-koden i butikken.

Diners og American Express tar en årsavgift for kortene sine, mens andre kredittkort er gratis å ha så fremt du benytter det.

En slik avgift kommer an på hvilken type kort du har. Om det er silver, gold, premium, platina etc. Noen tar en avgift om kortet er inaktivt over 12 måneder.

Når du skal foreta en sammenligning mellom de forskjellige kredittkortene så må du se på kortene som er best tilpasset din eventuelle bruk av dem. Har du ikke bil skal du søke om et annet kort enn det som gir deg drivstoffrabatt. Du må finne det beste kredittkortet ut ifra ditt behov, eller som det kallas i Sverige «Bästa kreditkortet» Kostnadssiden når du skal bruke kredittkort er essensielt.

Hvilke månedlige gebyrer er det i forbindelse med fakturaen? Hvor mange dager er rentefriheten? Noen har 45 dagers eller 50 dagers rentefri betalingsutsettelse.

Noen har enda flere dager. Dette er viktig fordi det er i praksis et rentefritt lån om du betaler ved forfall for kredittkortregningen.

Søk om kredittkort

Søk om kredittkort på nett

Når du skal søke om kort med kreditt gjør du det på nett. Det enkleste er å bruke Norsk Kreditt så du søker hos mange tilbydere av denne typen kort i en og samme prosess.

Hvor stor ramme du får kommer an på din alder, inntekt og eventuelle andre kredittkort du har. I dag er det et eget gjeldsregister for kredittkort. Du får ikke innvilget kredittkort uten kredittsjekk.

De som gir kreditt, er lovpålagt å utføre dette. Det betyr også at du ikke får kredittkort med betalingsanmerkning.

Hvordan avslutte kredittkort?

Har du et kort som du ikke ønsker å ha lenger er det like enkelt å avslutte denne avtalen som å søke om et nytt kort. Dette gjør du ved å gi beskjed til den som har gitt deg kortet. Siden du kan bli belastet årsavgift for inaktive kort, er det smart å si opp avtalen.

Spørsmål og svar

Et kredittkort er et betalingskort hvor du har en innvilget kredittramme for hvor mye penger du kan bruke.

Et slikt kort fungerer på samme måte som et ordinært betalingskort/debetkort når du bruker det.
Du benytter det for å betale i terminaler eller på nettet når du kjøper noe. Akkurat som det vanlige bankkortet ditt. Forskjellen er at du betaler med penger du ikke har, men som du er innvilget ved å få kredittrammen. Deretter er dette en rentefri kreditt frem til betalingen av forbruket ditt forfaller. Hvor mange dager det er kommer an på kortet og når du bruker det i den månedlige betalingssyklusen.

Det beste kortet kommer litt an på hvordan du bruker det. Om det er på reise, til kontantuttak i utlandet, bonusordninger, fordelsprogram, forsikring eller kun til betaling i terminaler. Antall dager med betalingsutsettelse, rente og gebyrer. Dette varierer fra kredittkort til kredittkort, så da er Norsk Kreditts kredittkorttest en fin hjelp til deg.

Du bør velge det kortet som passer best til ditt bruk og behov. Samt at kortet har lengst mulig betalingsutsettelse, lavest rente og minst eller ingen gebyrer. Dette kortet finner du enklest ved å sammenligne kortene i Norsk Kreditt sin kredittkorttest.

Søker du online gjennom oss i Norsk Kreditt får du svar raskt. Ofte i løpet av minutter om alt er i orden med dine økonomiske opplysninger og at du ikke har noen betalingsanmerkninger. Deretter signerer du med Bank-ID på nettet, og så avhenger det av postgangen hvor mange dager det går før du mottar det fysiske kortet.

Svaret på det er både ja og nei. Nei, fordi du ikke betaler noe for å ha den innvilgede kredittrammen, og nei fordi du låner pengene rentefritt om du betaler hele beløpet du har brukt ved forfall. Betaler du ikke hele beløpet ved forfall begynner rentene å løpe på det beløpet du ikke innbetaler. Sånn sett blir det som på et forbrukslån, men du har ingen fast nedbetalingsplan som det er på et forbrukslån. Du er bare nødt til å betale et visst minstebeløp hver måned.

Det holder ikke å gjemme kortet eller klippe det i to. Vil du ikke ha kreditten lenger og kanskje ikke stoler på at du klarer å ikke bruke kortet så lenge du har det, så må du kontakte banken eller kredittkortselskapet om at du sier opp kredittavtalen.

Dette er enkelt. Det er som enhver annen regning du får. Du betaler den i nettbanken ved forfall. Det enkleste og billigste er å ordne dette som en e-faktura. Deretter betaler du hele beløpet, deler av det eller minstebeløpet ved forfall.

Når du søker om og innvilges et kort med kreditt bestemmer du også en forfallsdato for regningene dine. Kortet har også et maksimalt antall rentefrie dager på forbruket ditt før rentene beregnes av det du har brukt. Desto nærmere forfallsdatoen for regningene dine du bruker kortet desto kortere blir denne. Renter på det du har brukt blir ikke beregnet før etter forfallsdatoen for fakturaen. Da beregnes renter på det utestående beløpet, og de løper helt til du har betalt det du skylder. Det er også slik at når du betaler inn på kortet så går det til nedbetaling av det eldste forbruket ditt.

Ja, det er det. For det første får du reiseforsikring med på kjøpet som supplerer og/eller utvider en ordinær reiseforsikring. For det andre er du sikret om et flyselskap eller hotell går konkurs. I slike tilfeller må du ikke betale det du har kjøpt. Bruker du et debetkort betaler du med dine penger med en gang, og er ikke garantert å få disse pengene tilbake hvis det ikke er nok midler i konkursboet.

Oskar er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i finans. Han har raskt gjort seg bemerket gjennom sitt arbeid med innholdsskapning for diverse finansielle institusjoner, inkludert banker, forsikringsselskaper, og investeringsfirmaer. Oskar har en naturlig evne til å forvandle komplekse finansielle emner og jargon til forståelig og engasjerende innhold. Hans lidenskap for finans og økonomi skinner gjennom i hans skrivearbeid, hvor han alltid søker å utdype lesernes forståelse og interesse for økonomiske muligheter og utfordringer. Med en finger på pulsen av finansverdenen bidrar Oskar med aktuelle og innsiktsfulle artikler og guider til Norsk Kreditt, hjelper brukere med å navigere i låne- og kredittmarkedet med større selvsikkerhet.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden