Betaling med mobilen – mCASH og Vipps

Mobilbetaling blir stadig mer populært, og er den betalingsmetoden som vokser raskest og stadig tar mer markedsandeler fra de mer tradisjonmobilbetaling169.956x538elle metodene.

Og det er ikke bare det å betale for apper og andre mobilprogrammer telefonen blir brukt til, for nå blir det også flere og flere butikker som legger til rette for en slik betalingsform.

Det er heller ikke bare tradisjonelle betalinger for varer og tjenester mobilen blir tatt i bruk for, og det å enkelt kunne overføre penger til familie og venner er en annen kategori som vokser raskt.

For det norske markedet er det spesielt to leverandører som har blitt populær. Det er mCASH og Vipps. De kan du lese litt mer om her i denne artikkelen.

mCASH

Med denne tjenesten kan du overføre penger til bekjente og betale for varer på nettet og i butikken, om det er tilrettelagt for det. Med en såkalt venneoverføring trenger du ikke gjøre stort annet enn å velge en gyldig mottaker fra kontaktlisten din som også er koblet til tjenesten, for deretter taste inn ønsket beløp og godkjenne overføringen. Kortet eller bankkontoen du har registrert hos mCASH blir belastet med en gang, og mottakeren får også pengene tilgjengelig øyeblikkelig.

Som vi nevnte må både fysiske og nettbutikker legger til rette for mCash for at den er mulig å bruke. Det blir gjort gjennom QR-koder. Det er en form for strekkode som du scanner inn på mobilen, og som da vil laste opp all betalingsinformasjonen du trenger. Når det er gjort er det ikke mye mer enn å godkjenne betalingen og transaksjonen er gjort.

Vipps

Det å «Vippse» over penger til en venn er allerede begynt å bli en vanlig frase for mange. Og tjenesten som leveres av DNB er blitt veldig populær den siste tiden.

Selve tjenesten fungerer i det store og hele på lik linje med mCash, og du kan enkelt overføre penger til bekjente som du har nummeret til og som også er knyttet opptil tjenesten. For å bruke appen trenger du bare å knytte et bankkort til din konto, og du er i gang.

Det er ikke de store kostnadene å bruke de ulike tjenestene, og Vipps er ikke noe unntak i så måte. De fleste mindre overføringer koster nemlig ikke mer enn 1 kr per transaksjon. Men skal du overføre høyere beløp vil du som avsender bli belastet 1% av beløpet.

Oppsummering

Dette var en rask gjennomgang på to av de mest vanlige mobilbetalingstjenestene som er på markedet i dag. Men det kommer stadig flere, og det er et marked som er i en rask utvikling. Det vi ser nå, mener mange er de første stegene mot et kontantløst samfunn.

Og med den kraftige økningen av mobilbruk sammen med at terskelen for å få seg en smarttelefon i dag er begynt å bli såpass lav, ser det ut til å være en spådom som har stor sannsynlighet for å skje.

Les mer om: SMS lån – Et lån med rask utbetaling

Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden