Slik sparer du penger

Slik sparer du pengerDe fleste av oss skulle nok ønske at vi hadde litt mer å rutte med fra tid til annen. Noen tyr til lån for å finansiere forbruk og innkjøp av større ting, men her er det selvsagt renter og gebyrer du må betale på.

Så for å få en litt mer romslig økonomi er det beste tipset å bli flink til å spare penger. Men det er, som vi nok alle vet, lettere sagt enn gjort. Vi gir deg derfor her noen tips til hvordan du kan spare lettvint og enkelt.

Få oversikt over utgifter og inntekter

Har du ved slutten av måneden med en tom bankkonto lurt på hvor alle pengene ble av? Da er du ikke alene. Første steget for å spare penger er derfor å få en oversikt over hvor inntektene tar veien i dag. Sett opp et enkelt budsjett hvor du i en kolonne skriver opp hva du tjener i løpet av en måned, og på en annen alle utgiftene du har.

Det kan kanskje være noe vanskelig å vite hva du faktisk bruker på for eksempel mat, så da kan du enten sjekke kontohistorikken din, eller notere ned hvor mye du har bruker hver gang du handler for en periode. Når du har gjort det kan du enkelt ta en gjennomgang på dine største utgifter og se deg om etter rimeligere alternativer.

Sett av et fast beløp hver måned

Når du har sett hvor pengene dine tar veien hen, og du har en idé om hvor mye du kan spare hver måned, bør du forplikte deg til å sette av denne summen med en gang lønningen kommer. Tilbyr banken din en automatisk sparing bør du benytte deg det. Da blir en valgt sum direkte overført til sparekontoen din uten at du trenger å tenke på det.

Å plassere de oppsparte midlene i et fond kan også være en lur måte å gjøre det på. Også her kan du også sette av et fastsatt beløp som skal bli overført og du kan få en høyere avkastning på sparepengene dine enn om de kun blir sittende i en sparekonto.

Kutt ned på strømbruket

Strømregningen er en stor utgift for de fleste. Men visste du at den enkelt kan reduseres ved å bare senke innetemperaturen med noen få grader?

Mange har unødvendig høy temperatur i boligen sin, noe som kan øke strømutgiftene betraktelig. Anbefalt innetemperatur er for oppholdsrom 20 til 22 grader, 15 grader for soverom og 22 til 24 grader for bad. Ligger du over? Spar enkle penger på å skru den ned et lite hakk!

Som vi har sett på handler det å spare penger i stor grad om å ha kontroll på sin personlige økonom,i og være påpasselig med de faste utgiftene og regningene. Gjør du det og setter av en sum hver måned, blir du nok overrasket over hvor mye du kan spare i løpet av et helt år.

Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden