Tilbake til nyheter

Medlemsfordeler i dagligvarebutikkene

Medlemsfordeler Etter at Rema 1000 i flere uker reklamerte for det som skulle «revlusjonere» norsk dagligvarehandel, lanserte de til slutt sin nye app «Æ». Konkurrentene kastet seg raskt på banen for å si at dette slett ikke er noe nytt, og at dette har vært på markedet i en årrekke allerede. Og det er jo et poeng. Også forbrukerne har kastet seg på, og spørsmålet er om Rema 1000 har oversolgt sitt eget produkt, i tillegg til at de kanskje har gjort et feilgrep ved å inngå «bestevennavtaler» med enkelte leverandører. Sistnevnte fører selvsagt til at andre, kjente og populære produkter, forlater Rema 1000-hyllene over det ganske land.

Vi har tatt en rask titt for å se hva som finnes av medlemsfordeler rundt om i Norges dagligvareforretninger.

Æ fra Rema 1000

Appen «Æ» har den fordelen at den gir en god oversikt og at du kan gå rundt med den på telefonenen din. Den fungerer i utgangspunktet på den måten at du får 10% rabatt på de 10 varene du handler oftest. Med tanke på at Rema 1000 allerede er blant Norges billigste butikkjeder, er det ingen tvil om at du nå kan spare noen ekstra kroner i året hos disse butikkene.

Dette er dessuten en nylansering, og man kan nok forvente ytterligere funksjoner fremover. Du kan lese mer om Appen «Æ» hos Rema1000.no.

Coop

Coop-kjeden har i en årrekke hatt medlemsfordeler, og er kanskje den aktøren med den bredeste fordelsfordelingen, men det er også blant kjedene som er dyrest (foruten «Extra» som kjemper mot blant annet nevnte Rema 1000). Kjeden har et Coop-medlemskort og et Mastercard som kan henholdsvis pipes inn eller benyttes ved betaling. Du er da garantert 1% rabatt i tillegg til ukeskampanjer som kan gi ytterligere rabatter.

I tillegg er det verdt å merke seg at Coop-kortet kan benyttes andre steder, som for eksempel hos Esso-stasjoner over hele Norge, hvor man i skrivende stund kan oppnå 35 øre rabatt per liter man fyller.

Dette er dessuten kjeden som nok var blant de mest høylytte til lanseringen av «Æ». Coop sier at de i flere år har hatt en lignende løsning, ved at de har sendt ut tilpassede rabattavtaler/rabattkuponger på varer brukerne handler oftest. Det betyr at hvis du har brukt Coop lenge og samtidig benyttet deg av Coop-kortet, kanskje har opplevd å få rabattkuponger på varer du kjøper ofte – som utvalgte pålegg, brød, melk og lignende. Les mer om medlemsfordeler på Coop.no.

NorgesGruppen

NorgesGruppen er Norges desidert største butikksamling med blant annet Ica, Meny, Spar og Kiwi. Her er det Trumf som er hovedfordelen for medlemmene. Her er du også garantert 1% rabatt på hvert kjøp du gjør, og det er både dobbel- og trippeltrumf ved ulike anledninger. Trumf har en stor fordel ved at du kan koble sammen kontoen din med ditt bankkort, slik at du slipper å pipe inn medlemskortet hver gang du handler. På Trumf.no kan du lese mer om hvorfor godt over 2 millioner nordmenn har blitt medlem.

Handle med kredittkort

Coop har et eget Mastercard, og dette er et eksempel på et kredittkort som kan gi større fordeler. Med riktig bruk av kredittkort, kan du spare langt mer penger så lenge du betaler tilbake kreditten du har brukt innen de rentefrie dagene er over. Går du over tiden, blir rentene høye og du oppnår alt annet enn å spare penger.

Det er dessuten flere andre kredittkort på markedet, som ikke bare gir rabatter hos dagligvarekjedene, men gjør også at du kan spare penger på alt fra shopping, reiser, utesteder/restauranter og mye mer. Ta en titt på vår oversikt over norske kredittkort for å se hva slags fordeler de aktuelle kortene har, samt hvor mange rentefrie dager du har på deg til å betale tilbake kreditten.