Refinansiering uten sikkerhet – full guide 2024

Refinansiering uten sikkerhet kan spare deg for mye penger – hver eneste måned. Du bør alltid sjekke lånene dine med jevne mellomrom. Har du de beste betingelsene det er mulig for deg å få per i dag?

Du kan enkelt sammenlikne betingelsene du kan få på dine lån ved å ta kontakt med långiverne listet under. Har du flere lån bør du også vurdere å refinansierere for å få bedre lånebetingelser og slik spare penger. Refinansiering uten sikkerhet er blant de mest populære lånene her på Norsk Kreditt.

Les mer om disse lånene nedenfor, og hva du kan få ut av dem. Klikk deg så videre til de ulike långivernes søknadsskjemaer og motta uforpliktende tilbud som kanskje kan forbedre din økonomiske hverdag.

Lån tilpasset for deg
Lån tilpasset for deg

Hva er refinansiering uten sikkerhet?

Refinansiering er når du tar opp et lån for å betale ut gjeld du har fra før. Formålet er å spare penger ved å få lavere rente og færre gebyrer enn det du har i dag.

Du kan for eksempel ta opp et lån med pant i boligen din. Det er det vi kaller refinansieringslån med sikkerhet.

Dersom du ikke har en bolig, eller den er godt belånt fra før, er det å refinansiere uten sikkerhet i bolig en mulighet. Sammenlikn kostnader du har i dag opp mot det du kan få på et nytt refinansieringslån.

Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering av smålån

Lån på mindre beløp er som regel forholdsvis dyre lån. Effektiv rente kan i enkelte tilfeller overstige 100 % per år.

Ett smålån med kort betalingstid er som regel ikke noe problem for de fleste. Har du derimot tatt opp flere smålån, blir det kostbart sammenliknet med et vanlig lån uten sikkerhet. Mange poster som skal betales hver måned gir også en uoversiktlig betalingssituasjon. Har du flere lån må du som regel betale et innbetalingsgebyr for hvert lån, noe som kan utgjøre endel penger over tid.

Ved å samle dine smålån til ett større lån, kan du spare penger både på lavere renter og færre gebyrer. Når du tar opp et refinansieringslån kan du også forhandle deg til en mer fleksibel nedbetalingplan.

Fordeler med refinansiering av smålån:

Refinansiering av forbrukslån uten sikkerhet

Forbrukslån er vanlige lån uten sikkerhet. Det kan også  lønne seg å refinansiere vanlige forbrukslån. Kan du få bedre betingelser hos en annen långiver, er det bare å prøve seg.

Innhent gjerne tilbud fra flere banker og lånegivere. Du kan lese om forskjellige långivere på Norsk Kreditt, og hoppe rett til søknadsskjemaene deres herfra. Det er sannsynlig at du vil få minst ett tilbud som er bedre enn det lånet du har i dag.

Du kan få refinansiering av lån uten sikkerhet for ett enkelt lån, eller sammen med andre forbrukslån, smålån eller kredittkortgjeld. Det er spesielt gunstig å samle flere lån.

Refinansiering av kredittkort

Å refinansiere kredittkortgjeld er som regel svært lønnsomt. De fleste av oss bruker i dag ett eller flere kredittkort. De er gunstige fordi det ofte medfølger rabattordninger, bonusutbetalinger ved kjøp, reiseforsikringer og andre fordeler.

De er også svært praktiske ved varekjøp på nettet og når du betaler med kredittkort har du flere rettigheter i tilfelle du må reklamere eller ikke mottar varen eller tjenesten du har bestilt.

Sett fra et økonomisk synspunkt bør kredittkortregningene imidlertid nedbetales fullt ut hver måned. Da løper det heller ikke renter på kreditten du har brukt.

Det er imidlertid mange som kun betaler det obligatoriske minstebeløpet, og lar resten av gjelden ligge i kortet. Det kan også bli en uvane å dra kortet automatisk hver gang man kjøper noe, og ikke tenke så mye på det så lenge man holder seg under kredittgrensa.

Kredittkortgjeld har en svært høy rente. Ved siden av smålån er det den mest kostnadskrevende kreditten man kan ha. Rentenivået svinger fra i overkant av 16 % til over 100 %. Gjennomsnittlig nominell rente på forbrukslån ligger mye lavere.

Når noen kredittkort har rammer på opptil 100 000 kroner, kan det blir svært kostbart.

Regelen er at så fort du ser at du ikke kan betale ned det utestående på kredittkortet inneværende måned, bør du tenke på alternative finansieringsløsninger.

En refinansiering uten sikkerhet vil kunne fikse problemet. Da vil du samtidig få en mer overskuelig betalingsplan.

Da kan du også samle smålån og gjerne inkludere et par utgiftsposter du ser komme i nær framtid.

Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet med betalingsanmerkning

En betalingsanmerkning er et stempel du får som dårlig betaler etter at et krav ikke er betalt. Normalt skal kreditor ha innledet inkasso og rettslige skritt gjennom Namsmannen med sikte på inndrivelse før du får en betalingsanmerkning.

Dersom du søker om et lån, vil det fremkomme av långivers kredittsjekk at du har en slik anmerkning. Dette vil i de aller fleste tilfeller føre til avslag på en søknad om refinansiering uten sikkerhet.

Dersom du har sikkerhet i privat bolig, eller noen i familien kan stille en tilsvarende sikkerhet for ditt lån, kan du fortsatt ha muligheter.

Fordeler og ulemper ved refinansiering uten sikkerhet

Med refinansiering uten sikkerhet følger det med flere fordeler og ulemper, som vi lister under:

Fordeler:

Ulemper:

Få hjelp til refinansiering av gjeld uten sikkerhet

Norsk Kreditt har på ett sted samlet de finansieringsinstitusjonene i Norge som er best på refinansiering.

Fra vår oversiktsside ser du hvilke renter og gebyrer de tar. Du må imidlertid sende en søknad for å få et endelig tilbud. Da vil du se hvor mye du kan få låne, og hvilken rente du kan få. Dette vurderes individuelt for hver lånsøker.

For å være sikker på å få det best mulige tilbudet, bør du søke flere steder. I vår oversikt eller omtaler av de forskjellige långivere kommer du enkelt til søknadsskjemaet ved å trykke «søk».

Spørsmål og svar om refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering er når du betaler ett eller flere lån eller annen gjeld ved å ta opp et nytt lån.

Det nye lånet kaller vi refinansieringslån. Du kan refinansiere både med og uten sikkerhet.

Hvis du har mye «dyr» gjeld, bør du prøve å refinansiere den ved å betale den ut med et lån med bedre betingelser. Typisk dyr gjeld er smålån og kredittkortgjeld.

Refinansiering uten sikkerhet er et godt alternativ hvis du ikke har ledig sikkerhet for et lån med pant i boligen din.

Potensielt kan du spare ganske mye, men det kommer selvfølgelig på hva slags gjeld du skal refinansiere. Regn ut kostnadene du har i dag, og sjekk en lånekalkulator for å se hvor mye et lån på det tilsvarende beløpet vil koste deg.

Du vil få lavere rente på et lån med sikkerhet. Dersom du ikke har sikkerhet å tilby, kan du også tjene mye på å refinansiere uten sikkerhet.

Refinansiering med sikkerhet i eiendom eller bolig betyr at banken tar pant i objektet og kan fremme tvangssalg dersom du ikke overholder dine forpliketelser. Da banken har sikkerhet, er slike sikrede lån mer gunstige enn lån uten sikkerhet.

Dersom du har betalingsanmerkninger vil du sannsynligvis ikke få lån til refinansiering. Dersom du ikke eier bolig selv kan du få en annen person, for eksempel et familiemedlem, til å stille sikkerhet for deg.

Oskar er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i finans. Han har raskt gjort seg bemerket gjennom sitt arbeid med innholdsskapning for diverse finansielle institusjoner, inkludert banker, forsikringsselskaper, og investeringsfirmaer. Oskar har en naturlig evne til å forvandle komplekse finansielle emner og jargon til forståelig og engasjerende innhold. Hans lidenskap for finans og økonomi skinner gjennom i hans skrivearbeid, hvor han alltid søker å utdype lesernes forståelse og interesse for økonomiske muligheter og utfordringer. Med en finger på pulsen av finansverdenen bidrar Oskar med aktuelle og innsiktsfulle artikler og guider til Norsk Kreditt, hjelper brukere med å navigere i låne- og kredittmarkedet med større selvsikkerhet.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden