Refinansiering uten sikkerhet

Du bør sjekke lånene dine med jevne mellomrom. Har du de beste betingelsene det er mulig for deg å få per i dag?

Du kan sammenlikne dem ved å ta kontakt med våre partnere for å se hvilke andre tilbud du kan få. Har du flere lån bør du også vurdere en refinansiering. Refinansiering uten sikkerhet er blant de mest populære lånene her på Norsk Kreditt. Les mer om disse lånene nedenfor, og hva du kan få ut av dem.

Hva er refinansiering uten sikkerhet?

Refinansiering er når du tar opp et lån for å betale ut gjeld du har fra før. Formålet er å spare penger ved å få lavere rente og færre gebyrer enn det du har i dag.

Du kan for eksempel ta opp et lån med pant i boligen din. Det er det vi kaller refinansieringslån med sikkerhet.

Dersom du ikke har en bolig, eller den er godt belånt fra før, er refinansiering uten sikkerhet i bolig en mulighet. Sammenlikn kostnader du har i dag opp mot det du kan få på et refinansieringslån.

Du kan enkelt sammenligne refinansiering lån uten sikkerhet her på Norsk Kreditt.

Kvinnen føler seg fri gjennom refinansiere

Refinansiering av smålån

Lån på mindre beløp er forholdsvis dyre lån. Effektiv rente kan i enkelte tilfeller overstige 100 % per år.

Ett smålån med kort betalingstid er som regel ikke noe problem for de fleste.

Har du derimot tatt opp flere smålån, blir det kostbart sammenliknet med et vanlig lån uten sikkerhet. Mange poster som skal betales hver måned gir også en uoversiktlig betalingssituasjon.

Refinansiering av forbrukslån uten sikkerhet

Forbrukslån er vanlige lån uten sikkerhet. Det kan også  lønne seg å refinansiere vanlige forbrukslån. Kan du få bedre betingelser hos en annen långiver, er det bare å prøve seg.

Innhent gjerne tilbud fra flere banker. Du kan lese om forskjellige långivere på Norsk Kreditt, og hoppe rett til søknadsskjemaene deres herfra.

Det er sannsynlig at du vil få minst ett tilbud som er bedre enn det lånet du har i dag.

Refinansiering av lån uten sikkerhet kan skje enkeltvis, eller sammen med andre forbrukslån, smålån eller kredittkortgjeld.

Refinansiering av kredittkort

De fleste av oss bruker i dag ett eller flere kredittkort. De er gunstige fordi det ofte medfølger rabattordninger, bonusutbetalinger ved kjøp, reiseforsikringer og andre fordeler.

De er også svært praktiske ved varekjøp på nettet.

Sett fra et økonomisk synspunkt bør de imidlertid nedbetales fullt ut hver måned. Da løper det heller ikke renter på kreditten du har brukt.

Det er imidlertid lett å bare betale det obligatoriske minstebeløpet, og la resten av gjelden ligge i kortet. Det kan også bli en uvane å dra kortet automatisk hver gang man kjøper noe, og ikke tenke så mye på det så lenge man holder seg under kredittgrensa.

Kredittkortgjeld har en svært høy rente. Ved siden av smålån er det den mest kostnadskrevende kreditten man kan ha. Rentenivået svinger fra i overkant av 20 % til over 30 %. Gjennomsnittlig nominell rente på forbrukslån ligger til sammenlikning på rundt 12 %.

Når noen kredittkort har rammer på opptil 50 000 eller 100 000 kroner, blir det svært kostbart.

Regelen er at så fort du ser at du ikke kan betale ned det utestående på kredittkortet inneværende måned, bør du tenke på alternative finansieringsløsninger.

En refinansiering uten sikkerhet vil kunne fikse problemet. Den vil samtidig deg en overskuelig betalingsplan.

Da kan du også samle smålån og gjerne inkludere et par utgiftsposter du ser komme i nær framtid.

Refinansiering med betalingsanmerkning

En betalingsanmerkning er et stempel du får som dårlig betaler etter at et krav ikke er betalt. Normalt vil kreditor ha innledet inkasso og rettslige skritt med sikte på inndrivelse før du får en betalingsanmerkning.

Dersom du søker om et lån, vil det fremkomme av långivers kredittsjekk at du har en slik anmerkning.

Dette vil i de aller fleste tilfeller føre til avslag på en søknad om refinansiering uten sikkerhet.

Dersom du har sikkerhet i privat bolig, eller noen i familien kan stille en tilsvarende sikkerhet for ditt lån, kan du fortsatt ha muligheter.

Fordeler og ulemper ved refinansiering uten sikkerhet

I dette kapittelet lister vi de viktigste fordelene og ulempene ved refinansiering uten sikkerhet.

Fordeler:

Ulempe

Søk refinansiering uten sikkerhet gjennom Norsk Kreditt

Norsk Kreditt har samlet de finansieringsinstitusjonene i Norge som er best på refinansieringer på ett sted.

Fra vår oversiktsside ser du hvilke renter og gebyrer de tar. Du må imidlertid sende en søknad for å få et endelig tilbud. Da vil du se hvor mye du kan få låne, og hvilken rente de vil gi deg. Dette vurderes individuelt for hver lånsøker.

For å være sikker på å få det best mulige tilbudet, bør du søke flere steder.

I vår oversikt eller omtaler av de forskjellige långivere kommer du enkelt til søknadsskjemaet ved å trykke «søk».

Norsk Kreditt får provisjon dersom du velger å ta imot et av lånetilbudene du får. Dette gir ingen ekstra kostnad for deg.

Spørsmål og svar om refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering er når du betaler ett eller flere lån eller annen gjeld ved å ta opp et nytt lån.

Det nye lånet kaller vi refinansieringslån. Du kan refinansiere både med og uten sikkerhet.

Hvis du har mye «dyr» gjeld, bør du prøve å refinansiere den ved å betale den ut med et lån med bedre betingelser. Typisk dyr gjeld er smålån og kredittkortgjeld.

Refinansiering uten sikkerhet er et godt alternativ hvis du ikke har ledig sikkerhet for et lån med pant i boligen din.

Potensielt kan du spare ganske mye, men det kommer selvfølgelig på hva slags gjeld du skal refinansiere. Regn ut kostnadene du har i dag, og sjekk en lånekalkulator for å se hvor mye et lån på det tilsvarende beløpet vil koste deg.

Du vil få lavere rente på et lån med sikkerhet. Dersom du ikke har sikkerhet å tilby, kan du også tjene mye på å refinansiere uten sikkerhet.

Abonner på vårt nyhetsbrev for å dra fordel av eksklusive lånetilbud. Som en velkomstgave får du våre beste tips for en god kredittvurdering - direkte i innboksen din!