Billigste måte å refinansiere lån – Bytt ut dyr gjeld med et billig lån

Hvis du er på jakt etter en billig måte å refinansiere lån, så har du kommet til rett sted. Vi har nemlig samlet de beste og billigste refinansieringslånene til deg. Vi anbefaler at du sammenligner forskjellige långivere og søker refinansiering av forbrukslån flere steder for å finne best mulige tilbud.

Lån tilpasset for deg
Lån tilpasset for deg

Innledning

Refinansiering av lån er en måte å redusere utgiftene dine på, samt gjenopprette oversikten over økonomien. Enkelt og greit betyr det at du tar opp et lån for å betale ned gjeld du har fra før.

Det kan være refinansiering av ett enkelt lån, eller det kan være flere lån med hensikt å få samlet gjelden.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på ulike aspekter som kan bidra til å hjelpe din situasjon. Disse omfatter refinansiering med og uten sikkerhet samt refinansiering av ulike typer gjeld. I gjeldsregisteret vises det at gjelden øker for husholdningene, og vi ønsker at du tar kontrollen før det er for sent.

Du vil også se hvordan refinansiering utføres i praksis, hvordan du søker og ikke minst hvordan du finner  billigste refinansiering av lån på Norsk Kreditt.


Kvinne gleder seg til bekreftelsen på refinansieringslånet

Nærmere om hva refinansiering egentlig er

Den korte forklaringen er altså at du tar opp et nytt lån for å få vekk gammel gjeld. Det kan være ett enkelt lån eller flere forskjellige typer fordringer, alt fra kredittkort til fakturagjeld og boliglån.

Det overordnede poenget er at du skal få reduserte kostnader ved å betjene det refinansierte lånet, i forhold til det du måtte betjene på den gamle gjelden. Én faktura i måneden betyr også færre gebyrer.

Forutsetningen er selvfølgelig at det nye lånet gir deg bedre betingelser. Vi tenker først og fremst på rentesatsen. I tillegg til nominell rente og effektiv rente, spiller også faktorer som nedbetalingstid inn. For mer informasjon og veiledning om forbrukslån, kan du også
sjekke ut Dagbladet Forbrukslån.

Så lenge du betaler ned på gjeld, bør du alltid være på utkikk etter bedre tilbud. Det finnes imidlertid enkelte omstendigheter som gjør at man i større grad enn ellers bør vurdere refinansiering. Vi skal se nærmere på disse.

Hva som kan refinansieres:

Hvorfor bør du refinansiere forbrukslån

Vi mener at man bør refinansiere når man selv har mistet oversikten over gjelden. Det kan hende du begynte med et kredittkort utstedt av banken, så bestilte ferietur for hele familie og satset på at alt skulle betales med faste avdrag. Men det er mange ting som kan skje, som gjør ting uoversiktlig.

Det er svært ofte snakk om en kaskade av hendelser som gjør at man kan havne i uføre. Uforutsette hendelser (f.eks en bilkrasj, ødelagte hvitevarer, eller samlivsbrudd), sykdom eller økte priser og renter kan alle være med på gjøre at man mister oversikten. Du bør refinansiere lån før du når bunnen, slik at det ikke blir helt umulig å komme deg ut av situasjonen. Rådgiverne som vi har samlet under, kan hjelpe deg med å komme tilbake på rett kjøl.

Refinansieringslån med sikkerhet

Med refinansiering av gjeld med sikkerhet tenker vi på pant i fast eiendom. De fleste vil refinansiere lån med sikkerhet i bolig, enten egen eller andres. Fordelen er at et lån med sikkerhet gir bedre betingelser.

Det gir en rente tilsvarende boliglånsrente, som vel er den gunstigste renten på markedet. Dessuten kan lånet gis med relativt lang løpetid.

Hvis du ønsker å refinansiere lån med sikkerhet i bolig, må du ordne en takst eller verdivurdering av panteobjektet samt dokumentere hvilke heftelser som i dag hviler på dette, og oppdaterte saldoene på disse.

Refinansieringslån uten sikkerhet

For å få refinansieringslån med sikkerhet må du altså ha en bolig. Dessuten må det være ledig sikkerhet i den. Har du allerede et boliglån du ikke har nedbetalt så mye på, er denne muligheten utelukket.

Du kan imidlertid også søke om refinansiering av gjeld uten sikkerhet. Disse refinansieringslånene har også en rekke fordeler framfor andre lån uten sikkerhet. Det gjelder både lånets nedbetalingstid og beløpet du kan søke om.

Et vanlig nedbetalingslån uten sikkerhet skal normalt ikke kunne gis med lengre nedbetalingstid enn fem år. Når det er snakk om lån til refinansiering, gir myndighetene långivere mulighet til å gjøre unntak fra dette. På refinansieringslån kan du derfor få en tilbakebetalingstid på opptil 15 år.

Det er også restriksjoner for hvor mye lån bankene kan gi enkeltpersoner. Grensen som er satt i låneforskriftene er fem ganger årlig bruttoinntekt. Ettersom en refinansiering ikke øker totalgjelden din, kan det gis dispensasjon for dette.

Refinansiering av kredittkortgjeld

Refinansiering av kredittkortgjeld

Kredittkort er et godt betalingsverktøy, men det er ikke like egnet for langvarige kreditt. Så lenge forbruket i sin helhet nedbetales månedlig, påløper det normalt ikke renter.

Det beregnes derimot en forholdsvis høy rentesats for det som ikke er betalt ved forfall.

Dersom du har kredittkortgjeld som beveger seg opp under kredittrammen på 30, 50 eller 100 000 kroner, kan det fort bli dyrt.

Et refinansieringslån vil høyst sannsynlig gi deg en betydelig besparelse. Dessuten vil du få en betalingsplan med en dato for når du skal være ferdig med å betale ned gjelden.

Refinansiering av smålån

Smålån er en annen type kostbare gjeldsposter. Disse lånene har også en relativt høyere rente i forhold til større lån. Dersom du har brukt smålån som kriseløsning ved flere anledninger, kan det ha hopet seg opp.

Ta en titt på hvor mye du samlet betaler i måneden på smålån, og sammenlign hva du må betale på et lån på tilsvarende sum.

Du kan bruke en refinansieringskalkulator på Norsk Kreditt. Blir summen betydelig mindre, foreslår vi at du sender en søknad om å samle smålån.

Refinansiering av forbruksgjeld

Det kan også være ett eller flere større lån uten sikkerhet du trenger hjelp med. Dersom det er mulig å refinansiere disse med sikkerhet i bolig, vil det alltid lønne seg. Da kan du få lengre løpetid, og betale betydelig mindre per måned.

Hvis man vil gjøre en refinansiering av forbruksgjeld uten sikkerhet, må det først undersøkes om man kan få bedre vilkår på det nye lånet.

Ettersom det er helt uforpliktende å søke refinansiering fra Norsk Kreditts oversikt av utlånere, kan man godt gjøre dette med jevne mellomrom. Det er som nevnt også mulig å få lengre løpetid på et refinansieringslån uten sikkerhet.

Refinansiering av husleierestanse og annen fakturagjeld

Er du på etterskudd med de vanlige regningene, kan du være i en ond sirkel. Dersom du betaler de eldste fakturaene som er i ferd med å bli overført til inkasso, har du kanskje ikke penger til å betale de nye regningene.

Opphopning av regninger kan godt komme opp i flere titusentalls kroner. Økonomien din blir som et korthus, som vil ramle sammen når den første regningen sendes til inkasso.

Å betale denne med de tilhørende ekstra gebyrene, gjør at andre fordringer må vike. Etter det kommer det flere inkassovarsler.

Du må selvfølgelig ta grep før det går så langt. Finn ut hvor mye du trenger for å innfri samtlige regninger du er på etterskudd med, og søk om et refinansieringslån tilsvarende dette beløpet.

Med et krav å betale på med en rimelig størrelse på avdraget får du fred i sinnet og må kun sørge for å dekke nye fakturaer som kommer inn.

Fakturagjeld kan refinansieres sammen med andre lån.

Lån refinansiering vurderinger

De fleste voksne i alle aldre har lån. Det er ikke farlig å ha lån, noe mange dessverre tror. Det er likevel flere vurderinger du som kunde bør ta, både før, under og etter prosessen. Det som vil gagne dem som vil refinansiere lån, er at de vil få større handlefrihet. Det er fristende å bruke denne friheten til forbruk, men når man har refinansiert, så er det helt avgjørende at man ikke legger opp til dette.

Refinansiering er en veldig fin løsning for dem som har skaffet seg for mye gjeld, fordi det hjelper dem i en frustrerende situasjon de ikke kommer seg ut av. Er du en av dem vil vi at du skal tenke over ting som:

Ved å sette fokus på slike ting, så kan man øke mulighetene sine og få en økonomi som man kan leve med. I dagens samfunn ser vi at mat og drivstoff øker i stor fart, og derfor er det enda viktigere å ha kontroll på økonomien. Norsk Kreditt vil hjelpe alle som trenger å refinansiere lån med å finne billigste refinansiering av lån.

Beste refinansiering når du har fått inkasso

Mange tror at alt håp er ute når man har fått inkasso. Og vi kan være enig at å havne i et slikt uføre ikke er noen lystig opplevelse. For det første har du ikke råd til å ordne opp, fordi inntektene dine ikke svarer til utgiftene.

I Norge i dag er det dessverre lov til å ta opp større gjeld enn man kan betjene, da dette er med på å gi dem som kan håndtere forbrukslånet mulighet til å utvikle samfunnet. Men alt for mange havner nettopp i en slik situasjon. Heldigvis er ikke alt håp ute. Vi har vist dere noen eksempler på refinansiering av gjeld uten sikkerhet, som kan gi deg større handlerom hver måned. Det er fordi lånet betjenes over 15 år og ikke 5.

Det vanskeligste steget vil være å spørre noen om å stille sikkerhet i sin eiendom. Det som er viktig å tenke på dersom man velger denne løsninger, er at de som er villige til dette (som regel familie), vil få mye større risiko i sin egen økonomi. Det er likevel lurt, fordi man får ryddet raskere opp, får bedre oversikt slik at man kan stå på egne ben etter en stund.

Vi i Norsk Kreditt samarbeider med de beste långiverne der ute, slik at nettopp du kan få orden på lånene dine. Selv om du har inkasso, så kan det løses.

Refinansiere boliglån

Refinansiere boliglån

Refinansiering av boliglån vil si at du tar opp et nytt boliglån for å innfri det gamle. Det kan lønne seg når du ser at andre banker tilbyr lavere rente enn den du har i dag.

Spar penger med en søknad om refinansiering. Det anbefales at man jevnlig, gjerne en gang i året, tar en slik sjekkrunde. Det er også helt uforpliktende å sende søknader om refinansiering.

Hvis du får et tilbud som er bedre enn det lånet du har i dag, kan du forsøke å få banken der du har boliglånet til å tilby deg det samme som den nye banken. Da slipper du gebyrene ved inngåelse av nytt lån.

Få best refinansiering gjennom Norsk Kreditt

Uansett hvilke og hvor mange krav du ønsker å refinansiere, lønner det seg å søke refinansieringslån flere steder. På den måten kan du finne den långiveren som vil gi deg de beste betingelsene.

Fra sidene til Norsk Kreditt får du enkel tilgang til flere av de mest renommerte finansinstitusjonene, hvorav flere har spesialisert seg på nettopp lån til refinansiering av gjeld.

Som det er beskrevet ovenfor, er refinansiering av lån noe som faktisk kan lønne seg.

Renteeksempel for refinansieringslån:
Lånebeløp: 300 000 kr
Løpetid: 7 år
Nominell rente: 6,99% – 20,24%
Effektiv rente: 12,31%
Estimert månedskostnad: 4 229 kr
Totalt: 439 190 kr
Lånekostnad: 139 190 kr

Hvordan refinansierer du forbruksgjeld? – Et eksempel

Forbruksgjeld er et samlebegrep på lån og kreditter til forbruk. Vi snakker da helst om lån, kredittkort og avbetalingsavtaler. Boliglån faller utenfor i denne sammenheng.

Det første du må gjøre er å få oversikt over all gjeld du har, og hva du ønsker å refinansiere. Lag gjerne en tabell i et regneark. Den kan se slik ut:

KreditorTotal gjeldBetaling per måned
Lån, 5 års løpetid, effektiv rente 14,9 %57 521,-1 353,-
Kredittkort 1, 21,3 % effektiv rente101 531,-3 000,- (minstebeløp)
Kredittkort 2, 25,0 % effektiv rente29 001,-1 800,- (minstebeløp)
Kredittkort 3, 17,1 % effektiv rente57 512,-900,- (minstebeløp)
Inkassosak13 211,-
2 måneders ubetalt husleie16 000,-
Totalt274 776,-7 053,-

Som du ser, her har det røynet skikkelig på. I tillegg til en ganske uhåndterlig forbruksgjeld har det kommet en inkassosak. Samtidig er husleien ikke betalt.

Du betaler minstebeløpene på kredittkortene, det vil si nesten bare renter og gebyrer. Her kalles det på handling. I motsatt fall bærer det mot stupet.

I tillegg kan du også ha studielån eller bidragsgjeld. Disse har såpass gode betingelser fra før at det ikke vil lønne seg å inkludere dem i en refinansiering. Du må likevel oppgi dem til långiver som en del av din totale gjeld.

Et skattekrav fra kemneren bør derimot inkluderes. Der er de raske til å iverksette tvangsinndrivelse og utpanting hvis du har noe ubetalt.

Hvis du sliter litt med å lage en slik oversikt, kan du kontakte en kommunal økonomirådgiver for hjelp. Du har imidlertid ikke tid til å vente flere måneder på å få time. Gjør det klart at det er en hastesak.

Hvis du lykkes i å få et lån til refinansiering av gjelden med ti års løpetid til 13,2 % rente, vil du måtte betale 4 219 kr i måneden. Altså en besparelse på 2 834 kroner. Da er du også kvitt husleiegjelden og den presserende inkassosaken.

Akkurat hvilke betingelser du får på det nye lånet, hviler på de samme vurderingene som nevnt ovenfor. Du bør også her sjekke flere muligheter.

Dersom du kan stille sikkerhet for et refinansieringslån, vil du kunne oppnå enda bedre betingelser. Samtidig vil banken se med mye blidere øyne på søknaden. Vi kommer til det om et øyeblikk.

Andre fordeler med refinansiering

Det er flere grunner til at du bør refinansiere forbrukslån som du har pådratt deg. Spesielt om det har gått veldig langt i prosessen, og at du risikerer en ordnet gjeldshåndtering. Det betyr at myndighetene må overta kontrollen på økonomien din. Ved å skaffe seg en oversikt er det viktig å fortelle hver kreditor hvilken situasjon du har havnet i og søke om å få redusert gjelden. Det kan ha bygget på seg både straffegebyrer og renters renter.

Med refinansiering av lån kan du nå kanskje få en lavere gjeld enn du hadde måtte betale på om du ikke hadde ordnet opp.

Vi har også sett at ved å refinansiere lån, så får du bedre oversikt. Du vet nå hva du skal betale hver måned og kan legge opp budsjettet ditt etter dette. Det gir deg mulighet til å sette av penger til noe du ønsker deg. Enten det er en etterlengtet ferie med familien eller en el-sykkel, med refinansiering er det endelig mulig å se for seg.

Spørsmål og svar om refinansiering av lån

Refinansiering er når du tar opp et lån for å dekke gammel gjeld. Det kan være kun ett lån, som for eksempel boliglån, eller det kan være flere gjeldsposter du ønsker å få kontroll på.

Når du har fått innvilget et refinansieringslån, betaler långiveren ut de aktuelle kravene direkte fra lånekontoen. Du får deretter en betalingsplan og betaler det ned som et vanlig lån.

Du samler en oversikt over alle lån og fordringer du ønsker å refinansiere. Innhent oppdatert saldo fra alle kreditorer. Denne saldolisten legger du ved søknaden om refinansieringslån.

Det er mange banker som er gode på refinansiering. Se oversikten over långivere som tilbyr refinansieringslån på Norsk Kreditt, og søk gjerne hos flere samtidig. Da får du flere tilbud du kan velge mellom.

Det er ingen grense for hvor mange ganger man kan refinansiere lån. En annen sak er om du virkelig får godkjent søknaden om refinansiering dersom du ikke har en økonomi som kan bære kostnadene.

Det kommer an på din betjeningsevne, og på om du kan stille sikkerhet. Det er ingen formelle grenser ettersom du med en refinansiering ikke øker gjeldsbyrden din.

Refinansiering passer for alle som leter etter bedre betingelser på de lånene de betaler på i dag. Det er imidlertid spesielt egnet for personer med kredittkortgjeld og flere smålån. Et refinansieringslån kan dessuten redde en skakkjørt økonomi.

Alle banker har et behandlingsgebyr. Det er tydelig opplyst i markedsføringen deres og i Norsk Kreditts presentasjoner av de forskjellige långiverne. Refinansierer du med pant i bolig, kommer det i tilegg registreringsavgifter og gebyrer for utstedelse av pantedokumenter. Disse kostnadene utjevnes som regel av det du sparer på å refinansiere forholdsvis dyr gjeld til ett lån med bedre betingelser.

Norsk Kreditt har laget en oversikt slik at du kan sjekke hver og en långiver. Da blir det enklere for deg å finne det lånet som passer best ut fra din situasjon. Ting som rente, løpetid og betingelser kan være med på å bestemme ditt endelige valg.

Smålån har som regel høyere rente. Har du flere smålån du betaler på, vil du sannsynligvis spare mye på å refinansiere dem med et nytt lån. Her viser vi deg hvordan du kan søke refinansiering av dine smålån.

Du lager en oversikt over aktuell saldo på alle smålånene, og søker om ett lån på det samlede beløpet.

Enkelte banker kan godta å refinansiere gjeld med betalingsanmerkning dersom det kan stilles sikkerhet i bolig.

 

 

Oskar er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i finans. Han har raskt gjort seg bemerket gjennom sitt arbeid med innholdsskapning for diverse finansielle institusjoner, inkludert banker, forsikringsselskaper, og investeringsfirmaer. Oskar har en naturlig evne til å forvandle komplekse finansielle emner og jargon til forståelig og engasjerende innhold. Hans lidenskap for finans og økonomi skinner gjennom i hans skrivearbeid, hvor han alltid søker å utdype lesernes forståelse og interesse for økonomiske muligheter og utfordringer. Med en finger på pulsen av finansverdenen bidrar Oskar med aktuelle og innsiktsfulle artikler og guider til Norsk Kreditt, hjelper brukere med å navigere i låne- og kredittmarkedet med større selvsikkerhet.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden