Rentefrie lån

Et rentefritt lån er noe man sjeldent får tak i – for hvordan ellers skal banken tjene penger med mindre de får noe igjen for lånet?

Når det er sagt, er slike rentefrie lån ofte veldig små summer. Som regel er de en del av en markedsføringskampanje for banken.

Lån tilpasset for deg
Lån tilpasset for deg

I tillegg kan også enkelte avgifter og gebyrer påløpe, men det vil uansett være billigere å ta opp et slikt lån dersom du skulle komme over det.

Ønsker du imidlertid rentefrie måneder på boliglånet, er dette noe de fleste banker tilbyr i kortere perioder.

Nå kan du med lånet Fokuslån få lån opp til 75 000 kroner med 30, 60 eller 90 dagers rentefrihet!

Her får du rentefrie lån

I ny og ne kan det komme tilbud om rentefrie lån, men dette er ikke veldig vanlig når det kommer til for eksempel forbrukslån.

Hvis du derimot bare trenger å låne penger i noen dager, kan en rekke kredittkort gi deg midler i inntil 52 dager helt rentefritt.

Men husk at du da må betale tilbake hele beløpet før rentene påløper. I vår oversikt over kredittkort ser du enkelt hvem som har fleste rentefrie dager.

Om å låne rentefritt

Rentefrie lån er noe som vanligvis kun tilbys nye kunder til en bank som en del av en markedsføringskampanje eller lignende.

Og det dreier seg aldri om de store beløpene, men heller om en forhåndsdefinert sum som du kan låne innenfor en bestemt periode uten å betale renter.

Det er heller ikke uvanlig at man må betale et etableringsgebyr og kanskje et termingebyr, slik at lånet uansett ikke blir gratis.

I realiteten så må man regne med å betale renter når man skal låne penger. Med mindre man dukker over et eller flere rentefrie lån akkurat i den perioden man skulle ha behov for penger.

Hvis man holder øynene åpne så dukker det stadig opp noe. Spesielt dersom en ny bankaktør har dukket opp på markedet og ønsker å lokke til seg nye kunder.

Vi gjør oppmerksom på at slike lån sjelden overstiger kr 10 000. Som regel vil det ikke være mer enn 1 000 kroner man kan låne rentefritt.

Forbrukslån uten renter

Dersom man seriøst ønsker et rentefritt lån, bør man heller oppsøke en av bankene som tilbyr forbrukslån til ekstra gunstige betingelser.

Da vil man kunne få et lån på langt større summer – opp mot kr 600 000 – samtidig som banken spanderer på deg en rentefri periode.

Dette kan for eksempel være den første eller de første månedene. Da har du allerede spart en del penger. Heller ikke dette er vanlig praksis blant bankene i Norge.

Hvis man ønsker å låne penger rentefritt, kan vi heller anbefale et kredittkort.

For i kredittkortbransjen er det langt mer vanlig at kundene får en rentefri periode. For eksempel så har de fleste kredittkort i Norge 40-50 dager uten at du betaler renter.

Det betyr i praksis at du låner gratis. Finner du ikke noen rentefrie lån, er dette absolutt et godt alternativ.

Rentefrie halal-lån

I henhold til noen fortolkninger av Islam, skal man ikke ta renter når man låner ut penger. Et rentefritt lån kan derfor ha begnelsen halal-lån.

Internasjonalt finnes det låneformer som er tilpasset dette konseptet. Det har også vært oppe til vurdering i norske banker. Men for at en markedsaktør skal gå inn på dette, må det være en eller annen form for fortjeneste for utlåner. Om man kaller det renter eller noe annet, må det uansett betales.

En måte å gjøre det på er at banken kjøper boligen du har lyst på, og selger den videre til deg for en overpris. Er markedsverdien på boligen 3 milloner kroner, kan du kjøpe den fra banken for eksempel 3,2 millioner kroner. Du får da en ekstrautgift på 200 000 kroner som skal nedbetales i stedet for renter.

Slik søker du

Det er ingen mer komplisert prosess å søke om et rentefritt lån enn det er å søke om et vanlig forbrukslån. Problemet er egentlig bare å finne disse lånene.

Det er noe vi forsøker å hjelpe deg til via nettsiden vår. Enklest søker du om rentefrie lån ved å gå direkte til nettsidene til banken, og fyller ut dine opplysninger.

Vær obs på når søknaden sendes inn at du har fått med deg eventuelle andre kostnader med lånet. Det kan være for eksempel være høye etableringsgebyr og termingebyr.

Oskar er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i finans. Han har raskt gjort seg bemerket gjennom sitt arbeid med innholdsskapning for diverse finansielle institusjoner, inkludert banker, forsikringsselskaper, og investeringsfirmaer. Oskar har en naturlig evne til å forvandle komplekse finansielle emner og jargon til forståelig og engasjerende innhold. Hans lidenskap for finans og økonomi skinner gjennom i hans skrivearbeid, hvor han alltid søker å utdype lesernes forståelse og interesse for økonomiske muligheter og utfordringer. Med en finger på pulsen av finansverdenen bidrar Oskar med aktuelle og innsiktsfulle artikler og guider til Norsk Kreditt, hjelper brukere med å navigere i låne- og kredittmarkedet med større selvsikkerhet.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden