Samle lån

Ved å samle lån og kreditt hos samme bank eller finansieringsinstitusjon, kan du oppnå bedre lånebetingelser ved å redusere rentene du betaler og fjerne gebyrer. På den måten kan lånet bli litt billigere.

Når du samler lån, tar du opp ett nytt lån hos en långiver for å betale ned flere mindre lån. Da får du ett lån å forholde deg til i stedet for flere. Ofte kalles dette å refinansiere lån, da du finansierer lånene på nytt, men du samler dem altså i ett lån.

Lån tilpasset for deg
Lån tilpasset for deg

Du bare en kreditor å forholde deg til når du samler lån. Det vil deg bedre oversikt over økonomien din.

Vi i Norskkreditt.no har laget en oversikt som gjør det enkelt for deg å sammenligne ulike lån som passer utmerket til refinansiering av smålån.

Refinansiere lån med lav rente

Samle lån spare penger

Terminbeløpet du betaler på lån hver måned består av renter, avdrag og gebyrer.

Hvis du har flere mindre lån du betaler på hver måned, må du sannsynligvis ut med nokså mye i gebyrer siden det er mer jobb å administrere flere lån. Samtidig er rentene på mindre lån ofte høye, særlig på kredittkortgjeld, smålån og sms-lån.

Ved å samle og refinansiere lån, kan du redusere antall gebyrer du betaler hver måned, da du etter refinansiering kun vil ha ett lån å forholde deg til. Ofte er det også mulig å få lavere rente på det nye lånet enn det som er gjennomsnittsrenten på lånene du vil samle.

I henhold til utlånsforskriften, kan ikke refinansierte lån overstige størrelsen på eksisterende lån eller øke summen av renter og gebyrer.

Ved å samle lån kan du redusere de totale låneutgiftene dine.

Hvorfor bør jeg samle lån og kreditt?

Å samle lån er først og fremst et alternativ hvis du allerede har flere lån. For at det skal lønne seg, må lånebetingelsene du får på det nye lånet være bedre enn de samlede lånebetingelsene du har på eksisterende lån. Får du det til, er det mange fordeler knyttet til det å samle lån:

Hvor mye kan jeg spare ved å samle lån?

Hvor mye du kan spare på å samle lån og kreditt avhenger i stor grad av hva slags rente du har på eksisterende lån og hvor mange lån du har. Har du eksempelvis 5 forskjellige lån som totalt utgjør 150 000 kroner, med en gjennomsnittlig rente på 25 %, så betaler du 37 500 kroner hvert år i renter.

Hvis du samler lånene dine og får innvilget en rente på 15 %, betaler du i stedet 22 500 kroner hvert år i renter. I dette eksempelet er besparelsen på 15 000 kroner hvert år og mer enn tusen kroner i måneden.

I tillegg kan du spare noen hundrelapper ekstra hver måned ved at du bare betaler gebyrer på ett lån i stedet for fem.

Dette er bare et eksempel. Vær oppmerksom på at renten man tilbys når man samler lån, kan variere fra den ene långiveren til den andre. For å finne ut nøyaktig hvor mye du kan spare på å samle dine lån, må du få et konkret tilbud fra finansieringsinstitusjoner eller banker.

Du kan spare mye penger på å refinansiere lån med lav rente.

Slik går du frem for å samle lån

Før du går i gang med å kontakte banker, er det lurt å skaffe en oversikt over lånene dine for å finne ut nøyaktig hva du skylder til hvem, hvor høye rentene er på de forskjellige lånene, hvor mye du har igjen å betale og hvor lang nedbetalingstid som gjenstår. Et godt sted å begynne kan være å sjekke Gjeldsregisteret eller skattemeldingen.

Du trenger ikke nødvendigvis samle alle lånene i et nytt lån. Når du har fått oversikt, kan du bestemme hvilke lån du vil samle. Som regel er det særlig de dyreste lånene man vil samle for å oppnå bedre renter. Har du et lån som nesten er betalt helt ned, trenger du ikke ta med det.

Om du først og fremst samler lånene for å få bedre oversikt over økonomien, kan du gjerne ta med alle, forutsatt at det gir deg bedre lånebetingelser.

Når du har fått full oversikt og vet hvilke lån du vil samle, kan du be om tilbud fra långivere. Du kan med fordel sammenligne flere långivere. Da kan du se hvem som tilbyr de beste betingelsene og det blir lettere å finne tilbudet som sparer deg for mest penger.

Oskar er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i finans. Han har raskt gjort seg bemerket gjennom sitt arbeid med innholdsskapning for diverse finansielle institusjoner, inkludert banker, forsikringsselskaper, og investeringsfirmaer. Oskar har en naturlig evne til å forvandle komplekse finansielle emner og jargon til forståelig og engasjerende innhold. Hans lidenskap for finans og økonomi skinner gjennom i hans skrivearbeid, hvor han alltid søker å utdype lesernes forståelse og interesse for økonomiske muligheter og utfordringer. Med en finger på pulsen av finansverdenen bidrar Oskar med aktuelle og innsiktsfulle artikler og guider til Norsk Kreditt, hjelper brukere med å navigere i låne- og kredittmarkedet med større selvsikkerhet.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden