Samle lån

Ved å samle lån ett sted, og hos samme finansieringsinstitusjon, kan du bli kvitt dyre smålån og mindre kredittkortgjeld som påfører deg høye kostnader i hverdagen.

Hvis du kjenner deg igjen i denne beskrivelsen, kan du ved å samle alle lånene under ett og samme tak redusere den månedlige utgiften med mange prosent.

I tillegg får du også bare en kreditor å forholde deg til. Det vil deg en langt mer oversiktlig økonomi.

Vi i Norskkreditt.no har laget en oversikt som gjør det enkelt for deg å sammenligne ulike lån som passer utmerket til refinansiering av smålån.

Vi anbefaler at du blar deg igjennom oversikten og finner en bank som har et tilbud som matcher deg. Den enkleste måten å finne et skreddersydd tilbud på er å søke om å samle lån via en låneformidler.

Husk bare at hele lånebeløpet skal brukes til å nedbetale gammel gjeld, slik at du ikke opparbeider deg mer gjeld.

Samle lån og få en lavere månedskostnad

Samle lån spare pengerHvert eneste lån har sin egen rente, og denne kostnaden vil i de fleste tilfeller bli belastet hver eneste måned.

I tillegg til renten kommer også ulike gebyrer. Har du mange forskjellige lån og kredittkort, blir utgiftene til renter fort ganske høye hver måned.

Dette gjelder spesielt å samle kredittkortgjeld, men også å samle forbrukslån og SMS-lån.

Selv om lånebeløpet er relativt lite i utgangspunktet kan det bli veldig dyrt, ettersom selve «formelen» for rentesetting høres noe ut som det her: Jo lavere lånet er, jo høyere vil renten bli.

Med andre ord vil du kunne spare mye på å samle lån under et nytt og billigere lån. Et tilfeldig estimat sier at man ved å samle lån kan spare opptil 50 % av det man betaler i dag.

Her kan du se hvor mye du faktisk sparer

La oss se for oss at du har 10 smålån eller kredittkort som du betaler renter på, og den totale summen du er skyldig er 100 000 kr.

Gjennomsnittsrenten er 18 %, noe som betyr at du betaler hele 18 000 kroner i renter hvert eneste år.

Samler du alle lånene under et nytt lån der renten er på kun 13 %, så har du spart 5000 kroner i året! Og da er ikke gebyrene medregnet!

Bruk de sparte pengene på nedbetaling

Som du sikkert har skjønt, blir du ikke kvitt gjeld ved å samle lån eller refinansiere. Du sparer imidlertid ganske mye penger på det. Hvis vi tar utgangspunkt i eksempelet ovenfor, vil du på tre år ha 15 000 kroner ekstra som du kan spytte inn i nedbetaling av lånet.

Det er bare viktig å tenke på at de pengene man nå får «til overs» skal gå til nedbetaling, og ikke til andre ting man egentlig ikke trenger. Kun på den måten kan du bli raskere gjeldfri enn hva du ville blitt i utgangspunktet.

Når du samler smålån, sparer du altså penger som fra før har gått til renter og gebyrer. Etter en refinansiering betaler du isolert sett kanskje fortsatt den samme summen i avdrag.

Ved å betale inn ekstra avdrag (som for eksempel beløpet du sparer i snitt hver måned), betaler du ned gjelden raskere. Dette resulterer naturligvis også i at du sparer potensielt veldig mye penger i løpet av lånets løpetid.

Lettere å få lån til å samle gjelden

I og med at du ikke øker totalgjelden din ved å samle eksisterende gjeld, er det lettere å få innvilget refinansiering enn andre lån.

I tillegg omfatter ikke Finanstilsynets pålegg om innstramning av bankenes forbrukslån refinansiering i samme grad.

Vanlige forbrukslån skal helst ikke ha lenger løpetid enn fem år, mens slike samlelån kan strekkes til 15 år.

Det er heller ikke så avgjørende om totalgjelden din overstiger fem ganger bruttoinntekten din.

Ettersom å samle lånene og få bedre betingelser vil gjøre det lettere å betale dem ned, har bankene hjemmel til å gjøre unntak fra dette.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden