Lån med BankID

I hverdagen bruker man førerkort, bankkort eller pass for å bekrefte at du er den du er ovenfor andre. På internett er det langt enklere å utgi seg for å være noen andre, slik at metoder som å vise disse kortene naturligvis ikke fungerer. Nettopp derfor ble teknologien som nå heter BankID oppfunnet, slik at det skulle være mulig å identifisere seg på nett. Det kommer veldig godt med når du skal søke om forbrukslån eller kredittkort på nettet.

Hva er BankID?

BankIDBankID er det «offisielle» navnet på teknologien som brukes for å identifisere deg selv. Grunnen til at ID-en har fått tillegget bank, er fordi at det var nettopp bankene som tok i bruk teknologien først. Formålet var at man skulle kunne logge seg inn i nettbanken på en sikker måte. Nå brukes teknologien til alle former for identifisering over nettet, og man kan bruke den for å logge seg på en rekke offentlige nettsteder.

BankID kombinerer ditt personlige fødselsnummer med et selvvalgt passord. I tillegg er man nødt til å ha en engangskode, som produserer via en digital enhet i dag. På denne måten skal man hindre at uvedkommende kan gjøre handlinger i ditt navn, ettersom påloggingssystemet består av flere forskjellige bekreftelser.

Fordeler med å bruke BankID til lån

Når man før i tiden søkte lån, så kunne det ta opptil en uke før gjeldspapirene (papirene der du signerer og bekrefter at du vil ha dette lånet) kom i posten. Fortsatt er det enkelte banker som enda ikke har byttet ut de gamle systemene og praktiserer denne praksisen, selv om det er ytterst sjeldent. I bunn og grunn betyr det at man må vente i dagesvis på at postvesenet skal gjøre jobben sin, og denne ventetiden vil de fleste unngå i dag.

Det er her BankID kommer inn i bildet. Ved å bruke teknologien kan du nemlig bekrefte identiteten din over nettet ovenfor banken, og samtidig utføre en elektronisk signering. Det betyr at det som kunne ta inntil to uker før i tiden nå er unnagjort på maksimalt to minutter. Det koster ingenting, og det er rett og slett den moderne måten å gjøre det på, som vi absolutt anbefaler alle som skal skaffe seg kredittkort eller søke forbrukslån utnytter.

Få utbetalt pengene neste dag

Banker som tillater signering via denne brikken har som regel automatiske systemer også for behandling av søknaden. Det betyr at du kan få godkjent søknaden umiddelbart etter at du har trykket «Send», og deretter signerer du ved hjelp av brikken. Da er hele søkeprosessen fullført, og den eneste ventetiden blir på at pengene skal utbetales. Søker du om lån tidlig på dagen, så kan det faktisk hende at pengene er inne på konto samme dag. Søker du om kvelden så utbetales som regel lånet allerede neste virkedag. Raskere og bedre blir det ikke!