OppFinans

Oppfinans er den del av Nordea Direct Bank som tilbyr forbrukslån fra 10 000 til 500 000 kroner.

Snarveier:

Läser in...
  Fordeler:
  • Har etablerte banktjenester fra Nordea i bakhånden
  • Gode rentebetingelser
  • Nettbanløsning
  Ulemper:
  • Aldersgrense 21 år
  • Relativt streng kredittvurdering
  • Gir mange avslag

  Oversikt

  OppFinans er en spesialist på forbrukskreditt. Fra deres nettside er et stort tilbud av vanlige forbrukskreditt og usikrede lån til refinansiering av eksisterende gjeld.

  OppFinans er også en del av Nordea Direct Bank. Sistnevnte ble etablert som en heldigital bank i februar 2020.

  Det er selvfølgelig med bånd til Nordea Bank, men Nordea Direct Bank opererer som en selvstendig enhet. Det vil si at den har en egen nettbanktjeneste som ikke er knyttet til Nordeas. Som kunde i Nordea Direct Bank kan du ikke benytte de fysiske filialene til Nordea, men må ordne alt på nett.

  Nordea Direct Bank har ellers fullverdige banktjenester, som forbrukslån, boliglån, sparekonto, brukskonto og kredittkort.

  Nordea er et kjent merkenavn i Norge siden 2001. Denne storbanken oppsto som et resultat av en rekke sammenslåinger av banker i Norden.

  I Norge er det særlig overtakelsen av den Kreditkassen (tidligere Christiania Bank og kredittkasse) og deres filialer som dannet grunnlaget for virksomheten, og en sterk tilstedeværelse som den nest største banken i landet.

  Lånetilbud fra OppFinans

  Som nevnt snakker vi kun om forbrukslån og refinansieringslån fra OppFinans.

  Her går spekteret fra 10 000 til 500 000 kroner. Rentenivået ligger innenfor den gunstige delen av normalspekteret, med nominell rente mellom 7,5 og 21,4 %.

  Når det gjelder nedbetalingstiden legger banken seg på Finanstilsynets tilrådning om maksimum 5 år for vanlige forbrukslån, og 15 år for lån som er ment for refinansiering.

  Banken opplyser at det kan være en fordel å søke med en medsøker. Da øker muligheten for innvilgelse, og du kan bli tilbudt en bedre rente enn om du søker alene.

  Dersom du allerede har lån hos OppFinans eller Nordea Direct, kan du søke om tilleggslån. Vilkåret for dette er at du har hatt et kundeforhold i minst fire måneder, og at du er a jour med alle innbetalinger.

  Det er også mulig å tegne en låneforsikring for de som ønsker det. Her er det to alternativer: Låneforsikring og låneforsikring pluss.

  Den førstnevnte dekker renter og avdrag ved dødsfall. Ved å tegne denne belastes du et tillegg på 1,95 % av gjeldende terminbeløp.

  Norsk Kreditt understreker at det kun er hensiktsmessig å tegne en slik hvis du har en positiv balanse, altså større formue enn gjeld. Arvingene er ikke forpliktet til å overta et dødsbo som går i minus, dvs. du arver ikke gjeld.

  Låneforsikring pluss dekker avdrag og renter ved arbeidsledighet, sykdom, kritisk sykdom og død. Her må du betale et tillegg på 9,95 % av terminbeløpet.

  Popularitet

  OppFinans er per 2020 en ganske ny aktør. Det er derfor ikke lett å si om hvor populær den er eller vil bli.

  Med Nordea-konsernet i bakhånd kan man iallfall si at de har det som skal til. Her er det muskler til en stor låneportefølje, en aktiv og oppfølgende kundetjeneste og skreddersying av nye produkter.

  Dersom selskapet ikke oppfyller sin funksjon, vil Nordea ganske sikkert ta det av plakaten og erstatte det med andre tilbud.

  Sikkerhet og service

  Nordea Direct Bank er som nevnt heldigital. Med det tar de opp konkurransen med blant annet Skandiabanken og en rekke rene forbrukslånsbanker.

  Oppbank spinner videre på Nordeabankens lange erfaringer med generell bankvirksomhet og tilpassede nettbankløsninger. Med en ren nettbank, tar man ytterligere et skritt til med en fullstendig digital kundeservice.

  Man mister da muligheten til fysisk oppmøte i filialer, men mye tyder på at folk i stadig større grad ønsker å ordne sine affærer på nett.

  Du får tak i kundeservice på telefon mellom 08.00 og 16.00 på hverdager. På chat er de tilgjengelig helt fram til klokka 18.00.

  Oppsummering

  Lånetilbud gjennom Nordea-konsernet er alltid velkomne i det mangfold av forbrukslån som tilbys i dag.

  Fra OppFinans legger de vekt på å gi ansvarlige lån som er tilpasset din økonomi. Det er selvfølgelig fint, men det betyr også en noe strengere kredittvurdering enn det som gjøres av mange forbrukslånsbanker. OppFinans opplyser selv at de gir mange avslag.

  Forbrukskreditt eller refinansieringslån fra OppFinans kan med dette være et godt tilbud for den som allerede har en stabil økonomi, men trenger et forbrukslån eller tilleggslån til et bestemt formål.

  Omtale - OppFinans
  Vurdering 76100
  av Norskkredit.no

  Vilkår

  • Aldersgrense 21 år
  • Inntekt fra 200 000 kroner per år
  • Kan søke med medsøker
  • Ingen inkassosaker
  • Ha bodd i Norge i minst 3 år
  • Løpetid: 1-15 år hvis lånet er til refinansiering, ellers 1- 5 år
  • Etableringsgebyr: 950 kroner
  • Administrasjonsgebyr: 50 kroner
  • Purregebyr per lån 35 kr
  • Betalingsfri/avdragsfrihet måned per gang 250 kr
  Betalingsanmerkning. Refinansiering
  Utbetaling helg Under 20 år

  Legitimering

  Gebyr papirfaktura:50 kr Uppl.avgift: 950 kr
  Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

  Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

  "*" obligatorisk felt

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden