Låneagent

En av de mer populære måtene å tilby lån på i Norge i dag er via en låneagent. Nedenfor finner du en liste over våre mest populære låneagenter innenfor usikrede lån.

Lån tilpasset for deg
Lån tilpasset for deg

Vi har flere omtaler av denne typen låneagenter, og ser at det stadig dukker opp nye. Les videre for å finne ut hvordan en låneagent jobber og hvordan de tjener pengene sine.

låneagent

Hva er en låneagent?

En låneagent er altså rett og slett en instans mellom deg og selve banken. Låneagenten har med andre ord ingen penger å tilby deg direkte, men tar på seg jobben med å videresende søknaden din til en rekke ulike banker.

På denne måten kan du spare mye tid og bry. Alt du trenger å gjøre selv er å fylle inn én eneste søknad. Til gjengjeld får du kanskje hele ti forskjellige lånetilbud i retur rett i innboksen din. Dette er naturligvis svært praktisk.

Ettersom alle rentetallene som oppgis på nettsidene til de ulike bankene kun er veiledende, kan du umulig vite hvilken rente du kommer til å få før du har sendt en søknad og fått et tilbud i retur.

Derfor er det svært gunstig å bruke en låneagent, ettersom du får oppgitt din personlige rente hos hver enkelt bank som svarer på søknaden din.

Å sammenligne priseksempelet hos bankene er en grei måte å sammenligne lån på, men å bruke en agent gir et raskere og mer presis bilde av dine muligheter.

Rådgivning og hjelp

En låneagent har flere oppgaver enn dette. De kan også bidra med gratis rådgivning om hvor stort lån du bør søke, og kan også hjelpe deg med å velge hvilken bank du bør gå for.

Låneagentene tjener ikke noe på å anbefale den ene banken fremfor den andre. Slik sett kan de anses som en uavhengig part som vil hjelpe deg med å skaffe deg det forbrukslånet som er best.

For deg som er usikker på hvor mye du faktisk tåler å låne og ikke skjønner bæret av de ulike opplysningene og vilkårene som oppgis hos bankene, kan det være meget fornuftig å bruke en låneagent.

Vi minner igjen om at slike tjenester er fullstendig gratis, både når det kommer til søknaden, rådgivningen og ikke minst selve oppstarten av lånet. Alle avgiftene du betaler går direkte til banken du låner hos. De avgiftene må du jo betale uansett.

Hvordan er den kommersielle avtalen?

Låneagenten tjener penger på at de skaffer banken en ny kunde, og mottar således en provisjon for dette. Derfor har det også blitt attraktivt å formidle lån i Norge. Mange nordmenn søker forbrukskreditt nettopp via slike nettsider.

Provisjonen til agenten skal være den samme uansett hvor du til slutt tar opp lånet. Det gir en trygghet for deg som kunde at agenten ikke framhever enkelte långivere i strid med dine interesser.

låneagent

Søkekriterier hos låneagentene

Søkekriteriene er ikke noe mer kompliserte enn hos bankene selv – kanskje tvert imot. De fleste banker har sine faste krav, som de mener at kunden må oppfylle dersom de skal innvilge søknaden. Vi har imidlertid flere ganger sett at det kan være enklere å få gjennomslag for søknaden dersom man sender den via en låneagent.

Dette kan ha med den økende konkurransen å gjøre, og at banken rett og slett ikke vil «slippe» deg over til en konkurrent bare på grunn av for strenge søkekriterier.

Vil du heller gjøre jobben selv?

Noen vil ha full kontroll over hele prosessen. I så fall må det fylles ut og sendes søknader til hver enkelt långiver. Hvis du vil ha noe å velge mellom, må det sendes flere steder.

Men selv om banken i så fall slipper å gi provisjon til långiver, vil det neppe komme deg til gode. Det er ingen som helst praksis for å gi noe avslag selv om kunden sender inn søknaden selv. Kanskje synes de også at det er mer jobb når søknaden ikke allerede er silt gjennom en låneagent.

De fleste har derfor gode erfaringer med at agenten sparer dem for både tid og arbeid, og i tillegg lettere finner fram til de beste tilbudene.

Oskar er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i finans. Han har raskt gjort seg bemerket gjennom sitt arbeid med innholdsskapning for diverse finansielle institusjoner, inkludert banker, forsikringsselskaper, og investeringsfirmaer. Oskar har en naturlig evne til å forvandle komplekse finansielle emner og jargon til forståelig og engasjerende innhold. Hans lidenskap for finans og økonomi skinner gjennom i hans skrivearbeid, hvor han alltid søker å utdype lesernes forståelse og interesse for økonomiske muligheter og utfordringer. Med en finger på pulsen av finansverdenen bidrar Oskar med aktuelle og innsiktsfulle artikler og guider til Norsk Kreditt, hjelper brukere med å navigere i låne- og kredittmarkedet med større selvsikkerhet.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden