SMS lån

Et SMS lån er tradisjonelt for deg som trenger raske midler rett inn på konto. Når vi nå skriver 2017 har faktisk verden blitt så moderne at man kan søke om låne penger via en skarve tekstmelding fra mobilen (rettere sagt; verifisere deg og godkjenne lån via SMS). Man kan selvsagt ikke søke om de helt enorme summene, slik som tradisjonelle forbrukslån tilbyr, men dette er altså en tjeneste som i utgangspunktet er rettet mot deg som trenger et lån på dagen – og aller helst på minuttet.

Nå skal det sies at du ikke får lån på dagen i Norge, da det er både kredittvurderinger og andre tiltak som blir gjort.

Grunnen til populariteten til SMS lån, er at pengene ofte kommer på kort tid etter du har søkt. Det gjør at selv om slike lån ofte er relativt kostbare, fungerer de bra som en nødløsning dersom man havner i en akutt situasjon og behøver penger. Faktisk kan man få et sms lån på dagen.

Slik er SMS lån i Norge

Det er ikke alt for mange som tilbyr forbrukslån via SMS i Norge, men Folkia er kanskje den beste og mest kjente aktøren. Vanligvis er den øvrige lånegrensen for lån på SMS på kr 20 000, men enkelte aktører lar deg låne langt mindre, og noen en del mer. I utgangspunktet kunne man bare søke om lån på 1000 kroner – men da var det ekstremt viktig at man var rask å betale tilbake, ettersom den effektive renten for slike lån kan være på flere hundre prosent. Det kan det naturligvis også i dag, og vi ber alle være oppmerksomme på dette og betale tilbake så fort som mulig.

Merk: Det som gjør små lånebeløp er at det også finnes et oppstartsgebyr for samtlige lån. Om du så trenger så lite som en tusenlapp, betaler du likevel dette gebyret på toppen.

SMS lånI motsetning til vanlige forbrukslån er det nemlig ofte meningen og tilrettelagt for at man skal nedbetale et SMS-lån i løpet av en måned. Derfor er det viktig å være klar på at man skal betale den gjelden man har tatt opp, noe som betyr at SMS-lån ikke er for alle. Har man en disiplinert økonomi er det med andre ord ingenting i veien for å søke. Man må også være oppmerksom på at de fleste bankene som tilbyr slike lån vil innføre en strafferente dersom lånet ikke er nedbetalt til riktig tid, noe som kan bety enda større utgifter for din del.

Sammenlign: Ovenfor har vi en tabell med oversikt over alle lånegivere av SMS i Norge. Her ser du etableringsgebyr, effektiv rente, lånebeløp og et renteeksempel.

Søke om slike lån

Men hvem kan egentlig søke om slike lån? Ettersom det stort sett er snakk om relativt beskjedne summer – i alle fall om man tar andre norske forbrukslån i betraktning – så er søkekriteriene for slike lån relativt overkommelige for folk flest.

Aldersgrensen på de fleste SMS-lån er 20 år, men vi har også sett enkelte aktører låne ut til 18-åringer. Det eneste man må tenke på er at de fleste bankene utfører kredittsjekker av de som søker, og derfor nytter det ikke å tro at man får gjennomslag på søknaden dersom man har betalingsanmerkning(er) fra tidligere misligholdte lån. Samtidig har ikke slike lån kompliserte inntektskrav, slik at det også er mulig å få innvilget søknaden om man for eksempel er student og ikke har den høyeste inntekten i landet. Dette er også for din egen sikkerhet, og det er naturligvis satt begrensninger for at færrest mulig skal få problemer fordi de i en periode trengte raske midler.

Fordeler:

  • Raskt inn på konto
  • Mulig å låne små beløp

Bakdeler:

  • Høy kostnad sett i forhold til lånebeløp
  • Øker «impulsshandling»