SMS lån

Selv om SMS lån ikke er veldig vanlig i Norge ennå, har vi enkelte aktører som gir deg denne typen mobillån. I Sverige er det derimot en av de mest populære lånemetodene, spesielt for dem som ønsker raske midler på konto. Man kan selvsagt ikke søke om de helt enorme summene, slik som tradisjonelle forbrukslån tilbyr, men svenskene tyr med dette lånet til de som trenger lån på dagen – og aller helst på minuttet.

I Norge får du imidlertid ikke lån på dagen nødvendigvis. Det blir gjort kredittvurdering i forkant av utbetaling, og man må regne minimum en virkedag før midlene er på konto.

Omtale
Lånebeløp
Løpetid
Gebyrer
KlikkLån
10 000-40 000 kr
72 mnd
Etablering: 695,- kr
Termin: 30 kr
Annonse Eksempel: Eff.rente 16,37%, 20 000,-, o/5 år, etabl.geb. 695,-, Totalt: 28 667,-
Folkia
1 000-20 000 kr
12 mnd
Etablering: 350,- kr
Termin: 30 kr
Annonse Eksempel: Eff.rente fra 79%, kr 15 000 o/1 år, totalt kr 20 195.
Ekspresskreditt
1 000-15 000 kr
45 dager
Etablering: 0,- kr
Termin: 30 kr
Annonse Eksempel: Eks. 3000,- o/1 mnd, tot. 3810,-
L'EASY
10 000-50 000 kr
60 mnd
Etablering: 695,- kr
Termin: 30 kr
Annonse Eksempel: Eff.rente 15,13%, 25.000,-, o/5 år, etabl.geb. 695,-, Totalt: 35.008,-
Thorn
10 000-50 000 kr
72 mnd
Etablering: 695,- kr
Termin: 30 kr
Annonse Eksempel: Eff.rente 15,13%, 25.000,-, o/5 år, etabl.geb. 695,-, Totalt: 35.008,-

I Sverige skyldes altså populariteten til SMS lån at pengene ofte kommer inn raskt etter du har søkt. Det gjør at selv om slike lån ofte er relativt kostbare, fungerer de bra som en nødløsning dersom man havner i en akutt situasjon og behøver penger. Faktisk har vi sett at man kan man få et sms lån på dagen hos våre naboer.

SMS lån er benevnelsen på lån som enten tas opp gjennom en SMS, eller et lån som verifiseres gjennom telefonen.

I Norge kan man få enkelte varianter av SMS lån. I vår tabell ser du våre anbefalinger.

Den nominelle renten er ikke nødvendigvis høyere enn andre forbrukslån, men den effektive renten kan bli langt høyere. Grunnen til det er at lånebeløpene er små, og at gebyrene dermed, forholdsvis, blir høyere. Låner du så lite som 1000 kroner, og lånet har et etableringsgebyr på 300 kroner er allerede den effektive renten høy.

Slik er SMS lån i Norge

Det er ikke alt for mange som tilbyr forbrukslån via SMS i Norge, men Folkia er kanskje den beste og mest kjente aktøren. Vanligvis er den øvrige lånegrensen for lån på SMS på kr 20 000, men enkelte aktører lar deg låne langt mindre, og noen en del mer. I utgangspunktet kunne man bare søke om lån på 1000 kroner – men da var det ekstremt viktig at man var rask å betale tilbake, ettersom den effektive renten for slike lån kan være på flere hundre prosent. Det kan det naturligvis også i dag, og vi ber alle være oppmerksomme på dette og betale tilbake så fort som mulig.

Merk: Det som gjør små lånebeløp dyre, er først og fremst at det også finnes et oppstartsgebyr for samtlige lån. Om du så trenger så lite som en tusenlapp, betaler du likevel dette gebyret på toppen.

SMS lånI motsetning til vanlige forbrukslån er det nemlig ofte meningen og tilrettelagt for at man skal nedbetale et SMS-lån i løpet av en måned. Derfor er det viktig å være klar på at man skal betale den gjelden man har tatt opp, noe som betyr at SMS-lån ikke er for alle. Har man en disiplinert økonomi er det med andre ord ingenting i veien for å søke. Man må også være oppmerksom på at de fleste bankene som tilbyr slike lån vil innføre en strafferente dersom lånet ikke er nedbetalt til riktig tid, noe som kan bety enda større utgifter for din del.

Sammenlign: I tabellen ovenfor ser du lånegivere som har store likheter med tilbydere av SMS lån i våre naboland. Her ser du etableringsgebyr, effektiv rente, lånebeløp og et renteeksempel.

Søke om slike lån

Men hvem kan egentlig søke om slike lån? Ettersom det stort sett er snakk om relativt beskjedne summer – i alle fall om man tar andre norske forbrukslån i betraktning – så er søkekriteriene for slike lån relativt overkommelige for folk flest.

Aldersgrensen på de fleste SMS-lån er 20 år, men vi har også sett enkelte aktører låne ut til 18-åringer. Det eneste man må tenke på er at de fleste bankene utfører kredittsjekker av de som søker, og derfor nytter det ikke å tro at man får gjennomslag på søknaden dersom man har betalingsanmerkning(er) fra tidligere misligholdte lån eller andre inkassosaker. Det er naturligvis også et inntektskrav, men dette kravet er variabelt. Kravet til inntekt og øvrige restriksjoner er dessuten for din egen sikkerhet, og det er naturligvis satt begrensninger slik at færrest mulig skal få problemer fordi de i en periode trengte raske lån.

Fordeler:

  • Mulig å låne små beløp

Bakdeler:

  • Høy kostnad sett i forhold til lånebeløp
  • Øker «impulsshandling»