Bensinkort – Spar penger på riktig valg

Bensinkort er gjerne det samme som et drivstoffkort. Det vil si at det ikke skiller om det er bensin eller diesel du fyller på tanken. Du finner den store oversikten over drivstoffkort på NorskKreditt.

Bensin koster penger, og kjører du mye bil blir det dyrt i lengden. Er du bevisst på bensinprisene og de ulike betalingsløsningene, er det penger å spare.

Med det siste tenker vi på om du bruker bensinkort, og i så fall om du er bevisst på hvilket. Denne artikkelen tar sikte på å hjelpe deg i valget med å finne det riktige kortet for deg.

Sjekkliste:

Dette er et bensinkort

Et bensinkort eller et drivstoffkort har i prinsippet de samme funksjonene som et kredittkort. Vi ser med andre ord etter beste kredittkort bensin. Det betyr at du kan bruke det til varekjøp og betalinger, og at du betaler etterskuddsvis. Det er verdt å merke seg at om du ikke betaler til forfall, vil det beregnes renter.

Bensinkortet utmerker seg ved at det gir rabatter ved kjøp av bensin. Rabatten kan oppgis i prosent av kjøpet, gjerne mellom 1 og 4%. Den kan også beregnes i øre per liter du fyller på tanken. Spekteret ligger da mellom 10 øre og 70 øre rabatt per liter. Vi kan også skille mellom dedikerte bensinkort som er knyttet til en bestemt kjede, og de som ikke er det.

De første tilbys gjerne av den samme kjeden, og rabattene er selvfølgelig der for å skape et godt og trofast kundeforhold til brukeren. Eksempler på slike er Shell Mastercard, Circle K Mastercard, Esso Mastercard og YX Visa.

Men det er også mer generelle kredittkort som har drivstoffrabatter i fordelsprogrammet sitt. Disse kan ha gode samarbeidsavtaler med den enkelte kjeden, eller tilby den samme rabatten på aller påfyllingssteder. Det er gjerne også en del andre fordelsprogrammer knyttet til et slikt kredittkort.

Hvis du ser etter bensinkort uten kreditt, bør du se etter såkalte bonuskort eller rabattkort drivstoff. Bonuskortet fra Trumf gir for eksempel rabatter når du betaler kontant.

Hvordan velge beste kredittkort bensin?

Du må selvfølgelig se hen til de som tilbyr størst drivstoffrabatt, men ikke se deg blind på dette. Studér også kortets øvrige betingelser. En god rabatt hos for eksempel Esso-stasjonene er ikke så interessant dersom det ikke finnes en slik stasjon på de vanlige reiserutene dine, som mellom hjem og arbeidsstedet.

De fleste kredittkort med rabatt på bensin har en øvre rabattgrense. Det skal som regel en del kjøring til for å nå opp til den, med mindre du er yrkessjåfør. Men vær oppmerksom på dette hvis du kjører mye.

De fleste bensinkort har ikke årsavgift eller ekstra kostnader for bruk. Det kan likevel være enkelte eksklusive kort uten øvre rabattgrense og med en rekke kunderfordeler som krever årsavgift.

Alle kredittkort, også drivstoff kredittkort, har en rente som begynner å løpe dersom du ikke betaler til forfall. Kredittkortrenten er relativt høy sammenliknet med andre kreditter. Men størrelsen på denne vil ikke ha noen betydning for deg dersom du passer på å betale det ned hver måned, slik vi også anbefaler.

Vi gjør oppmerksom på at oppsamlet gjeld på kredittkort er relativt kostbart. Klarer du ikke å betale den ned på kort tid, vil det ofte lønne seg å søke om refinansiering.

For en sammenlikning av hvilke vilkår og tilbud de enkelte kortene har, kan du gå til NorskKreditt sin oversiktsside over kredittkort med drivstoffrabatt. Her har vi samlet omtaler av de beste kredittkortene i Norge.

Bensinkort bedrift

Som næringsdrivende kan du ha store kostnader til drivstoff, litt avhengig av akkurat hva du driver med. Har du ansatte som kjører for deg, vil det også være upraktisk dersom de skulle legge ut når de skulle ha behov for å fylle bensin.

Et drivstoffrabatt-kredittkort for bedrifter er løsningen på dette. Tegner du et slikt, kan det utstedes i flere kopier. Hver sjåfør kan ha sitt eget rabattkort drivstoff, mens du får én kredittkort-konto å forholde deg til.

Vær oppmerksom på at du med stort bedriftsforbruk er en attraktiv kunde for bensinstasjonskjedene. Du bør derfor ta kontakt med kundeservice hos den enkelte kjede og be om et spesialtilbud.

Beste bensinkort 2021

Det er konkurranse blant kortselskapene, og det bør du benytte deg av.  Det er heller ikke noe i veien for å ha flere bensinkort med ulike rabatter for å nyte godt av det beste fra alle, eller tegne et annet dersom du har oversteget rabattgrensen på det ene kortet du har.

Så lenge det ikke er årsgebyrer eller andre ekstrakostnader, og du har full kontroll på betalingene, er det ikke til noen ulempe for deg.

Men å utrope en enkelt vinner for beste kredittkort for drivstoff er komplisert ettersom de har så diversifiserte tilbud. Noen er gode på en ting, mens andre er best på noe annet. Helst ser vi etter bensinkort med mest rabatt, eventuelt med rabatt på diesel.

Hvis du bruker en stasjonskjede fast, bør du vurdere de kortene kjeden tilbyr, som Shell Mastercard og de øvrige som er nevnt ovenfor. Av de generelle kredittkortene kommer Flexi Visa svært godt ut, med 4 % rabatt som kan benyttes ved alle stasjoner.

365 Direkte Mastercard kommer like etter med 3,65% rabatt på alle Esso-stasjoner, samt 2 % på øvrige stasjoner.

Vi har også Ikano Finans med 2 % rabatt hos Shell og 1 % hos øvrige. Ikano-kortet kan gi ytterlige rabatter hvis du bruker det sammen med et Trumfkort. Du behøver da ikke velge mellom kredittkortet eller bonuskortet. Du bruker begge.

Spørsmål og svar om bensinkort

Et bensinkkort er et ellers vanlig kredittkort med spesielle rabatter for påfylling av drivstoff til kjøretøy.

Du kan søke om bensinkort gjennom NorskKreditt. Les våre omtaler av de forskjellige kortene, og gå direkte til søknadsskjemaet derfra.

Et bensinkort er normalt kostnadsfritt i bruk, men enkelte krever en årsavgift. Vær oppmerksom på at dersom du ikke betaler ned regningen i etterkant, vil det påløpe kredittkortrente.

Ulike kort kan ha ulike kvaliteter. Mange er knyttet spesielt til en enkelt kjede. Les mer i avsnittet over som tar for seg beste kredittkort 2021.

Med de fleste bensinkort kan du fylle både bensin og diesel.

Abonner på vårt nyhetsbrev for å dra fordel av eksklusive lånetilbud. Som en velkomstgave får du våre beste tips for en god kredittvurdering - direkte i innboksen din!