DNB forbrukslån

Storbanken DNB tilbyr også lån opp til 250 000 kroner.

Snarveier:

Läser in...
  Fordeler:
  • En veletablert storbank
  • Fast rente på 12 %
  • Fleksibilitet
  Ulemper:
  • Aldersgrense 23 år
  • Gir ikke høyere lån 250 000 kroner

  Oversikt

  DNB Bank Asa er vel en bank som er kjent for de fleste. Det er landets desidert største bank for personkunder. Den tilbyr alle banktjenester, men har særlig fokus på forskjellige innskuddsordninger, kort og boliglån.

  Den har fortsatt en rekke filialer rundt omkring i landet, slik at det er mulig å henvende seg personlig for de som ønsker det.

  Banken er et resultat av sammenslåinger av flere av de største bankene i landet, herunder Sparebanken Nor, Bergen Bank og Den norske Bank. Tidligere gikk den under navnet DNB Nor, før det altså ble forkortet til bare DNB Bank.

  Lånetilbud fra DNB Bank

  Det synes ikke som Norges aller største bank satser nevneverdig på produktet forbrukslån, men den har altså et tilbud.

  Et vanlig forbrukslån fra DNB har en øvre grense på 250 000 kroner. Det er en del lavere enn hva du kan få andre steder, hvor det er vanlig å kunne gå opp til 500 000 kroner.

  Forbrukslånene til DNB Bank oppgis med en rente på 12 %. Det avhenger da ikke av kredittvurderingen hvilken rente du får, slik det er vanlig de fleste steder i dag.

  Dersom banken finner at du har låneevne, differensierer den altså ikke renten etter risiko. Dette gir en god forutsigbarhet for den som søker.

  Banken angir at lånet kan søkes for å dekke uforutsette utgifter eller å samle smålån. Uforutsette utgifter kan vel strengt tatt sies å være hva som helst. Det betyr vel egentlig at det ikke ligger noen begrensninger for hva du kan søke lån til.

  DNB Bank tilbyr også et annet forbrukslån under vignetten Saga forbrukslån. Dette forutsetter at du allerede er medlem i DNBs kundeprogram Saga.

  For å være en Saga-kunde hos DNB må du ha en inntekt på over en million kroner i året, at husstandens samlede inntekt overstiger 1,5 millioner eller at du har over to millioner kroner i plasserbar kapital.

  Oppfyller du disse forutsetningene kan du få et noe gunstigere lån opptil 300 000 kroner, med en nominell rente på 10,5 %.

  Popularitet

  Det er litt vanskelig å anslå populariteten til en bank som dominerer så store deler av bankvirksomheten i Norge. Den store kundemassen tyder på høy popularitet. Dessuten er den en av de bankene folk fortsatt kan møte opp personlig for service og samtale om banktjenestene sine.

  Men på den annen side scorer den lavest på kundetilfredshetsundersøkelser år etter år, sammen med landets nest største bank Kredittkassen.

  Hvis det er slik at folk er så misfornøyde, kan man jo spørre seg hvorfor ikke flere bytter bank.

  Det kan være vanens makt, men det kan også tyde på at folk ikke er så utilfredse de gir uttrykk for i slike undersøkelser. Kanskje er det en tendens til at undersøkelsene ofte går i disfavør av store aktører, som jo disse bankene er.

  Sikkerhet og service

  På servicesiden har vi allerede nevnt at du faktisk kan komme personlig på besøk i en bankfilial. Det er kanskje noe som særlig de eldre av oss vil sette pris på.

  Når det gjelder telefontid oppgir banken at telefonen er betjent fra 07.00 til 23.00. Til tross for dette er det mange som opplever å måtte vente svært lenge før de blir satt over til en saksbehandler.

  For de som allerede er kunder, kan man derimot enkelt komme i kontakt med en kundebehandler gjennom å logge inn på sin konto i nettbanken.

  Dessuten er det svært mye chatbooten kan svare på.

  Oppsummering

  Vi synes det er litt rart at landets største bank generelt ikke gir høyere lån enn 250 000 kroner. Men det er tydeligvis et bevisst valg. Den gir altså fra seg denne delen av markedet til andre långivere.

  Derimot liker vi godt at det er en fast rente på disse lånene. 12 % nominell rente ligger vel rundt snittet for slike lån. Lånsøkere bør likevel undersøke kredittverdigheten sin i andre banker for å se om de kan få lavere rente på sitt lån der.

  Det bør ikke være automatikk i at man bruker banken hvor man har sin faste lønnskonto uten å hente inn andre tilbud ved søknad om forbrukslån.

  Omtale - DNB forbrukslån
  Vurdering 80100
  av Norskkredit.no

  Vilkår

  • Aldersgrense 23 år
  • Du må ha fast inntekt
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Etableringsgebyr: 500 kroner
  • Administrasjonsgebyr: 60 kroner
  • Betalingsforsikring 0,4 % pr måned av saldo
  Betalingsanmerkning. Refinansiering
  Utbetaling helg Under 20 år

  Legitimering

  Gebyr papirfaktura:60 kr Uppl.avgift: 500 kr
  Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

  Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

  "*" obligatorisk felt

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden