Instabank

Instabank tilbyr både vanlige nedbetalingslån og fleksible lån til sine kunder.

Snarveier:

Läser in...
  Fordeler:
  • Muligheter for fleksibelt lån
  • Gir også lån til refinansiering
  • Svært tilgjengelig kundeservice
  Ulemper:
  • Aldersgrense 23 år
  • Strenge inngangskriterier
  • Kun digital bank

  Oversikt

  Instabank er en relativt nystartet bank som offisielt har tatt imot kunder fra september 2016. Den er imidlertid likevel sprekkfull av erfaring med rutinerte bankfolk med lang fartstid på eiersiden og i staben.

  Denne banken er ment være heldigital. Herunder har de alle de obligatoriske banktjenestene med forbrukskreditt, billån, refinansieringslån, kredittkort, sparekontoer, brukskontoer og en nettbankløsning som dekker alle produkter. Det eneste som foreløpig ikke står på menyen er boliglån.

  Det er altså ingen kontorer du kan oppsøke, men alt skal kunne ordnes på nett eller via nettbanken.

  Instabank søker også å være innovativ på betalingsløsninger for bedrifter. Varemerket deres her er Paytech, et system for betalingsteknologi og salgsfinansiering.

  Lånetilbud fra instabank

  For lån uten sikkerhet gir Instabank flere muligheter; nedbetalingslån, fleksibelt lån og refinansieringslån.

  Nedbetalingslånet er det ordinære forbrukslånet. Lånesummen er opp til 500 000 kroner og maksimal nedbetalingstid er inntil 5 år. Betalingsbeløpet per måned er her fastsatt i betalingsplanen.

  Du tilbys også fleksibelt lån opp til 200 000 kroner. Dette lånet er fleksibelt på den måneden at du kun må betale et minimumsbeløp, samt påløpte renter og omkostninger. Minimumsbeløpet avhenger av hvor mye du har igjen på lånet.

  Du kan også søke om refinansiering av eksisterende lån, smålån og kredittkortgjeld fra Instabank. Refinansieringslånet kan ha de samme betingelsene som nedbetalingslån, men det er mulig å få løpetid opp til 15 år.

  Alle lånene har et rentespekter mellom 7,99 % og 19,99 %.

  Popularitet

  I en tid hvor Norges definitivt to største banker gjentatte ganger scorer lavest på kundetilfredshetsundersøkelser, er det skapt en god grobunn for andre aktører.

  Heldigitale løsninger som tilbys av blant annet Instabank appellerer til misfornøyde brukere. Folk forutsetter også i stadig større grad at ting kan ordnes på nett eller mobil.

  Instabank har da også på kort tid vist seg å være særdeles levedyktig.

  På Trustpilot er banken vurdert av nærmere 1 000 brukere side august 2017, med en gjennomsnittscore på 4,6 av fem mulige stjerner. 74 % gir toppkarakteren 5 som tilsvarer «enestående».

  Sikkerhet og service

  Det er antakelig ingen andre banker som har lenger åpent på nett enn det Instabank har. De kan kontaktes på telefon alle ukas dager. På hverdager er de der fra tidlig om morgenen til sent på kvelden.

  De har opprettholdt vanlig postadresse for de som måtte ønske det.

  Service er tydeligvis et område banken ønsker å markere seg. På den måten får de mulighet til å høste kunder fra andre banker.

  Når det gjelder sikkerhet, satser Instabank hardt på ny teknologi. Banktjenester i en digital verden har kontinuerlige utfordringer, og banken prøver å holde seg i forkant.

  Betalingstjenestene er sikret på alle måter som er mulig i dag, og banken er selvfølgelig underlagt overvåking fra Finanstilsynet.

  Oppsummering

  Instabank satser hardt på å overta markedsandeler, og det lover godt for lånesøkere.

  Den høyeste renten på forbrukskreditt holder seg under 20 prosent, noe som ikke er helt vanlig blant konkurrentene.

  De har imidlertid flere formelle hindringer for å godkjenne søknader.

  Søkere må være eldre enn 23 år, den totale inntekten skal ikke overstige fem ganger bruttoinntekten, og du skal ikke minst kunne klare en generell renteoppgang på fem prosent.

  Nå behøver ikke det bety så mye ettersom andre banker kan ha det samme inkludert i sin kredittvurdering. Disse begrensningene er også delvis pålagt i forbrukslånsforskriften som er utarbeidet av myndighetene.

  Det er positivt at Instabank gir låntakerne flere valgmuligheter enn det statiske nedbetalingslånet med samme beløp hver måned. Det kan gi folk mulighet til å justere i forhold til mer eller mindre betalingstunge måneder.

  Men man ikke skal se bort fra den disiplineringen som ligger i et fastsatt nedbetalingslån. Velger du et fleksibelt lån, bør du derfor sørge for å betale mer enn det månedlige minimumsbeløpet som er nødvendig.

  Omtale - Instabank
  Vurdering 75100
  av Norskkredit.no

  Vilkår

  • Aldersgrense 23 år
  • Inntekt fra 250 000 kroner per år
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Løpetid: 1-15 år hvis lånet er til refinansiering, ellers 1- 5 år
  • Etableringsgebyr: 990 kroner
  • Administrasjonsgebyr: 40 kroner
  • Økonomien din må kunne tåle en renteøkning på 5 prosentpoeng på samlet gjeld
  • Alder pluss nedbetalingstid må ikke overstige 80 år
  • Fleksibelt lån: Alder må ikke overstige 65 år
  • Nedbetalingslån: Alder må ikke overstige 75 år
  Betalingsanmerkning. Refinansiering
  Utbetaling helg Under 20 år

  Legitimering

  Gebyr papirfaktura:40 kr Uppl.avgift: fra 990 kr
  Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

  Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

  "*" obligatorisk felt

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden